Šta je novo?

Vista RC1 ?

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Jel probao neko i kakva je u pogledu stabilnosti, i hoce li raditi igre i programi regularno kao na Xp. Koja je bolja 32 i 64-bit i koja je uopste prednost 64 u odnosu na 32, ako je ima ?

Prednost je što koristi svih 64 bita 64-bitnih registara u procesoru.
Što se tiče kompatibilnosti sa igrama:
http://www.gamespot.com/features/6154735/index.html

/edit
Izgleda da sve DX9 i starije igre rade preko wrappera... ovo neće na dobro da izađe...
izgleda da neke igre ne rade, ali neko opet radi dobro kao npr. Oblivion. Steta sto sam doso do 50% verzije 32 sa skidanjem tako da cu 64 sacekati za orginal. A kakva je preporuku za drivere, da se skinu oficijelni ili ce nesto doci oz ovaj RC1

Ma ni na winXP-u professional nisu radle igre kada je izsao!!!

Ako imate Vistu RC1 x64 i imate kao i ja GA 7300GT, najnoviji drajveri 96.33 nece raditi jer nece da prepoznaju kartu pa se mora dodati par linija u nv_disp.inf fajlu cisto da znate.
Evo ja sam dodao i evo ga fajl koji samo treba promeniti ekstenziju i zameniti onaj u folderu gde ste otpakovali drajvere(tj. gde je instaler otpakovao drajvere ako koristite instaler).

Prilozi

64bitna verzija je daleko od upotrebljive, 32bitna verzija radi sasvim pristojno, još kad ne bi gutala 450MB sa aero temom bilo bi sasvim ok.

Evo malo tweakovanja..😀
Naravno onaj ruzni Boot Menu..🙂

Start Search->cmd->desni taster misha->Run as administrator
bcdedit /set {ntldr} description "Windows XP SP2"
bcdedit /set {current} description "Windows Vista RC1 (TM) build 5600"

za svaki sluchaj mozete bcdedit /export <ime faila> a sa /import vracate

Sve moze u GUI-iu..sa Vista boot pro
http://www.vistabootpro.org/

64bitna verzija je daleko od upotrebljive, 32bitna verzija radi sasvim pristojno, još kad ne bi gutala 450MB sa aero temom bilo bi sasvim ok.

Ma radi 64bita Ok...samo oce tu i tamo neki BSOD...kad gasim ili resetujem..😀 Mozda od losheg drivera za modem.
E koliko sam se primio vec sam ga "nadjubrio"(pocheo da instaliram programe).

Onaj "problem"...reshen,a vidim da je palo i chishcenje treada. Ako. I ja bih obrisao kad niko nije pomogao.

Poslednja izmena:
Skinuo sam ATI drajvere za Vistu.. 75mega(!!!) Nije li malo mnogo?!

kimi ce u Ferrari je napisao(la):
Skinuo sam ATI drajvere za Vistu.. 75mega(!!!) Nije li malo mnogo?!

Ma cuti....mnogo kad biju..😀

Nije mnogo ako si na kablu, wireless-u ili adsl-u 🙂

A tek da vidis sto nije problem da si u nekim zemljama gde ima 100Mbps dedicated linkovi za svakog korisnika 😀
Najzad su sredili da radi u VMWare-u, hmm osim sto ne radi mreza na 64-bit jer nije signed driver ^^

Nazad
Vrh Dno