Šta je novo?

Vista loader 2.1.2

gorg

Slavan
Učlanjen(a)
03.09.2007
Poena
309
Posle pokretanja ovog sr**a ,komp se restartovao i sada vise ne mogu da pristupim ni XP-u ni Visti ?? Samo pokaze crni ekran na kome pise :
Booting Win.Vista
acpi
Vista loader 2.1.2
-

I nista !!! Cuti do iznemoglosti ! Onda sam formatirao particiju G gde je bila Vista i probao jos 5 puta da instaliram Vistu , instalacija prodje bez problema ,ali cim ucita desktop ,sam se restartuje i opet crni ekran ....isto ovo pise ..PRC !!!:mad:

Zna li neko gde se ova napast uselila i kako da je ubijem ???

Hvala !!!

jel si pokusao da pokrenes fix MBR?

Ne znam da li to ima na Visti ali znam da ga ima na XP-u kada ubacis cd pa odes na Repare ili kako se vec zove...

jel si pokusao da pokrenes fix MBR?

Ne znam da li to ima na Visti ali znam da ga ima na XP-u kada ubacis cd pa odes na Repare ili kako se vec zove...

Ima to i na visti, ali ne znam kako bi to pomoglo kada mu normalno ulazi u sistem posle instalacije.

Posle pokretanja ovog sr**a ,komp se restartovao i sada vise ne mogu da pristupim ni XP-u ni Visti ?? Samo pokaze crni ekran na kome pise :
Booting Win.Vista
acpi
Vista loader 2.1.2
-

I nista !!! Cuti do iznemoglosti ! Onda sam formatirao particiju G gde je bila Vista i probao jos 5 puta da instaliram Vistu , instalacija prodje bez problema ,ali cim ucita desktop ,sam se restartuje i opet crni ekran ....isto ovo pise ..PRC !!!:mad:

Hvala !!!
Probaj da u biosu HDD settings prebaciš sa AUTO na LBA

Ne znam da li smo se razumeli , ja sam posle nekoliko pokusaja instalacije Viste odustao jer se uvek isto desava ,taj se "loader" uselio negde (mislim u BIOS ..??) i onda se po zavrsetku instalacije "ganc nove" viste pokrene sam , odnegde, i restartuje komp, a onda nema ni "gruba" ili "boot meny-ja ,nego samo onaj crni ekran "Vista loadera ???? Ja sam formatirao particiju sa Vistom ,uradio iz konzole "fixboot" i sada dize XP normalno , ali me zanima kako da ubijem ovaj Loader posto na ovu "ruku" dozivotno vise ne bih mogao da instaliram Vistu, zbog ove dosade ?!!

" u biosu HDD settings prebaciš sa AUTO na LBA"
Sta se dobija ovom promenom ??

Poz!

Poslednja izmena:
Po tvojoj prici mislim da imas vistu sa integrisanim loaderom (to su one vec "aktivirane"),gde je to traljavo odradjeno.Nadji cisu instalaciju i videces da ce sve proci kako treba, a posle za ova hladna vremena preporucujem pentraksil koji ces naci u svakoj bolje opremljenoj apoteci.

Za te lekice cu se i sam snaci ,a imam upravo cistu Vistu ,to sam ja probao da je "skarabudzim" sa ovim loaderom ,i ne pomaze ni posle pet ponovnih "cistih" instalacija !!
Imas li neki drugi "lekic" ???

Rekao si da si obrisao G particiju gde je bila Vista... E sad ako imaš XP recimo na C particiji...verovatno se dotični program tu ugnezdio sa BootLoaderom...tako da ćeš morati da ubiješ C particiju...ili da pokreneš prvo FIXMBR i FIXBOOT preko Repaira XPa...pa onda instaliraš vistu gde hoćeš...

Ok, mislio sam da je to u pitanju (ja sam moju izlecio 2.1.2.1).Onda je najverovatnije ovo sto ti rece Ripper.

Rekao si da si obrisao G particiju gde je bila Vista... E sad ako imaš XP recimo na C particiji...verovatno se dotični program tu ugnezdio sa BootLoaderom...tako da ćeš morati da ubiješ C particiju...ili da pokreneš prvo FIXMBR i FIXBOOT preko Repaira XPa...pa onda instaliraš vistu gde hoćeš...
Vec dva puta sam to odradio brate ,i onda instal. Viste i opet taj dosadni 2.1.2 sam od sebe ?? Gledao sam kod Kuma ,i njemu se kod boota Viste pojavi na cas ,onda izlista nesto , i ucitava vistu "na jedan " !!?
Gde se to djubre uselilo ,"da ga ubijem ko zeca" !!:smash: Pa idem iz pocetka ,a C: sam skoro formatirao i na njemu je XP ,pa ga bas i ne bih dirao ,ako bas ne bude trebalo !?!?
Jel moguce da se ovaj loader veze za BIOS ?

Poslednja izmena:
Ima neki onaj aktivacioni patch kao registruje sve full, ja sam probao jedan pa mi pravio isti problem, pa sam skinuo drugi i instalirao i posle restarta sve lepo shljakalo
Baci mi mail na PM da ti poshaljem ako hocesh da probash...

Poslednja izmena:
Booting Win.Vista
acpi
Vista loader 2.1.2
-

Hvala !!!

Nisam ranije video tvoj post, ali imao sam isti problem sa istom plocom...imas opciju u BIOS-u...najbolje procitaj ovu temu...samo da znas, dosta sam problema imao sa Vista-om i doticnom plocom...poz :wave:

Ovako ,
resio sam problem sa "FIXBOOT" komandom iz XP R-konzole ! G: particija je bila cista(formatirana ) i konacno odustadoh od Viste ,sada sam na tu particiju stavio Win.7 , i sljaka kao lud iako je beta !! Probajte,ko nije !

@obi_van: Kako se pokazala tvoja sadasnja ploca,uopste ...?

@SpeedW950: Hvala brate , za sada odustajem od nje !!

Jos jedan lek je, ukoliko postoji XP koji moze da se pokrene i da radi, da se instalira, recimo, Vista Boot Pro pa u njemu instalira, tj.deinstalira stari loader, da se napravi nova lista, da se backup-uje bootloader, da se uradi restore.. Sve sto moze da zatreba a ima i GUI interfejs :p

Nazad
Vrh Dno