Šta je novo?

Vista i permissions...

• Začetnik teme Začetnik teme iMilan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Danas sam napravio novi user acc i iz svog acc koji se vodi kao admin sam stavio "zabranu" na jednu particiju(na novi acc), ali problem je sto ja sad ni iz svog ni iz tog drugog acc ne mogu da pristupim toj particiji, ako iz mog admin acc-a odem desni klik, pa properties i security stoji poruka da nemam dozvolu da menjam i editujem permissions za ovu particiju.
Kako da vratim sve na normalu?? :wall:

Poslednja izmena:
Na XP-u to možeš da rešiš ako sebe staviš za owner-a pod advanced settings. Probaj da nadješ, trebalo bi da je slično.

Nešto si verovatno zeznuo kod dodeljivanja permission-a, a deny je uvek jači od allow pravila.
U svakom slučaju, preuzimanje ownership-a i resetovanje permission-a uvek sređuju stvar.

Swiper, evo kad ti to rece ja opet pogledah u taj deo i stavih sebe kao ownership-a, ali sad je problem sto ne mogu da stikliram ni deny ni allow, ako ubacim u deo group/names neko ime(probao sam moj user i administrator) onda mi se pojavi da stikliram ali posle OK takodje ista poruka da nemam dozvolu.

Dandy, pa ja sam oznacio sve kao deny 😛 tako da me i ne cudi sto sad ne mogu nista 😀

Probaj da isključiš inherit, da ti ne nasledjuje dozvole od višeg dir-a.

Ovo stoji u delu security...

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    3.1 KB · Pregleda: 112
Reseno... Igrao sam se sa security i ubacio admin i moj user u permission deo, onda sam iz njega morao svaki folder na particiji da rucno "otkljucam", tj. da dodam svoj username.

Lepote Windows permissions-a, šta da ti kažem... Koliko puta deljeni folder nisam mogao da nateram da radi dok ne dam permission da svi u njemu mogu da rade šta god hoće. 🙁

Bez uvrede, ali permissioni su prilično egzaktna stvar. Drugi je problem ako ne umeš da ih namestiš kako treba. Ja nikada nisam imao tih problema.

Problem je u tome što setovanja postavljena u Permissions, Advanced Security Settings i Group Policy Management znaju počesto da se pokolju, a kao rezultat dobiješ da ne možeš da pristupiš kompu u mreži dok ne rešiš konflikt.

Najveće maltretiranje te vrste sam imao kada sam izgubio dva dana pokušavajući da provalim zašto kompjuteri u radnoj grupi ne mogu da pristupe štampaču. Ispostavilo se da je u pitanju bug kod WinXP pre SP2 koji se javlja pri isključivanju simple file sharing i rešava se ručnim editovanjem registry baze. Igre bez granica.

Nazad
Vrh Dno