Šta je novo?

Vista upgrade na Xp...

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Evo me u jos jednoj fazi maltretiranja Viste.
Ovoga puta sam zeleo da uradim upgrade Viste Business preko Windowsa XpSP2. Pre "pokusaja" upgrade-a, deinstalirao sam sav sw za koji mi je "pametna" Vista preporucila da to uradim
(driveri za video kartu, daemon tool, antivirusni softver, acdsee i windows messenger 5.1). Tako sam i uradio.
Restartovao Pc, usao u Xp stavio Vista DvD. Pustio sam mu upgrade, skuvao kafu i krenuo u upgrade. 3 restarta su krenula bez ikakvih BSOD-a. Pomislih kako sve ide kao po loju, kad cvrc. Stade na 64% i ni makac 1h. Sta da radim restar, stari dobri ghost i vozi Misko Xp.
Da li je neko od populacije radio upgrade, a ako jeste kako se zavsila avantura.
- Uzput, procitah na netu da se Vista ne mirise sa I 965P chipsetom. Toliko o Visti.

Pa vidiš da ti piše da mu treba "several hours to complete". :d

sto ne ostavi XP (vrati lepo ghost) i podigni na drugoj particiji cistu instalaciju Viste

Iskreno verujem da je upgrade sa jednog na drugi operativni sistem čisto gubljenje vremena. Čista instalacija = čist rad.

sto ne ostavi XP (vrati lepo ghost) i podigni na drugoj particiji cistu instalaciju Viste

Ma nije u tome stvar. Imam Vistu pod vmware-om, radi ko satic. Jednostavno sam zeleo da podelim iskustva i probam sve opcije Viste.

Da, slazem se da je ranije bila prica, cist OS=cist rad. To je vazilo do izlaska Viste. To sto kod mene nije htela da uradi upgrade, ne znaci da kod drugog nece. Procesljaj malo net i videces da nema nikakvog realnog dobitka clean instalacije over upgrade-a. Ovo se odnosi samo na Vistu.
Ti reviewi su me i potakli da to sam probam.

...Ti reviewi su me i potakli da to sam probam.

Koliko sam ja zapazio, postoji posebna edicija Viste prilagodjena za upgrade, legalno se skidala sa MS sajta u jedno vreme, sada vise nema toga.
Mislim da sve verzije koje mi imamo, skinute od negde ili kupljene, idu samo na cistu instalaciju.
Kazem mislim, zato sto sam i ja to probao da uradim i nije islo nikako.

Koliko sam ja zapazio, postoji posebna edicija Viste prilagodjena za upgrade, legalno se skidala sa MS sajta u jedno vreme, sada vise nema toga.
Mislim da sve verzije koje mi imamo, skinute od negde ili kupljene, idu samo na cistu instalaciju.
Kazem mislim, zato sto sam i ja to probao da uradim i nije islo nikako.

Stvarno neznam sta Vi imate, ja imam legalne verzije Viste ( 4xcd upgrade i normalni dvd Vista Business ). Oba su isporucena od Microsofta preko OVS-a.

...ja imam legalne verzije Viste ( 4xcd upgrade ....

To bi onda bilo to sto rekoh. Cini mi se da sam procitao da je, kao sto je bilo sa nekima od onih verzija 5xxx, tako je i kod ove verzije 4xCD upgrade, potrebno vise puta resetovati komp dok se ne zavrsi instalacija. Nisam siguran, ali mislim da na pocetku instalacije i pise gore da je to potrebno uraditi vise puta, bez obzira da li to instalacija trazi ili ne.
Ja nisam imao tu 4xCD upgrade, pa nisam probao, ali sam probao da upgrade-ujem sa nekim drugim verzijama (Ultimate, Home, Biznis, ...itd) i nije islo nikako.

I pored najvece zelje i kontakta sa samim Microsoft help deskom ( ne ovim u Beogradu), vec tri dana nema objasnjenja niti bilo kakvog hinta. 🙁

Nazad
Vrh Dno