Šta je novo?

Vista + Adobe CS3

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Sve radi veoma sporo, cak i sama Vista je veoma glupa jer kada joj pogasim gomilu servisa po Black Viper-ovim predlozima zauzima vise memorije nego pre sto sam podesavao servise. Jel neko ima ideju sta ovo moze da bude?

Vista + Adobe CS3 sve je u najboljem redu

Prezadovoljan sam kako mi CS3 radi u Visti.

Neko je već pisao o primetnom napretku u brzini podizanja programa CS3 u Visti, tema je bila o prednostima i nedostacima Viste, "Zvanicna Vista tema".

Nisi napisao koju Vistu koristiš, na mom računaru je Home Premium.

Ne znam kako da ti pomognem, vrlo rado bih. 🙂

Mislim da je količina memorije i njena brzina najveći nedostatak tvom računaru za upotrebu ovog operativnog sistema.

Minimum je 512 MB, preporuka 1GB.

A da bi brže radio u programu koji si naveo potrebno ti je i više memorije. 🙂

Poslednja izmena:
Prezadovoljan sam kako mi CS3 radi u Visti.

Neko je već pisao o primetnom napretku u brzini podizanja programa CS3 u Visti, tema je bila o prednostima i nedostacima Viste, "Zvanicna Vista tema".

Nisi napisao koju Vistu koristiš, na mom računaru je Home Premium.

Ne znam kako da ti pomognem, vrlo rado bih. 🙂

Mislim da je količina memorije i njena brzina najveći nedostatak tvom računaru za upotrebu ovog operativnog sistema.

Minimum je 512 MB, preporuka 1GB.

A da bi brže radio u programu koji si naveo potrebno ti je i više memorije. 🙂

Meni nije problem brzina startovanja CS3 programa vec kada radim u njemu i npr hocu da zumiram sliku treba mu nekada cak i do 2 sec da to uradi ili kada stisnem space da pomeram sa rucicom i tada mu treba poprilicno da odreaguje.

Koristim Ultimate verziju.

Nisam menjao komp u potpisu ali evo da navedem njegove glavne specifikacije.
Core Duo 1.83GHz
2GB DDR2 667
GMA950

U pitanju je laptop i jedino sto je malo problematicno je graficka, mada mislim da ona nebi trebala da pravi takve probleme. E takodje da navedem da vista ima bagove sa ovom grafickom prilikom dizanja sistema i logon screen-a jer prikazuje neke sugave linije kao da je u pitanju neki nizi refresh rate.

poz 😉

Kod mene se isto sporije podiže CS3 nego CS2 na Visti Home Premium, imam 2GB rama, tako da mislim da nije do memorije. Isto tako, Photoshop CS3 drastično sporije otvara fajlove nego PS CS2. 🙁

Znaci ili XP 🙁 ili OS X 🙂

Meni nije problem brzina startovanja CS3 programa vec kada radim u njemu i npr hocu da zumiram sliku treba mu nekada cak i do 2 sec da to uradi ili kada stisnem space da pomeram sa rucicom i tada mu treba poprilicno da odreaguje.

Koristim Ultimate verziju.

Nisam menjao komp u potpisu ali evo da navedem njegove glavne specifikacije.
Core Duo 1.83GHz
2GB DDR2 667
GMA950

U pitanju je laptop i jedino sto je malo problematicno je graficka, mada mislim da ona nebi trebala da pravi takve probleme. E takodje da navedem da vista ima bagove sa ovom grafickom prilikom dizanja sistema i logon screen-a jer prikazuje neke sugave linije kao da je u pitanju neki nizi refresh rate.

poz 😉

Ispadoh neznalica, ali sve je u redu! 🙂

Gledao sam tvoj računar i video:

AMD AthlonXP Tbread B 1700+

Geil 3x256 PC3200

Pomislio sam: šta će ti na njemu Vista?

Imam noviji grafički pocesor od tvoga, GMA X3000, ali mislim da je i tvoj dovoljno dobar za 2D grafiku koja ti je u CS3 potrebna.

Imaš više nego dovoljno RAM-a, pretostavljam da si dodelio grafičkom procesoru onoliko koliko on najviše može da koristi, 224 MB.

Predugo je vreme koje si naveo za te osnovne operacije.

Kod mene je to trenutno.

Za povećanje fotografije od namanje do najveće, zumiranje, ili smanjenje najveće na najmanju nije potrebno toliko vremena.

Probao sam pre nego što ti ovo pišem i sa fotografijom od 250 KB, i sa fotografijom od 2,5 MB.

Ne primetim razliku u brzini uvećanja ili smanjenja, jedne odnosno druge.

Koliko je onda na tvom računaru potrebno za neki od filtera?

Mislim da nešto nije u redu.

Najlakše je sve svaliti na CS3.

Neko je u temi o Visti pisao da sa Ultimate nije najzadovoljniji.

Nisam u to uveren, ali možda se ona na tvom GMA 950 najbolje ne snalazi.

