Šta je novo?

Vista i drajveri, iskustva i problemi?

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Ko god da je instalirao Vistu, sigurno je imao bar jedno 2 dana stresa, sto zbog novog okruzenja sto zbog odredjene nekompatibilnosti...
Programi i drajveri koji korektno rade se polako pojavljuju, skoro sve sam uspeo da instaliram na mom kompu, i relativno sve radi, samo imam jedan veliki problem...

ATI catalyst drajveri 7.2 rade korektno, sem... nikako ne mogu da namestim tv-out kako treba (asus x1950 pro)...
Extended desktop nece uopste da se aktivira, a clone mode koji mi je i bitniji, ne da da primarni ekran ima vecu rezoluciju od tv-a, tj. smanjuje mi rezoluciju na tft-u na 1024x768 i ne da mi vecu kad je clone mod aktivan.
Pri tome nikako ne mogu ni filmove da pustam u overlay iako je aktivan u theatre modu...

Ima li ko resenja ili ideju, bio bi vrlo zahvalan???

A sad neka iskustva, mozda nekome pomognu...
- Realtek zvucna radi korektno, dobri drajveri
- Leadtek izbacio drajvere za tv tuner, ok rade, problem je aplikacija... winfast pvr ne radi kako treba, nema zvuk, ali skoro izasla winfast pvr 2 verzija, jos u beta fazi radi ok, samo sto ponekad zamrzne sliku (kad se zumira prozor za permission i sl., i mora u dx9 modu umesto u overlay, jer zeza aero), i ima malo ruzniji intefejs...
- webcamera neka asusova (dobijena uz graficku) nigde nema drajvera, aplikacija za instalaciju puca i nece da se instalira, ali pokupljeni fajlovi instalirani na xp, se instaliraju bez problema i kamera radi!
- mrezne raznorazne rade, sata raid pci kontroler radi, usb voip adapter radi, logitech setpoint radi...

- nema drajvera jos uvek za apc ups-ove, i nece da mi se instalira game port na audigy kartici sa zvanicnim creative beta drajverima (i nema softvera za nju, samo klot drajveri), kaze neki problem moguce sa inf fajlom koji je za prethodni OS... hp 1010 izgleda nema drajvera, ali jos nisam probao varijante...

toliko... moze jos neko da ostavi neko iskustvo, sa uredjajima koji nisu omasovljeni i imaju slabiju podrsku...

Drajver za nforce4 ploche moze da se skine sa nvidijinog sajta, koliko sam shvatio tek sada se pojavio za Vistu. Auto Rotation softver za Samsungove monitore se takodje pojavio za Vistu.
Nema drajvera za TVFM karticu ASUS 7134, medjutim Windows Update mi je pronashao neki update "ADS Technologies - Sound - ASUStek TV7134 BDA Video Capture" koji sam instalirao, ali TV karta i dalje ostaje nepoznata kada odem u Device Manager.

dEXE, tvoj problem sa tv-outom nije problem sa catalistom.Ja imam 6600GT i zadnje 100.65 drajvere i situacija je ista - clone mod smanjuje rezoluciju tft-a ali extended radi sa tim da nema
overlay nego moras video prozor(ili program - u zavisnosti od playera) da rucno prevuces na tv pa onda full-screen.Prilicno tupavo.
Za vlasnike TV kartica sa bt848 i bt878 cipovima, drajver btwdmdrvinstaller5.3.8 u kombinaciji sa Chris TV 4.99 radi ok.
Ja imam problem sa cable modemom Motorola surfboard 5101 prikljucenim na USB. Elem drajver za XP se bez problema instalira ali po izlasku na net nakon nekoliko minuta veza kao da se zaglavljuje pa moram ili na repair connection ili reconnect.Skoro pa da je nemoguce koristiti net. Medjutim situacija je ista i kad modem povezem preko etherneta pa kontam da je nesto drugo po sredi. Ako neko zna nesto o ovome bio bih mu zahvalan.

mene konkretno interesuje kako se vista ponasa sa dualcore amd procesorima????

dEXE, tvoj problem sa tv-outom nije problem sa catalistom.Ja imam 6600GT i zadnje 100.65 drajvere i situacija je ista - clone mod smanjuje rezoluciju tft-a ali extended radi sa tim da nema
overlay nego moras video prozor(ili program - u zavisnosti od playera) da rucno prevuces na tv pa onda full-screen.Prilicno tupavo.

