Šta je novo?

Vista Olaksanje . . .

Hmmm, zaista ne znam koju pozitivnu funkciju ima windows search osim da totalno uspori sistem. Meni je on ugasen i mogu komotno da kazem da mi sve pronalazi u roku od 3 do 5 sekundi na hardu! :D A ugasisvsi ovu opciju sprecavate cesto pucanje sistema! :smash:

Ako se iskljuci windows search, da li i dalje funkcionise onaj fast search u start meniju? Meni je on extra koristan.

Sto se superfetcha tice, nisam merio performanse, ali sam primetio npr. kod planplus-a 2006 duplo ubrzanje u ucitavanju u odnosu na xp. Takodje zadnji command and conquer je sporije radio pod vistom, ali se brze ucitavao u odnosu na xp. Mislim da to i nije bas toliko bezvezna funkcionalnost.

A UAC da disableujem nema sanse. Konacno imam limited usera koji fukcionise (za razliku od xp-a) i plus UAC, siguran sam da niko nece da mi pobrljavi komp dok ja nisam tu.

Ali cu system restore svakako iskljuciti. Hvala na tweakovima ;) voleo bih da ih ima jos vise :)

Funkcionise search u start meniju i kad se iskljuci windows search.

Od februara guram Vistu, i do sada nisam imao potrebe da iskljucujem bilo sta u njoj. Na pocetku koriscenja je malo drljala po disku, pa je to posle jedno dve nedelje prestalo i sada radi k`o cager.
Troskari malo vise RAM-a, negde pola od imajuceg stanja :), ali zato nije ni blizu nekog "sportskog auta" ... na nivou je XP-a. Samo da napomenem da je u XP-u pogaseno ponesto, ne mnogo.
Primetio sam jedino da je brza od XP pri kopiranju velikih fajlova a posebno veceg broja velikih fajlova ... npr 40Gb kopira za nekoliko minuta brze od XP-a sa istim diskovima.
Tako da, gledajuci za sta je koristim, gotovo da i nema smisla iskljucivati bilo sta u njoj.

Od februara guram Vistu, i do sada nisam imao potrebe da iskljucujem bilo sta u njoj. Na pocetku koriscenja je malo drljala po disku, pa je to posle jedno dve nedelje prestalo i sada radi k`o cager.
Troskari malo vise RAM-a, negde pola od imajuceg stanja :), ali zato nije ni blizu nekog "sportskog auta" ... na nivou je XP-a. Samo da napomenem da je u XP-u pogaseno ponesto, ne mnogo.
Primetio sam jedino da je brza od XP pri kopiranju velikih fajlova a posebno veceg broja velikih fajlova ... npr 40Gb kopira za nekoliko minuta brze od XP-a sa istim diskovima.
Tako da, gledajuci za sta je koristim, gotovo da i nema smisla iskljucivati bilo sta u njoj.

vista ima malo sporiji prenos velikog broja malih fajlofa:)

hehehe

Kikice Glatkice i ostali, mozda je pametno bilo da napises sta se gasi ovim twikovima i cemu ti servisi ili sta vec sluze, kako bi neupuceni znali kako da koriste nego da raspredate o nepotrebnim stvarima i prepirete se. Hvala na razumevanju. :p

vista ima malo sporiji prenos velikog broja malih fajlofa:)

Da, to sam primetio (ili mi se bar cinilo da je tako, posto nisam merio) onomad dok sam je imao na ATA disku, a i ukupno je bila nesto tromija od XP-a. Ova sada, na SATA RAID0, radi "ka` munja nebeska" :) u odnosu na onu staru.

Ko jos koristi restore? meni kad restore zatreba, radim nov sistem, jer restore nikad potpuno ne resi problem (cesto ga uopste ne resi) a guta space na hdd-u.

ja koristim i jos mnogi
To sto stavljas novi sistem jeste u mnogim slucajeveva bolje resenja
a to sto tebi nikad ne resi problem to je samo tebi
meni je par putao pomogao

Pa tu i ne moze nikako :)
U tim slucajevima je format c i reinstal windows najbolje resenj

ali ima neke stvari koje se rese system restorom bez ikakvih problema.

I pored Micikinih saveta hdd se i dalje sprema za duboku setvu.
Ore li ore.

Nazad
Vrh Dno