Šta je novo?

Vista, Nvidia, tv-out

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695
Predjoh i ja na vistu,sve sljaka lepo,ali me iritira jako tvout. Koliko sam video po pretrazi ljudi su imali slican problem,ali takodje nisam video ni resenje.
Dakle kada stavim "clone" menja mi se rezolucija monitora sa 1280*1024 na 1024*768 sto jako iritira i stvarno ne razumem ovaj potez Nvidie?! Takodje nisam ni nasao opciju "full screen on secondary display". Kod XP-a sve ovo radi savrseno.
Da li postoji resenje za ovo?

Nasao sam alternatiu,stavim "dulaview" pa prevucem player na TV pa full screen,ali ovo je daleko od prakticnog resenja.

Neko zna nesto sto ja ne znam?,)

Ako ti je za utehu, znas sve sto drugi znaju 😉

po meni je taj dualview extra prakticno resenje, posto dok ti gledas film na tv-u neko moze da radi na kompu.... mozda jeste malo zeznuto kad moras da odradis stvari koje zahtevaju da vidis tv, ali mi je i to donekle ispunjeno, tako da sam zadovoljan sa dualview nacinom tvout-a 🙂

U toj varijanti kao da imas dva monitora, heh. Osim toga HDTV se povezuju i vide kao monitori da je dualview opcija jos bolje iskoriscena.

pa naravno da pobegne mis, ali dualview mozes ugasiti jednim klikom misa 🙂 i obicno mi je ugasen, palim ga samo kad gledam film na tv-u....

Pa nisi sa neartikulisanim pokretima pa da ti mis non stop seta po ekranu, heh. A i da pobegne uhvatices ga vrlo brzo.

Ok,hvala svima na javljanju.

Nego petarboy, kako gasis dualview "jednim klikom misa"? 🙂

Predjoh i ja na vistu,sve sljaka lepo,ali me iritira jako tvout. Koliko sam video po pretrazi ljudi su imali slican problem,ali takodje nisam video ni resenje.
Dakle kada stavim "clone" menja mi se rezolucija monitora sa 1280*1024 na 1024*768 sto jako iritira i stvarno ne razumem ovaj potez Nvidie?! Takodje nisam ni nasao opciju "full screen on secondary display". Kod XP-a sve ovo radi savrseno.
Da li postoji resenje za ovo?

Nasao sam alternatiu,stavim "dulaview" pa prevucem player na TV pa full screen,ali ovo je daleko od prakticnog resenja.

Neko zna nesto sto ja ne znam?,)

Clone radi samo ono što se po nazivu može zaključiti, klonira površinu desktopa na oba ekrana. Naravno u tom slučaju oba ekrana će biti u istoj rezoluciji i to najvećoj podržanoj na oba ekrana, što je u ovom slučaju 1024x768.

Kao što su i drugi savetovali, podesi DualView, rezoluciju 720x576 za TV i vozi. Ja za gledanje filmova koristim BSPlayer koji pamti na kom ekranu si poslednji put prikazivao film tako da čim kliknem na film on ga učita u BSPlayer i automatski ga prikazuje u Full Screen modu na TV-u. Komande plejera mi ostanu na monitoru. Nema lakše od toga. Ako voziš neki drugi plejer koji ovo ne podržava možeš u drajverima za grafičku podesiti da se taj plejer uvek startuje na Seconday Display-u i rešen problem.

Clone radi samo ono što se po nazivu može zaključiti, klonira površinu desktopa na oba ekrana. Naravno u tom slučaju oba ekrana će biti u istoj rezoluciji i to najvećoj podržanoj na oba ekrana, što je u ovom slučaju 1024x768.
Kako dobra opcija! Pitam se koliko njih u nVidiji je ovo smisljalo pa su ovako dobro smislili.

Vidis.. kod mene mogu da podignem 1280x1024 na TFT-u, a na TV-u vidim samo deo ~800x600 koji prati misa. Opet siris neznanje.

Nazad
Vrh Dno