Šta je novo?

Vista i screen saver

• Začetnik teme Začetnik teme Brdja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
B

Brdja

Guest
Muči me screen saver i isključivanje monitora na Visti. Pre svega ovo drugo 😉

Računar je višekorisnički sa 3 korisnička naloga. Kada se ulogujem [ili bilo ko od korisnika], radim nešto, pa odem od računara, a ostavim ekran takvim kakav je [makar i čist desktop] monitor se ne isključi posle zadatog vremena. Ista stvar je i sa SSom. Probao sam i neke programe kojima manuelno može da se pokrene akcija gašenja monitora, ali ni oni ne rade. Međutim, kada se izlogujem [ili switch user] i ostavim welcome screen, monitor se regularno gasi bez problema. Trenutno mi je to jedino rešenje problema. Ali smara. A i po neki put [po navici] ostavim računar bez "izlogavanja" :d pa zateknem uključen monitor po povratku [a ne volim takvim da ga zatičem 😉].

Da li je neko imao sličan problem? Ili bar zna rešenje?

Konfiguracija je ova iz profila. Pored toga imam još HP LJ 1010 [za kojeg sam instalirao XP drajvere] i čitač kartica na USBu i bežičnu mrežnu [prepoznata od strane Windowsa i nisam updateovao drajvere] u PCI slotu. U Device Manageru nema nikakvih problema ni nepoznanica.

Ako to vec nisi uradio, probaj da u Control Panel-u (Classic) izaberesh opciju Power Options (valjda se tako zove ima nacrtanu bateriju) i da izaberesh opciju Balanced. Ako je izabrana opcija High Performace nece ti se gasiti monitor.

Da. Ali meni se ne uključuje ni screen saver.

BTW, jeste bilo na Hihg performance. Ali, sada, na Balanced, a i na Power saver opet ista stvar 🙁

Evo ti par slikica kako da podesis power managment. A uzgred da li si proverio u biosu da li je pravilno setovan power managment?

Prilozi

• power.webp
    power.webp
    21.5 KB · Pregleda: 61
  • power 2.webp
    power 2.webp
    23.2 KB · Pregleda: 69
Sve to jeste kao na tim "slikicama". A za BIOS ne znam šta podrazumevaš pod pravilnim... Za display je susspend + power off, dok je ono drugo vezano za display V/H sync + Blank, čini mi se 😉

Pa onda stvarno ne znam sta si uspeo da uradish da ti to ne radi... Ako ti nije problem pokushaj da ponovo instalirash Windows. Provere radi napravi samo jedan nalog posle reinstalacije. Ako sve bude radilo onda napravi i drugi nalog.

Ništa nisam radio 😉 Tako mi se ponašao i stari sistem. Sumnjam na neki od USB uređaja ili monitor. Ali opet... XP je sve to radio najnormalnije.

Reinstalacija sada ne dolazi u obzir. Ali, kada bude došlo vreme za to, probaću sa samo jednim nalogom...

Ma nema to veze sa driverima za monitor... Uzgred, "driveri" za monitor uopshte nisu driveri nego jedan inf file koji govori grafici koje su rezolucije podrzane pri kom osvezavanju itd. Najverovatnije je neka fora sa BIOS-om pogledaj da li postoji update. Ako radi XP nema shanse da isto tako ne radi i Vista. I poslushaj choveka i proveri da ti sluchajno neki od instaliranih programa ne dozvoljava da monitor "udje" u Stand-By rezim (isto vazi i za screen saver)

Drajvere sam instalirao, pogasio sve programe i opet isto. Čini mi se [ali samo mi se čini] da se i na svežem sistemu dešavala ista stvar [bez ikakvih drajvera, čist prvi boot]. Ne sećam se da li je pri tome bio jedan ili više naloga napravljen na računaru.

Nazad
Vrh Dno