Šta je novo?

Vista i Xp dual boot?

• Začetnik teme Začetnik teme chipc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

chipc

Slavan
Učlanjen(a)
13.08.2004
Poena
319
Daklem ovako.
Na računaru imam 2 instalacije XP-a , na C i na D pariciji.
Na C od 50 gb je "moj" , a na D od 20 gb je dečiji za igrice gde sam "zaključao" ostale particije (C, E ...).
E, sad hoću da instaliram, tj instalirao sam Vistu (probao i 32 i 64) na "mojoj" particiji , ali ne lezi vraže ne mogu da bootujem (tj. da napravim dual boot) Xp sa D particije.
Probao sam alate kao sto su Easy BCD (koji inače butuje i Mac OSX sa vistom) kao i VistaBootPro, ali ne uspeva.
Toliko !!!

Niko znači sa istim problemom !!!

Pretpostavljam da si formatirao c: particiju i time izbrisao boot.ini fajl koji bi vista inace sama prepoznala i ubacila da mozes birati koji OS zelis da podignes.

Najlakse je preko EasyBCD (740KB)
1. kliknes na Add/Remove Entries
2. izaberes Drive D:\
3. izaberes Windows NT/2K/XP/2k3
pa save setting

Nisam licno imao potrebu da radim ovo jer mi je vista sama dodala XP ali u teoriji bi to trebalo da radi.

EDIT: verovatno ces trebati i ove fajlove da stavis na prvu particiju

Prilozi

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da si formatirao c: particiju i time izbrisao boot.ini fajl koji bi vista inace sama prepoznala i ubacila da mozes birati koji OS zelis da podignes.

Najlakse je preko EasyBCD (740KB)
1. kliknes na Add/Remove Entries
2. izaberes Drive D:\
3. izaberes Windows NT/2K/XP/2k3
pa save setting

Nisam licno imao potrebu da radim ovo jer mi je vista sama dodala XP ali u teoriji bi to trebalo da radi.

EDIT: verovatno ces trebati i ove fajlove da stavis na prvu particiju

Probao sam i te varijante tj. Easy bcd, prebacivao sacuvani boot.ini, ntldr, dodushe ne secam se da sam prebacio NTDETECT.COM i BOOTSECT.DOS, uglavnom hvala!!
Ako prodje javljam!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno