Šta je novo?

Vista ili XP?

U sustini zavisi za sta komp koristis ako je to net, filmovi i po koji program Vista ce ti raditi OK,.. dok ako dosta experimentises brdo programa kao i igara imas za sada drzi se dalje od Viste barem dok ne ispeglaju drajvere kao i sam sistem....
PS: ako nekom Vista ne pravi problema ne znaci da je i ostalima isto....

ja komp koristim za photoshop,corel,dreamweaver+net,muzika...itd

pa sam zato skeptichan oko Viste,ali najbolje da probam sam...instaliracu vistu na drugu particiju,nadam se da nece biti problema XP SP2 i Vista,jel probao neko?

nece biti problema, instalira boot loader i biras koji ces sistem.... ja sam kasnije i linux instalirao pa sad biram izmedju 3 sistema (linux boot loader) ;)

nece biti problema, instalira boot loader i biras koji ces sistem.... ja sam kasnije i linux instalirao pa sad biram izmedju 3 sistema (linux boot loader) ;)
Koji bootloader, ja na poslu imam VISTU a zbog sebe sam na D particiji intalirao XP i od tad pokrecem samo XP jer Vista nece. Sam sam menjao boot ini file (po principu za 2 XP-a ili 2000 i Xp, i slicne kombinacije) ali opet nista samo XP i toliko?

ma uzmes xp i nabas malo programa i eto viste dobro nema flip ali kome to jos treba

Koji bootloader, ja na poslu imam VISTU a zbog sebe sam na D particiji intalirao XP i od tad pokrecem samo XP jer Vista nece. Sam sam menjao boot ini file (po principu za 2 XP-a ili 2000 i Xp, i slicne kombinacije) ali opet nista samo XP i toliko?

naravno, ako hoces dual onda mora prvo XP biti instalisan pa tek onda vista. zasto je to tako, ne znam ali znam da je taj problem vec kruzio forumima. mene to nije interesovalo, sta ce mi dva operativna sistema- jedino sto sam za slucaj nuzde ghostovao oba sistema.

naravno, ako hoces dual onda mora prvo XP biti instalisan pa tek onda vista. zasto je to tako, ne znam ali znam da je taj problem vec kruzio forumima. mene to nije interesovalo, sta ce mi dva operativna sistema- jedino sto sam za slucaj nuzde ghostovao oba sistema.
Ma zbog posla, sto mi je Vista licencirana pa "ne smem" da je skidam?

Ma zbog posla, sto mi je Vista licencirana pa "ne smem" da je skidam?

ako si mogao da instalises XP onda verovatno imas administratorska prava, ako imas admin.prava onda verovatno imas i instalacioni dvd viste pa s' obzirom na navedeno ne vidim sta ti predstavlja probleme za manipulaciju tim firminim racunarom.:crash:

moracu sebe da demantujem, izgleda da su se neke stvari izmenile. googlaj malo uz pitanje How to Install XP after Vista.

Poslednja izmena:
ja sam imao ranije problema sa 2000 i xp.radio je tek kada sam 1.instalirao 2000 pa zatim XP...verovatno ce raditi sada 1.xp pa onda vista

Poslednja izmena:

nece jer ne moze tim redosledom da se instalira.

moras prvo da instaliras XP, pa tek onda Vistu.

Windows XP trenutno mnogo bolje radi od Viste.... kada bi se napravila statistika oko blokiranja, pucanja programa i kompatibilnosti videlo bi se da je tako. Sve lepo radi a sto kaze americki narod Ako nije pokvareno nemoj pokusavati da ga popravis... ja bi ostao na XP , kao sto jesam

Dobar je search u control panelu. Nema potrebe više da preturam 2 minuta da nađem šta mi treba.

evo mog skromnog iskustva na visti. programi neki rade neki ne. da se namestiti sve uz malo mucenja. meni su renderi zanimljivi zbog faxa, i na visti (64bitnoj) imam subjektivan utisak da se osetno brze renda (nisam merio). Inace sama vista mi radi nesto sporije od xpa, kao da ima veci response time i to na svim glupostima. mozda je i zbog onih transparency efekata koje ima (i koji su prilicno slatki...)

dakle za render je brza sto je i logicno posto imam dual core

ja sam odlucio, posle par meseci na dual bootu, da obrisem xp, i da ostanem samo na visti. uglavnom sve sto mi treba radi, a onog cega nema ce biti uskoro....

moje iskustvo, na znatno jacoj masini nego ova iz potpisa, x2 4200+, 2gb ram-a, 8600gt... moj utisak je jednostavno da je sve samo sminka... nista specijalno nisam video, osim sto je bilo muka pokrenuti PES6, nero i ostale programe, bas su mi pravili probleme... ne mora da znaci da ce svima biti ovako, ali mislim da treba da se saceka jos malo dok ne izadje SP1, da se vista malo ispegla. a u isto vreme uzasno me nervira izgled prozora i nedostatak "UP" dugmeta, sto smatram uzasnim propustom... nekako kao da je win for retards, nemojte pogresno da me shvatite... :)

@al pacino - slazem se sa tobom skroz, i ja sam imao utisak da je vista for retards kad sam je instalirao. ipak ima par dobrih stvari a na GOMILU losih se naviknes vremenom. gui je ipak bolji. up dugme smeta ali u sustini ima istu funkciju kao i back (uglavnom ima istu) a i kod viste ti je fora da mozes da kliknes na deo adrese i da ona ode tu. to je recimo gotivno.

sve u svemu nervira me proporties na desktopu i onaj ruzni sareni prozor (umesti da izbaci oldskul proporties, isto tako i desni klik na mycomputer, i josh par stvari. ipak ako se zanemari to vista bolji gui od winxpa i MNOGOOOOOO vise sminke, koja je ipak prilicno slatka :)

sve u svemu ako ne uzimate 64bitnu vistu (ili ako ste vec na XPu 64bit) nema potrebe da menjate xp zbog josh sveze i bagovite viste, na kojoj pola stvari ne radi :)

Vrh Dno