Šta je novo?

Vista DX 10 question...

damirbaj

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.01.2004
Poena
349
da li se fps dobija samo zbog dx10 ili viste...da li ce i korisnici koji budu koristili DX9L (naziv dx-a za vistu za korisnike sa DX9 generacijom grafickih chipova) osetiti neko ubrzanje ili ne...

mislim ako ne onda sva ona prica o neverovatnim performansama dx 10 je obican bullcrap jer ce taj dx furati samo izuzetno mocna osma generacija geforce kartica i naravno ekvivalent iz ati-ja,a geforce ce u sebi obradjivati i fiziku tako da ce sve igre na njemu sigurno brze raditi i kako onda mi da izmerimo kolko zapravo donosi dx 10???

Ne da neće osetiti ubrzanje, nego će najverovatnije osetiti i usporenje.
DX10 brzina će se osetiti samo na DX10 karticama i u programima koji direktno koriste DX10, a ne preko compatibility layera.

Dx9

Sve ima svoj pocetak i kraj
DX9 ce jos dugo biti u funkciji jer nema igrica za DX10,
ima par ali to jos nije to...

:banana:

Još jedna "radost" sa Vistinim DirectX-om:

"Vista & Creative X-Fi: DS3D to OpenAL driver

As we said in our article dedicated to the X-Fi in August 2005, the release of Vista leads to several modifications for the audio part since the hardware acceleration layer of DirectX is removed at the expense of an exclusive software support via a mixer integrated to Windows Vista.

It will no longer possible to support DirectSound 3D effects or DTS decoding for example with a dedicated DSP and the CPU will have to take them in charge. If that these processes take less and less processor resources because of the improvement of their calculation power, all current owners of real sound cards will be disappointed by this choice.

Do we have to put our sound cards to the garbage? Not really, because additionally to a better quality of the DAC, it is still possible to use OpenAL, another sound API. The thing is even if the list of games that supports OpenAL increases every days, it is still far from the list of DirectSound 3D/EAX games. There is good news though. According to Custom PC, Creative would be planning on releasing a driver that will intercept the sound requests of DirectSound 3D in order to convert them in OpenAL and beneficiate from the hardware acceleration.

This solution isn't elegant on paper but will allow the breaking of the restrictions due to the new architecture of Microsoft. Now, we still have to hope that the interceptions and conversions will require much less resources than the effect itself. This driver will be available in December exclusively for X-FI cards. Unfortunately, for now we don't have any other information regarding a possible support of previous graphic cards."
(http://www.behardware.com/news/lire/29-11-2006/)

Al su ga zasrali, svaka im čast.

katastrofa!

a bas planiram za par nedelja da uzmem X-Fi...fuck Vista,ostajem na XP-u...

Heh, na zalost za par godina XP nece ni postojati, kako god ovo zvucalo, a osim toga prelazaka 98 na XP, XP na Vistu, VIsta na Vienna......uff, imas alternativu MACOS ili neki Linux.

Au bre...
Pa oni stvarno nisu normalni...

Samo nek nam jos objasne zasto bi korisnici morali da "bace" sve svoje kartice u smece jer je njima dunulo da to odjednom ne ide preko DX-a?

zato sto su moroni i mrzelo ih da se cimaju, a verovatno ce i smisliti nesto novo za mlacenje para uzrokovano izbacivanjem direct sound-a... Uostalom kolko sam do sada bio u prilici da primetim, Vista nije nista drugo do serija lancanih pucanja explorera svakih 2-3 min sa aero ili bez, svejedno, pati od istih problema kao XP sa file preview itd. Jednom recju jedino sto mi se svidja u Visti je Aero tema i login screen , ne u stanju u kakvom jeste vec razmisljam o skinovima koji ce se pojavljivati i koji ce bez sumnje biti ultra nadr***i :D

Vista RTM kod mene nje nijednom pala, nijedan BSOD, nijedno pucanje bilo okje aplikacije i sve mi radi ok (jedino nemam vremena za igre ali programi rade). Razlike u odnosu na XP ima i to nabolje. Pre par meseci bilo je prica na netu o novoj generaciji grafickih koje bi radile i zvuk i slale ga preko HDMI (salje i sliku i zvuk), mozda je to resenje, kroz par godina necemo imati posebno CPU i GPU, sto bi imali zvucnu, heh. Nije reklama ali u najnovijem Svetu Kompjutera su lepo obajsnili sta DX10 donosi pri opisu GF8, procitajte.

Pazi ovako na C2D konstatno puca explorer tj stalno pada i pali se iznova, jeste da to traje 5-6 sec ali refresh desktopa svakih 2-3 min nije bas zanimljiv. Nero oce da se upuca takodje nakon rezanja diskova, Na A46 isti problem sa explorerom i folderima sa audio/video materijalom, BSOD se desava konstatno pri pokusaju menjanja protokola za ASUS ADSL modem...samim tim internet ne radi... i tako, a vi kako te ? :p

Poslednja izmena:
Nemam razloga da lazem, MS mi ne daje ni dinar ali sistem mi je stvarno stabilan. Rezem diskove iz Viste, surfujem, skidam, radi mi NOD32 2.7...jedino moram da koristim Windowsom FireWall.

gx-x: Pretpotstavljam da ti je na tim PCevima gde puca explorer ukljucen execute disable function...

Iskljuci ga i vidi da li ce i dalje pucati explorer...

Sta mislite kako ce da rade jednojezgarni procesori sa dx10 karticama da li ce trebati dual core ili moze jes singl da gura, ja ne nameravam da menjam ceo sistem samo grafiku.

U sadasnjim testovima cak i Kentsfield je uskogrlo za 8800GTX ali verovatno da imas para za 8800GTX ne bi cuvao stari cpu nego bi uzeo novi. Sa slabijim modelima poput 8600 i visim rezolucijama trebalo bi da bude ok + DX10 api donosi jos vece umanjenje cpu potrosnje prilikom graficki zahtevnih aplikacija (npr igrice) pa bi i sa slabijim cpu mogao da zavrsis posao, sto se tice DX9...

Pa u krajnjem slucaju zabodes jedan X2 Socket939 i ne menjas platformu..... E sad da li ce DC biti neophodan ne znam. Mislim da ce se sve ionako kretati ka DC vodama....

joj...opet ta ogranicnje sa max fps-om...dokle ljudi, znaci propascete ako nemate 200fps max umesto 160...bitan je min, a on zavisi od graficke u 90%...

Zabodes jedan s939 x2..heh...pa skoro da se slazem sem ako neko ima neki drugi socket, odnosno pa i oni koji imaju s939, ne proizvode se vise, a i pitanje je koliko je zaliha ostalo. Ovo postaje offtopic.

Poslednja izmena:
Dx10

Nema Teorije Da I Najjaci Single Core Proc Opsluzuje Gf8800gtx Na Full-u.
Bojim Se Da Ce I Dc Biti Slabi Kad Izadju Novije Verzije Na Prolece. Zato I Krecu Sa Quadro Proc. Voleo Bih Da Nisam U Pravu Jer Onda Ne Bih Morao Menjat Nista Sem Grafulje Na Mojoj Kanti.

Au bre...
Pa oni stvarno nisu normalni...

Samo nek nam jos objasne zasto bi korisnici morali da "bace" sve svoje kartice u smece jer je njima dunulo da to odjednom ne ide preko DX-a?

Zato sto je rearhitected ceo audio pipeline za Vistu. Idite na blog Larry-ja Ostermana pa citajte o tome.

Nema Teorije Da I Najjaci Single Core Proc Opsluzuje Gf8800gtx Na Full-u.
Bojim Se Da Ce I Dc Biti Slabi Kad Izadju Novije Verzije Na Prolece. Zato I Krecu Sa Quadro Proc. Voleo Bih Da Nisam U Pravu Jer Onda Ne Bih Morao Menjat Nista Sem Grafulje Na Mojoj Kanti.

Mislim da se graficka kupi da bi ona tebe opsluzivala, a ne ti nju. Ako sve radi kako treba sa single core i 8800, ne vidim zasto bi kupio quad-core ? Da bi dobio vise 3dmarkova ?

Zato sto je rearhitected ceo audio pipeline za Vistu. Idite na blog Larry-ja Ostermana pa citajte o tome.

Pa to je bash lepo od njih, samo sam ja mislio da mi njima dajemo pare i da realno oni treba da se prilagodjavaju nashim potrebama, a ne mi njihovim gloopostima...

