Šta je novo?

Vista i igre???

Pa ne radi se tako probijanje leda :) Ako vec imas platformu koja ti uspesno zavrsava sve dnevne zadatke i ako je ona stabilna, onda probijanje leda nije totalni prelazak na novu, u odredjenom smislu, nesigurnu platformu. Tj. ako mu igre rade ql na XP-u, a ocito da ne rade dobro u Visti, zar nije logicnije prvo testirati sistem neko vreme pa onda odluciti da li preci ili ostati na starom? Dizanje u virtuelnoj masini, ok, ali da ti preneses sve na drugi sistem za koji i ne znas da li ce da te sluzi dobro nije bas pametno.. I onda kukas kako nesto ne radi :)

Ja samzato ostavio na jednoj particiji XP a na drugoj VISTU, a zar i nije logicno da ce sada sve da se pravi za vistu i da hteo ili ne, moras polako da prelazish i da se ucish, koliko god ti xp super radio.....

Bogami s obzirom da je npr. Dell ponovo počeo da nudi XP uz svoje kompjutere, ko zna šta će biti s Vistom ukoliko se što pre ne pojave DirectX10-only igre...

Pa ne radi se tako probijanje leda :) Ako vec imas platformu koja ti uspesno zavrsava sve dnevne zadatke i ako je ona stabilna, onda probijanje leda nije totalni prelazak na novu, u odredjenom smislu, nesigurnu platformu. Tj. ako mu igre rade ql na XP-u, a ocito da ne rade dobro u Visti, zar nije logicnije prvo testirati sistem neko vreme pa onda odluciti da li preci ili ostati na starom? Dizanje u virtuelnoj masini, ok, ali da ti preneses sve na drugi sistem za koji i ne znas da li ce da te sluzi dobro nije bas pametno.. I onda kukas kako nesto ne radi :)
a ko ce da testira ako ne korisnici koji su kupili vistu? firme? :D ja ti rekoh gore, ako ovako gledas, niko nikada ne bi presao na novi operativni sistem, tj. danas bi verovatno koristili neku tehologiju koja se koristila pre 8 godina...

Nisu "drajveri" loši nego se stare igre na Visti izvršavaju drugačije. Jedino rešenje za sada je da te igre pokrećeš u XP kompatibility modu (isto ko i ranije, desno dugme na EXE, Properties pa Compatibility) jer ovo hoće da pomogne često. Poboljšanje može da dođe jedino u nekom budućem Service Packu pošto drajveri za grafičku nemaju ništa s tim.

Sims2 ne rade sa compatibility modom.

Da Li Bi Neka Starija Recimo Dx9 Igra Radila U Full-u Na Visti Kada Bi Recimo Imao 2 Gb Rama I Jedan Gts 320mb I Naravno Jak Procesor I Plocu????

Ma meni sve igre koje sam probao u visti rade u full-u i nimalo sporije nego u XP-u (Oblivion,Call Of Juarez, Top Spin 2,Test Drive Unlimited,Infernal, Armed Assault koji je uzasno neoptimizovan i moraju se malo graficka podesavanja smanjiti...), osim STALKER-a za kog ne znam da li je hardverski zahtevan ili je kompatibilnost sa Vistom slaba.

Blago tebi. Meni Dynasty Warriors koji mi na XP-u radi 16x12 sve na MAX (AAx16, AAx4) i baca uvek +70FPS, na visti secka na Medium detaljima 8x6, a o Anisotropiji i Antialiasu da ne pricamo! Oblivion se vuce 5-10FPS (XP 25-60), Max Payne 2 tu i tamo zasece, jedino sto radi lepo je Halo, Freelancer, i AoM! (Naravno da ce da optimizuju njihove naslove, pi*ka im materina retardirana)!

Da napomenem da sam procesor vozio na 2.5GHz, memoriju vozio na 500MHz (2.5,3,3,7) i Graficku klokovao na 600/1600!

Nije optimizovana, i nece biti jos neko vreme! Ko voli da se igra kao covek ne treba da prelazi na vistu!

^SnakeEyes
Svaka ti cast sto ti lepo rade igrice, ali ja se na taj trenutni sh*t od OS-a ne vracam za jos godinu dana.

Šta god da sam probao od igara na Visti radilo je sasvim pristojno (mašina iz potpisa), osim Stalkera (neoptimizovan je do bola), mada je sa novijim ATi drajverima radio osetno bolje.
Sada igram novi C&C i radi na max detaljima bez ikakvih problema.

Blago tebi. Meni Dynasty Warriors koji mi na XP-u radi 16x12 sve na MAX (AAx16, AAx4) i baca uvek +70FPS, na visti secka na Medium detaljima 8x6, a o Anisotropiji i Antialiasu da ne pricamo! Oblivion se vuce 5-10FPS (XP 25-60), Max Payne 2 tu i tamo zasece, jedino sto radi lepo je Halo, Freelancer, i AoM! (Naravno da ce da optimizuju njihove naslove, pi*ka im materina retardirana)!

Da napomenem da sam procesor vozio na 2.5GHz, memoriju vozio na 500MHz (2.5,3,3,7) i Graficku klokovao na 600/1600!

Nije optimizovana, i nece biti jos neko vreme! Ko voli da se igra kao covek ne treba da prelazi na vistu!

^SnakeEyes
Svaka ti cast sto ti lepo rade igrice, ali ja se na taj trenutni sh*t od OS-a ne vracam za jos godinu dana.

Tvoj problem lezi u nVidia drajverima za Vistu koji su daleko od savrsenih. Znam posto na drugoj masini imam 7600GT i Vistu i ono je jad i beda za igre. Doduse polake se situacija popravlja ali jos uvek je to daleko od onoga kako bi trebalo da bude.

ok, ali ove nove dx10 kartice su valjda mnogo optimizovaznije, i imaju valjda drajvere pravljene za vistu??????

nVidia je poslednjim driverima za Vistu, drasticno priblizila rezultate u popularnim futuremark testovima u odnosu na Win Xp.
Kod mene su bili sledeci rezultati

--------- Xp - Vista
2k3. 29.713 - 28.840
2k5. 14.474 - 13.466
2k6. 10.879 - 10.485

Poslednja izmena:
za sada sve novije igre rade pristojno na visti.naravno,i dalje je xp bolji,ali nije neka strasna razlika.
dok je kod starijih igara potpuno suprotno.
evo sada sam probao beyond good & evil koga bi ovaj moj jadni 6600GT trebao da pojede i vuce se samo tako.zaista je maltene ne igrivo na nekim visim setovanjima.

Jel ste culi da ce da se pojavi neki petch sa kojim ce postojati direkt x 10 i na xp-u a bogami i na mac-u i linuxu,tako da vam savetujem da batalite to smaranje oko viste ako ste pravi zaludjenici za igrice.

Nema sta on tu da odobrava, postoji i 3D glide wrapper, pa se neVidija ne buni!!

Nijednu. Ali zato Quake II i III lete...

P.S nije dough (prev: testo), vec duh! :d

Kakva je sad situacija sa vistom i igrama? Izasli novi drajveri nove igre itd...

Nazad
Vrh Dno