Šta je novo?

Vista i programi

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Jel ima neki spisak programa koji su kompatibilni sa Vistom ili samo da stavljam najnovije?

Instalirao sam Vistu i Nero 7.5.9.0, ali nigde nema Image Drive-a. Na sajtu pise da Image Drive ima u toj verziji. Ima li neko neku ideju? I ACDSEE 9 je prijavio gomilu errora pri instalaciji, ali cim sam ga pokrenuo nije vise prijavljivao nista i radi sasvim normalno. I za sada jedino sto mi sigurno ne radi je Acrobat Reader 8. :wave:

Mora da nisam video taj thread. U svakom slucaju hvala :wave:

Ne mogu da pronadjem dobre kodeke.

Meni jedan te isti kodek pack fercera vec nekoliko godina... pa i sada na Vista-i:

K-Lite Codec Pack 2.27 Standard

isto kao i ffdshow
ili kmplayer pa ti ne trebaju kodeci
a umesto adobe readera foxit reader radi provereno

Meni jedan te isti kodek pack fercera vec nekoliko godina... pa i sada na Vista-i:

K-Lite Codec Pack 2.27 Standard

Probao sam v2.32, v2.32, v1.61, v2.80 i mozda jos neki ali ima bagove i nece dosta filmova da pokrene. Zaboravio sam da napisem da Media Player Clasic ima bagove, pokrene film ali se na trenutak pojavi crn ekran kao kada se u XPu pokrece neka igrica i onda na dnu ekrana se pojavi debela crna crta koja je tu sve dok se ne ugasi MPC i uvek je tako.

Poslednja izmena:
isto kao i ffdshow
ili kmplayer pa ti ne trebaju kodeci
a umesto adobe readera foxit reader radi provereno

i ffdshow baguje, a acrobat reader 7.05 mi radi savrseno, ali 8 nikako nece.

Nego da to nema veze sto je verzija Viste Business N???

Poslednja izmena:
e sad
da li si 100% siguran da sve kod tebe baguje bas zbog viste

Pa kompatibilnost izmedju Viste i tih programa tj u ovom slucaju kodeka, jer bukvalno isto je kod jednog ortaka, dok kod jednog radi sve normalno. Jedina razlika izmedju kompova kod ovog sto radi i kod nas sto ne radi je to sto on ima neku intelovu graficku 900 (ako se ne varam) a kod nas sto baguje imamo nVidia graficku (on 6200, a ja 6600GT).

kazem jer kod mene sve radi
vista+ati x550

Kod mene Adobe Reader 8.0 radi savrseno u Visti.
Ako imas 7-cu i 8-ca odbija instalaciju probaj da deinstaliras 7-cu.Kod mene, doduse ne u visti nego u winxp64 nije htela da radi nadgradnja sa 7.08 na 8, a i 7-ca nije htela da se deinstalira pa sam direktorijum gde sam instalirao 7-cu pomerio na drugo mesto i nasao sam u registriju uninstall informacije za reader 7 i uklonio sam ih(pre toga sam to sacuvao u reg faj za svaki slucaj) i posle toga je instalacija 8-ce uspesno prosla i 7-cu sam posle obrisao.

Za registri pogledaj ove grane:
HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Tu bi negde trebalo da se nalazi uninstall string za adobe reader 7, i kada uklonis string pogledaj da li i daje stoji isti u add/remove programs i ako ne stoji tek onda pokreni instalaciju 8-ce.Vec sam zaboravio, ne mogu se setiti da li je ta informacija bila na oba mesta u registriju(obe ove grane) ili samo na jednom pa pogledaj obe lokacije pazljivo.

Poslednja izmena:
Da bi Reader 8.0 proradio pod Vista-om potrebno je da onaj setup file extractujes pomocu WinRAR-a i pokrenes setup.exe koji si raspakovao (pored ostalih fajlova koji ce biti tu). Tada instalacija nece praviti problem i instalirace se bez problema.

Ma meni su veci problem kodeci ...

Jel ima neki spisak programa koji su kompatibilni sa Vistom ili samo da stavljam najnovije?

Instalirao sam Vistu i Nero 7.5.9.0, ali nigde nema Image Drive-a. Na sajtu pise da Image Drive ima u toj verziji. Ima li neko neku ideju? I ACDSEE 9 je prijavio gomilu errora pri instalaciji, ali cim sam ga pokrenuo nije vise prijavljivao nista i radi sasvim normalno. I za sada jedino sto mi sigurno ne radi je Acrobat Reader 8. :wave:
Probaj sa Deamon tools-om,na njihovom sajtu mozes da skines najnoviji deamon za Vistu,radi super.

Evo da malo osvezim temu sa par mozda korisnih stvari.
1.Pod RC2 ultimate x64 je instalacija adobe readera 8 prolazila bez problema dok kod buisness varijante x86 ne prolazi i resenje je ono sto je swordfin predlozio.