Nemoguce da nema neko resenje, na taj nacin clone mod je skoro neupotrebljiv...
Sa proslim drajverima extended desktop mi je radio, pa sam i ja prevlacio, ali sa ovim 7.2 ubacim monitor u polje i nista se ne desi, cudno...
I ovo za overlay, takodje je blesavo da ne funkcionise sto se tv-outa tice, mislio sam da ga mozda zeza aero, ali i kad sam ga iskljucio nije ga bilo... btw kada je tv tuner aplikacija u overlay modu, vista se buni i prebaci u standard vista temu dok se ne izadje iz aplikacije...

Imam probleme sa sledecim stvarima (a povodom viste):

1. Leadtek WinFast TV2000 XP Global (instalirao drivere sa sajta, ali mi sa PVR2 aplikacijom ne radi zvuk)
2. Ne radi mi slanje mejla iz windows mail-a (prijem radi)
3. ISDN adapter Intracom netmod USB
4. Bluetooth MSI PC2PC MS-6967

Ako je neko resio ovo sve neka kaze....

NIsam uspeo da nadjem drivere za fx5600xt ddr25 i Kworld tv/fm ostalo mi radi bez problema

Drajveri za kartice FX5xxx se jos nisu pojavili. Ja imam 5900 i ne radi mi TV izlaz.

ja za svoju FX5700 koristim ove drajvere:
ForceWare 97.46 Windows Vista (x86)
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1537

ne koristim TV izlaz, tako da ne znam da li on radi sa ovim drajverima, ali sve ostalo radi veoma dobro...

inace, ja sam Vistu i drajvere instalirao za oko pola sata i sve je radilo kako treba :) naravno, prethodno sam proveo par sati na Netu, čitajući iskustva ljudi sa pojedinim verzijama drajvera - onda sam skinuo one koje sam smatrao najboljim, pa sam ih i instalirao... i za sada sve funkcionise odlicno! :) Prakticno vec 2 nedelje koristim iskljucivo Vistu...

mene konkretno interesuje kako se vista ponasa sa dualcore amd procesorima????
Generalno, nema neke bitnije razlike u odnosu na rad pod XP-om, izuzev performansi naravno, ali to veće nema veze sa tipom

Poslednja izmena:
Imam probleme sa sledecim stvarima (a povodom viste):

1. Leadtek WinFast TV2000 XP Global (instalirao drivere sa sajta, ali mi sa PVR2 aplikacijom ne radi zvuk)
4. Bluetooth MSI PC2PC MS-6967

1. Jesi li probao verziju 2.0.2.14, radi na expert kartici:
http://www.bgslevi.cz/pub/support/software/tv/leadtek/winfastpvr2_v20214.zip

2. jesi li probao drajvere za XP da provuces (zato treba uzimati bluetooth koga sam windows prepoznaje - gigabyte, bluetake...)?

Poslednja izmena:
1. Jesi li probao verziju 2.0.2.14, radi na expert kartici:
http://www.bgslevi.cz/pub/support/software/tv/leadtek/winfastpvr2_v20214.zip

2. jesi li probao drajvere za XP da provuces (zato treba uzimati bluetooth koga sam windows prepoznaje - gigabyte, bluetake...)?

Uspeo sam da instaliram verziju PVR2 2.0.2.14 i to lepo radi...podrazumeva se da sam morao da instaliram najnovije drajvere za zvucnu karticu... bez toga nece raditi zvuk... takodje sam stavio da PVR2 radi u modu XPSP2...

Uspeo sam i da namestim da ISDN adapter Intracom netmod USB radi... uzeo sam drajvere za W2K... nisam imao potrebe da menjam firmware...

Takodje i slanje majla je proradilo setovanjem opcije My server requires authentication, jer je racunar nakacen na wireless drugog provajdera...

Ostaje mi jos samo bluetooth.... kad resim javim.... pozdrav....

Nazad
Vrh Dno