Ako hoćeš dođi jednom da vidiš kako to kod mene radi. 🙂

Poslednja izmena:
I meni se cini da sve radi ok, cak malo brze nego cs2.
a jel imate problem sa acrobatom 8.1?
meni na primer nece da se startuje, odnosno startuje se i uredno prijavi da ima problem (mada ne znam zasto) i ugasi se.

Adobe Reader 8.0

I meni se cini da sve radi ok, cak malo brze nego cs2.
a jel imate problem sa acrobatom 8.1?
meni na primer nece da se startuje, odnosno startuje se i uredno prijavi da ima problem (mada ne znam zasto) i ugasi se.

Nemam nikakvih problema sa Adobe Reader 8.0, Version 8.1.0.

Nedavno sam ga instalirao, sve je u redu.

Pokušaj ponovo. 🙂

Jednostavan test - instalirajte Photoshop CS2 i CS3. Startujte i jedan i drugi i gledajte koliko vremena im treba za podizanje.

Drugi test - kada se potpuno otvore, nađite negde 10-20 slika, označite ih i prevucite ih u jedan, pa u drugi photoshop i gledajte koliko će im trebati da ih otvore sve. Kod mene je usporenje u CS3 baš primetno.

Za ovo nisam baš siguran, ali mislim da mi je pod XPom za trunku brže radilo nego na Visti.

Ma to su male slike koje si naveo. Ove moje su preko 16mb i ne brini nisi ispao neznalica. Nego koju drugu verziju Viste da probam? I mislim da nije problem u Adobe-u vec u MS-u.

Nisam probao pod Vistom, ali pod XP SP2 CS3 mi radi ponekad isto a ponekad brze nego CS2. Da ne pricham koliko je udobniji interfejs CS3 programa.

Ma i meni radi savrseno po XP-om, cak i pod OS X, ali u visti nece. Evo upravo pokusavam poslednje ideje da to namestim, ako ne uspem onda idem na provereni XP.

Glupo pitanje, koliko si RAM-a dozvolio photoshop-u da koristi (edit/preferences/memory & image cache)?

Da li si ukljucio onaj 3D Support (ne znam sta je, a uz to i neradi, ali je tu (?!?!)....znam da je drug imao problema na nekom Intel GMA cipu......)?

Poslednja izmena:
Ma to su male slike koje si naveo. Ove moje su preko 16mb i ne brini nisi ispao neznalica. Nego koju drugu verziju Viste da probam? I mislim da nije problem u Adobe-u vec u MS-u.

Evo, probao sam i sa fotografijom od 30,8 MB.

Nema nikakve razlike u brzini prilikom povećanja, smanjenja ili pomeranja, u odnosu na fotografiju od 250 KB i fotografiju od 2,5 MB.

Neko je u temi o prednostima i nedostacima Viste, "Zvanicna Vista tema", pisao da je imao nekih problema u Visti Ultimate.

Kasno je da sada sve isčitavam, da ti navedem ko je.

Ipak nađoh:

Vista i par problema...
postavio borab

🙂

Ne mogu ti napisati preporuku koju Vistu da koristiš.

Moja iskustva i sa Ultimate i sa Home Premium su vrlo kratka.

Mislim da još uvek, nažalost, izbor Viste zavisi i od hardvera koji imaš, dostupnih Vista drajvera za njega.

Nisam ni sve programe uspeo pod njom da pokrenem.

Zato imam instaliran i Windows XP.

Obe Viste su 64 Bit.

Poslednja izmena:

Isti problem sam i ja primetio i jako sam se smorio kada sam video da leka nema.

Adobe Photoshop CS3

Isti problem sam i ja primetio i jako sam se smorio kada sam video da leka nema.

Nisam do sada ovo spominjao, ali posle pročitane prethodne poruke činim.

Potpuno drugačiji računar od prethodnog, računara člana zendraqla.

Noviji, savremeniji, bolji.

Na njemu bi trebalo CS3 da radi izuzetno dobro.

Sve me navodi na pomisao da je možda je problem sa Adobe Photoshop CS3 koji vi koristite.

Pišite mi ako mislite da vam mogu pomoći. 🙂

Poslednja izmena:

Ma za sve ima leka i ja sam ga pronasao bar za moj komp a nadam se i za vase. Problem je u UAC-u tj User Account Control. Potrebno je ostaviti ovu glupost ukljucenu da bi CS3 radio kako treba.

Znaci Run> msconfig> Tools> Enable UAC [Launch]; reboot i sve bi trebalo da radi kako treba.
Trebale su mi 4-5 reinstalacija sistema da bi ovo otkrio. Valjda ce neko platiti pivo za moj trud i ovo veoma korisno otkrice 😉

pozdrav, :wave:

Ja sam to deaktivirao pre no sto sam bilo sta krenuo da instaliram 🙂
Stoga, kod mene nije do toga.

Ali ja sada nisam instalirao ni antivirus, tako da je moguce da je i do toga. Ali sada mi se sa time ne experimentise dok ne zavrsim ovaj posao.

Ma jok, moja instalacija je skroz cista. Znaci drajveri i CS3 (stavljen zbog testiranja Viste) i ... radi kako radi.

Nazad
Vrh Dno