Šta je novo?

visoki racuni - da li je moguće

Ja vam preporucujem Ad-aware Se za dialere, Spybot, i naravno Kaspersky antivirus, sa ovom kombinacijom, i azurnim update-ovanjem istih, nema sanse da dialeri zucnu!!!

Ad-aware nece zaustaviti dialere.

Ja koristim BEOTEL-ov broj 041 9.. ... za dopunu internet sati na njihovom nalogu, ne zaobilazim XXX sajtove :), sta vise...I nikada nisam imao problema sa racunom, standardno do 1500 dinara mesecno, ali se plasim da cu da naletim jednom na "minu".Frka mi je svaki put kada dobijem racun i tresem se dok otvaram koverat.Koliko vidim ne postoji pouzdana zastita, ili mozda jedino iskljucenje medjunarodnog poziva u posti? koristim SpywareBlaster i Ad Aware SE, uz redovni update.
Zna li stvarno neko 100% zastitu protiv takvih stvari (ja sam ipak laik)?
A da nije tipa 'batali internet' i sl.

Externi modem, kao sto je vec napisao neko pre mene, a Panda platinum internet security ima firewall, anti spyware i anti dialer komponente, za svaki broj kojim zelis da se prikljucis na provajdera, on pita da li zelis da dozvolis tu konekciju.

Prilozi

• panda.jpg
    panda.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Meni se ranije desavalo da se stvara neka nova konekcija koja se sama pokrene (tj. prekine postojecu ako sam na netu), medjutim samo se cuje klik (kada otvori liniju) i nista od okretanja brojeva. Brisao sam nekoliko puta tu konekciju medjutim ona bi se stvarala sa vremena na vreme. Takodje kad god bi namestio about:blank za Internet explorer posle restarta kompa bi se promenio home page na neku adresu. Ali posle formatiranja diska nemam vishe takvih problema. ;)

POZ :wave:

original je napisao(la):
pa covek rece samo trazis da ti blokiraju pozive ka inostranstvu.
Koliko se secam i dajler za severinu je bio negde u africi, pa je problem resen.

Ovo je,naravno,naj bolje resenje za uklanjanje opasnosti od dialer programa.U "Telekomu" mogu, na zahtev korisnika, da blokiraju biranje brojeva koji pocinju brojem 9 ( za konekcije sa inostranstvom).Medjutim, problem je u tome sto to rade u paketu sa blokadom i brojeva koji pocinju brojem 0,tako da sa fiksnog tel.nemozete birati brojeve u unutrasnjosti,zatim 041,063,064 itd.
Zato postoje neke druge mogucnosti,kao sto je instalisanje programa koji onemogucavaju dialer-e da vrse konekciju nezeljenih brojeva.Jedan od njih je i Check Dialer,koga sam ja instalirao na racunaru.Pored njega sam potpuno bezbedan.Zadate mu u "beloj listi"brojeve koje moze da bira (recimo brojeve provajdera),i u "crnoj listi" brojeve kojih se "bojite" i koje nemoze da bira (pocinju,recimo 9-kom i dr.).Svaki pokusaj dialer programa da "obrne"nezeljeni broj,i odvuce vas na Diego Garsiu,Sejshele i druge skupe destinacije,u startu prekida.U obliku je telefonskog aparata,smesta se u sys tray-u,pored casovnika,tako da ga uvek mozete videti,a i cuti njegovu aktivnost.Sve u svemu,jako dobar program,free je,i svima ga toplo preporucujem.Pozdrav.

hmmm...a ja sam do sada ziveo u zabludi da je dovoljno:
internet options>connections>never dial a connection...

Ljuba Bgd je napisao(la):
Zato postoje neke druge mogucnosti,kao sto je instalisanje programa koji onemogucavaju dialer-e da vrse konekciju nezeljenih brojeva.Jedan od njih je i Check Dialer,koga sam ja instalirao na racunaru.

Jedini link za download koji sam nasao ne radi http://internautas.gueb.net/CheckDialer.exe

Aj molim te okaci link koji radi ili posto je program free, okaci ga ovde kao attachment.

EDIT:
Nasao sam neku verziju na Italijanskom jeziku, ako imas na Engleskom okaci.

Prilozi

• checkdialer.zip
    135.8 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Da li se ti dial-eri se javljaju u obliku novih konekcija, ili se na vec postojecim promene pristupne brojeve? Ako menjaju brojeve, onda bi trebalo da primetim ako on bira neki drugaciji broj (jel sam upravu, posto imam pulsno biranje pa znam koliko je cifara okrenuto :D )? Ili mozda on u toku konekcije npr. na YUBC promeni provajdera, da li je i to moguce?

POZ :wave:

Pa ima ih raznih... najzanimljiviji su oni koji kada je racunar idle nekoliko minuta, utisaju modem, pa okrecu broj. :)

Jedan moj poznanik je dobio racun 60.000 dinara, pokazao mi je listing poziva ima gomilu 99..... brojeva na njemu. Njegov kum mi se zali da svaki put kad hoce da se konektuje stoji mu neki broj za inostranstvo koji on svaki put rucno menja, pa onda bira broj. Obojica su laici, verovatno su pokupili taj dialer sa istog sajta, ali ne mora da znaci.

Cuvajte se ljudi, ja kad bih dobio toliki racun, mogu samo da se tiho iselim iz stana, nocu kad svi spavaju :) Taj CheckDialer zvuci dobro, ali me nerviraju svi ti programi: dok instaliras AV, anti spyware i adware programe, plus jos sta treba, ostane mi resursa da igram pasijans i kuckam po notepadu.

Mnogo toga se promenilo u poslednjih recimo 4 godine kod nas. Prvo nekada je tlf bio za dz. ali je zato internet bio dosta skup. 5h i krckaj, pa cekas duplo jeftiniju tarifu, flat je onda bio tesko dostizan san pojedinaca. Tlf je bio posle 22h u lokalu jedan poziv jedan impuls !

A danas ? Znate svi, danas je sve obrnuto. Ja placam flat tricavih 6 evra, ali zato je impuls otisao dovraga i nema vise one fore sa lokalom. Pored toga bitan je jos jedan momenat - mobilni ! Znate vi koliko je toga uslo u narod proteklih godina ? I to je ono, cek samo da ga cimnem, pa puta 30...

Ja retko dobijem racun ispod 1500. Isprva sam se bunio, a onda sam letos bio 15 dana na moru i racun je izasao 600 din. To je to dakle. A da dialeri postoje, postoje. Bilo bi dorbo kad bi tlf mogao biti prepaid. Mnoge bi to spaslo.

Takodje ja verujem da je jako moguce da postoje neki bagovi u tlf centralama. Zaista sam vicao ljude, penzionere bre, za koje bi ruku stavio u vatru da nema sanse da su oni to napravila. Medjutim, kada dodju na salter samo dobiju racun i odmahivanje glavom - jer Boze moj - kompjuter ne gresi !

Krajnje je vreme okanuti se dial-upa i preci na cable, wireless. Evo ja sam npr. na wirelessu i uopste ne mislim na dialere i sl.

Stvar je prosta. Promenite browser. Svaki dialer je program, a program se ne skida tek tako sa neta... Ako vam browser ne omogucava da vidite sta preuzimate - i instalirate na SVOJ racunar - resenje je jasno.

Poz,

Vrh Dno