Šta je novo?

Vista i

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
-------------
naziv teme nisam otkucao do kraja: "Vista + zvuk = usporenje mreze"
-------------

Vista ima problem prilikom pustanja zvuka i saobracaja preko mreze - naime ukoliko se slusa muzika brzina prenosa preko LAN mreze opadne i preko 50%.

Na linku dole stoji i objasnjenje zasto se to desava.

a moj komentar je:

cek, jesu li oni ozbiljni?!????

"At some level, George is right - machines these days are really fast and they can do a lot. But George is missing one of the critical differences between multimedia processing and other processing.

Multimedia playback is fundamentally different from most of the day-to-day operations that occur on your computer. The core of the problem is that multimedia playback is inherently isochronous. For instance, in Vista, the audio engine runs with a periodicity of 10 milliseconds. That means that every 10 milliseconds, it MUST wake up and process the next set of audio samples, or the user will hear a "pop" or “stutter” in their audio playback."

u windowsu 95, 98, 2000, XP ta stvar radi kako treba (network i zvuk u isto vreme) i sad odjednom posle 12 godina to ispadne da je problem?!????

Da li neko moze detaljnije da objasni zbog cega Vista ima ovaj problem?

Poslednja izmena:
Da to je goruca tema na netu ovih dana... i digla se velika frka i panika oko toga 🙂

To inace izgleda ovako:

vistanetworkperformancedrop_10mbps.jpg

btw mogao si mi popraviti tj. dokucati naziv teme... 😉

Mozda ti je iskljucen Media Service (ne Media Center ili Windows Audio), koji u stvari pravi taj "problem" ili nemas QoS scheduler kao ja 😉

nice, evo vec nekih korisnih informacija.. 😉

Nazad
Vrh Dno