2.K-lite mega codec pack je lepo radio i pod RC2 tako i radi pod ovom B vistom.

3.Kod RC2 kada sam koristio free commander i kada su windows zvuci bili iskljuceni sve je lepo radilo, dok pod BV32bit ako iskljucim zvukove onda se cuje speaker i to ne mogu da iskljucim.Ovo sam resio tako sto sam dao da pusta prazan vrlo kratak wav fajl na "Default beep" stavku.Ako neko ima elegantije resenje neka javi.

4.I za kraj ubedljivo najveci problem.Instalirao sam skoro isti SW kao i na RC2(jedino sam umesto avasta instalirao avg free), ali se javio ozbiljan problem da kada pokusam da instaliram neki drajver ili da izvrsim update sitem jednostavno nista ne radi i posle par minuta kaze da drajver nije instaliran jer je prosao timeout.Znaci bilo da preko setup programa to pokusam da odradim ili preko device managera sa update driver.Problem je bio u AVG 7.5 free AV-u tj. ako ga iskljucim i ubijem sve njegove servise problem je i dalje ostajao, tek je deinstalacija resila problem.Sa free avastom tih problema nema.

Poslednja izmena:
Evo da malo osvezim temu sa par mozda korisnih stvari.
1.Pod RC2 ultimate x64 je instalacija adobe readera 8 prolazila bez problema dok kod buisness varijante x86 ne prolazi i resenje je ono sto je swordfin predlozio.

2.K-lite mega codec pack je lepo radio i pod RC2 tako i radi pod ovom B vistom.

3.Kod RC2 kada sam koristio free commander i kada su windows zvuci bili iskljuceni sve je lepo radilo, dok pod BV32bit ako iskljucim zvukove onda se cuje speaker i to ne mogu da iskljucim.Ovo sam resio tako sto sam dao da pusta prazan vrlo kratak wav fajl na "Default beep" stavku.Ako neko ima elegantije resenje neka javi.

4.I za kraj ubedljivo najveci problem.Instalirao sam skoro isti SW kao i na RC2(jedino sam umesto avasta instalirao avg free), ali se javio ozbiljan problem da kada pokusam da instaliram neki drajver ili da izvrsim update sitem jednostavno nista ne radi i posle par minuta kaze da drajver nije instaliran jer je prosao timeout.Znaci bilo da preko setup programa to pokusam da odradim ili preko device managera sa update driver.Problem je bio u AVG 7.5 free AV-u tj. ako ga iskljucim i ubijem sve njegove servise problem je i dalje ostajao, tek je deinstalacija resila problem.Sa free avastom tih problema nema.

Ja odustajem od Viste bar na 6 meseci i vracam se starom dobrom proverenom MAC OS X.

Meni odlicno rade ffdshow kodeci, svaki video otvara. Veci mi je bio problem naci dobar player za divx pa sam odustao, korisitm Media Player a prevod vuce iz ffdshowa.

Meni odlicno rade ffdshow kodeci, svaki video otvara. Veci mi je bio problem naci dobar player za divx pa sam odustao, korisitm Media Player a prevod vuce iz ffdshowa.

Ma i meni otvara 85% video fajlova ali pre toga slika se izgubi na sekund ili dva i kada se slika ponovo povrati onda mi bude crne boje trecina ekrana pri dnu sto me izuzetno nervira.

Nego sada me vise nervira to sto ne mogu Mac OS X da nateram da mi radi :'(

Ma i meni otvara 85% video fajlova ali pre toga slika se izgubi na sekund ili dva i kada se slika ponovo povrati onda mi bude crne boje trecina ekrana pri dnu sto me izuzetno nervira.

Nego sada me vise nervira to sto ne mogu Mac OS X da nateram da mi radi :'(

Probaj da instaliras Vista Codec Package 4.2.5.

Instalirao sam clean Vistu i napravio image te particije (za kasnije) iz donjeg razloga.

Pre instalacije sam pokrenuo upgrade vizard, koji me je upozorio da mi nece raditi sledeci programi:
- Sims 2 ( sa svim add-on),
- Ulead media studio8,
- Sony Ericsson pc suite.

Probaj da instaliras Vista Codec Package 4.2.5.

Ako ortak nije obrisao Vistu kao sto sam ja uradio onda cu probati kod njega. A jel da izbacim postojece kodeke i da ostavim samo taj codec pack (Vista Codec Package 4.2.5) ili da dodam na ove koje vec imam(o)?

:wave:

Ako ortak nije obrisao Vistu kao sto sam ja uradio onda cu probati kod njega. A jel da izbacim postojece kodeke i da ostavim samo taj codec pack (Vista Codec Package 4.2.5) ili da dodam na ove koje vec imam(o)?

:wave:

Izbrisi sve kodeke sto imas i instaliraj vista codec pakage.

Najnoviji k-lite codec mega pack radi odlično na Visti.

Da li postoji TmpGenc 4.xx verziju koja radi pod Vistom?

Vrh Dno