Šta je novo?

Vista + overclocking = problem

ristovic

Čuven
Učlanjen(a)
06.11.2003
Poena
601
Da li je jos neko primetio kako se Vista cudno ponasa kada se racunar overklokuje. Dakle kada podignem fsb sa 266 na 355 i na taj nacin overklokujem moj Q6600 sa 2,4 na 3,2GHz Vista izgubi neke funkcionalnosti. Npr. nema vise Control Panel !!! Takodje izgubi onaj fancy 3D 'alttab' , izgubi system properties itd. Sve ostalo normalno radi i izgleda. Aero, Satelitska (SkyStar HD), internet, igre, ali nekih sistemskih stvari jednostavno nema. Cim vratim clock na default, sve je opet tu. Sa druge strane XP naravno nema nikakvih problema i radi bez greske overklokovan. Takodje Vista ima vise nego ocigledan problem sa DX9 performansama. Recimo test Aquamark3 (znam da je zastareo, ali sve jedno) pod XP-om ne overklokovana masina postize oko 150, a pod Vistom samo 136. Tragicno.

Za ta nestajanja ne znam, ali naravno da je vista sporija, koji je to novi windows bio brzi od prethodika? Trosi vise resursa za sebe, tako da manje ostaje za tebe 🙂

Nasao sam na nekom stranom forumu, covek je uspeo da resi problem sa nestajanjem pojedinih funkcionalnosti nakon overkloka.

---
1) Launch services.msc from a run command
2) Find the SL UInotify service & stop it
3) Find the Software Licensing service & stop it
4) Restart both services, starting with Software Licensing
5) Give it a try now
---

bagcina

nije bagčina, nego nepotrebno "budženje" (overklok)!

verovatno je i to sto 850*77.1 u excelu 2007 daje rezultat 100000 umesto 65535 nepotrebno racunanje prevelikih brojeva, ako previse verujes Microsoftu, ali ipak... bug je bug.

Ma i ja sam imao problema sa Vistom OCom -> BSOD. Vratio sam ga na default jer ne igram igre, samo ponekad...

Ja sam overklokovo moju masinu na Visti i radi sve nisam primetio da se nesto gubi.

Kod mene potpuno stabilno radi a bas drzim 355x9, doduse C2D6600, evo vec nekih pola godine a i instalirana je tako

Kod mene nema poblema.
U trial modu na oc masini iz potpisa sam instalirao VHP verziju i radi ko sat.
Ni jedan bsod.
Mozda i zato sto su komponente vista ready ?
Nemam pojma.

Nazad
Vrh Dno