Šta je novo?

Vise naloga na WinXP

Kron

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2003
Poena
620
Moja oprema  
Monitor
U boji
Laptop
Digitalni sa kolor ekranom
Tablet
Isto digitalni sa kolor ekranom
Mobilni telefon
Imam dva
Imam na masini 2 naloga: "A" (administrator) i "B" (limited account).
Problem je u sledecem: pod "B" nalogom mnogi programi nece da rade (Winamp radi samo par sekundi - a onda "Winamp has encountered a problem and needs to close, we are sorry...", zatim Radlight player - ista poruka, Kasperski AV Monitor kaze "KAVm service part has not started. Application will be terminated", Kasperski AV Scanner izbacuje neku poruku gde se pominje administrator... Nisam sagledao sve programe, mozda je lista jos duza (dobio sam od drugih izvestaje o nefunkcionalnosti Nero-a, savegame-ova u igrama...). WinMediaPlayer i ostali Micro$oft programi rade normalno, MV2 player radi, Photoshop...
Ovo se sve desava bez obzira da li je administrator istovremeno ulogovan ili ne.
Kada nalogu "B" dodelim administrator privilegije sve ove gluposti nestaju i sve radi normalno.
Ali ja zelim da taj nalog ostane limited, znaci da moze da koristi sve programe i AV zastitu, ali da ne moze da instalira programe, brise sistemske fajlove...
Ima li neko resenje?

Hvala.
PS: Kad "B" stavim u Power Users grupu stvar se popravlja samo po pitanju Winampa
PS2: Nisam nasao resenje u Administrative Tools/Local Security Policy/User Rights Asignment, tacnije ne snalazim se bas najbolje u svemu tome... :(

Ja sam slicno pitanje postavio nesto nize vezano za igre. Izgleda niko ne zna resenje. Winamp sam resio tako sto sam instalirao posebno za Administratora a posebno za drugog user-a.
Ako nesto saznas napisi.

Ispisao sam savet na http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=54844 Kod mene to funkcionise bez greske (a radio sam to na vise kompova).

Sad, sto se tice KAV scanera, podesi task u KAV Control Centru da se dize pod local system account-om ili unesi administratorovu lozinku, podesi ga na manual i startuj po potrebi. Sto se tice KAV monitora, ne znam zasto imas probleme, jer bi on trebao da se dize kao deo servisa, tako da bi trebao da bude nezavistan od ulogovanog usera. Sad skoro sam namestao jednu W2K masinu koju na fax-u koriste za stampanje, pa ima gomilu obicnih (limited) usera, i kod KAV-a sam jedino morao da podesim da Update ide preko local system account-a. Sto se tice Winamp-a i ostalih programa, svim user-ima sam dao full access u registry bazi (samo za te programe naravno, odnosno samo na tim "kljucevima") i modify pravo nad folderima u kojima su isti instalirani i sve radi bez greske (DAP, ACDSee, Winamp, itd). Trebalo bi da ti ovo resi bar deo problema. Probaj, pa ako nesto nije jasno a ti vici :) :) :)

"Doggy"-jev pristup daje rezultate, ali izgleda ne bas u 100% slucajeva. Kod mene je instaliran KAV 4.5 i jedini problem u multi-user okruzenju je poruka da je Monitor vec pokrenut od strane drugog usera i da ne moze biti pokrenut dvaput.

Proveri na koji nacin se startuje KAV Monitor, s obzirom da bi on trebao da se startuje kao service, takvih problema ne bi smelo da bude. Proveri da nije stavljen na manual umesto na always.

Pozdrav,
Doggy

OK, samo da dodam i to da uopste ne koristim KAV Control Centre (u msconfig>startup je odstikliran), a u Computer Management>Services je stavljen na manual (kao i KAV Monitor), tako da to verovatno ostavlja neke posledice na funkcionisanje u drugom nalogu, hm... Ajd, vraticu sve na automatic pa da vidimo dalje po vasim uputstvima (malo sam bio lenj ovih dana)...

Probaj pa vici ako nesto nije jasno :)

Sve sljaka kada se u Program Files otvori Properties foldera doticnog programa >Sharing i stiklira Share this folder on the network i Allow network users... Takodje, u Kaspersky Control Centru postaviti AV Monitor na Always, a sam Center na Automatic u Services. Eto. Malo me mrzelo da se cimam pa tek sad ovo pisem... ako jos ima onih koje ovo zanima...

Nazad
Vrh Dno