@gx-x : 5 ujutro chovece :d

Poslednja izmena:
Creative pristigao u pomoc, oko Nove godine izbacuju novi driver (tvrde da ga za sada makar samo oni imaju) koji ce hvatati D3D audio iz igrica i pre nego sto sitgne u DX10 layer transformisati ga u OpenAL i time omogucavati hardware acceleration sa svojim zvicnim te da ce i dalje zvuk moci da bude perfektan.

Pa to je bash lepo od njih, samo sam ja mislio da mi njima dajemo pare i da realno oni treba da se prilagodjavaju nashim potrebama, a ne mi njihovim gloopostima...

@gx-x : 5 ujutro chovece :d

Totalno si u pravu. Umijesto da se oni prilagodjavaju nama mi moramo njima. Stvarno nema smisla.:bottle:

Pazi ovako na C2D konstatno puca explorer tj stalno pada i pali se iznova, jeste da to traje 5-6 sec ali refresh desktopa svakih 2-3 min nije bas zanimljiv. Nero oce da se upuca takodje nakon rezanja diskova, Na A46 isti problem sa explorerom i folderima sa audio/video materijalom, BSOD se desava konstatno pri pokusaju menjanja protokola za ASUS ADSL modem...samim tim internet ne radi... i tako, a vi kako te ? :p

kako kod mene na celeron 351 sve radi?
a taj asus ima drajver za vistu ili si budzio xp drajver?

pa drajver je budzen ako se tako moze nazvati, tj normalno je instaliran sa CD-a, nista nije budzeno, samo su u PTT-u menjali protokol pa se mora posle instalacije podesiti, a to ne radi. Nije ni bitno...hebes vistu u svakom slucaju, nit imam dx10 kartu, nit imam dx10 igre, nit imam 2gb rama, nit imam 7GB da odvojim za nju, nit mi se cima sa drajverima. Za jedno 4-5 meseci cu da odradim re-evaluation situacije. Tako sam i sa XP-om, furao sam win 2000 dok XP nisu ispeglali :)

u svakom slucaju asus nema drajver za taj modem pa si instalirao xp drajver jel da?
a pre instalacije mozes da podesis protokol u setup.ini pa da krenes u install tako.
jedino adslmon ne radi al ***
u svakom slucaju na mojoj masini iz potpisa(koja je slabija od tvoje) radi sasvim ok.....

ne mozes u toku instalacije da podesis na taj protokol posto ga nema u ponudi, ima PPoE a tebi treba onaj PPoE t.43 valjda, a tog nema.

<edit> sad vidim da si pomenuo setup.ini i namestanje u njemu - ne moze ! stalno ga vraca na default, a ako stavis da je fajl read-only svejedno ga ignorise. Probano je i kasnije posle instalacije da se promeni u registriju i u .ini fajlu od drajvera i protokol i dalje ostane isti, ne hebe ga 5% tj potrebno je da se to snimi u kao seting i u rom modema, a jednostavnim menjanjem u .ini fajlu to se ne desi. (pretpostavljam daje potrebno da se snimi u ROM jer ne vidim zasto inace ne bi radilo :wall: )

U svakom slucaju pucanja koja su se desavala nisam gledao na svojoj masini vec na c2d i badaxu kod komsije i na a64 kod druga. Pucanja se desavaju kad ides po folderima u kojima su media fajlovi, muzika, filmovi itd.

PS. Nisam ja rekao da je Vista spora, vec da pati od istih boljki kao XP, pucanje po savovima kad gledas media foldere pogotovo one koje sadrze divix filmove i sitne raznorazne media clipove

Poslednja izmena:
pazi kad sam ja tako namestio asus adsl modem za beocity
znaci notepad.exe pa otvoris setup.ini i uzivas :)

Poslednja izmena:
znam sta je setup.ini, znam sta je notepad, ali tog protokola u setup-u nema !!! kolko puta da ponovim, to ima tek u drajveru posle instalacije, u setupu ima samo PPPoE i PPPoA ,a meni treba PPPoE via nesto transport *urac palac... PTT net je u pitanju,.Znaci sve i da stavim protocol=4 (u setup.ini) ne radi jer ima samo 3 u izboru u samom setupu

Poslednja izmena:
Vrh Dno