Šta je novo?

Visaton Alto II - pravljenje

Mx

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2002
Poena
619
Odlucio sam da napravim ove kutije ,zvucnike i skretnice sam narucio,a zanima me da li je neko imao prilike da ih cuje ili neki drugi visatonov model u tom cenovnom rangu (~350dem)npr alto I ili sl.

Sa srecom pravljenje. :)

Sa srecom pravljenje. :) :)

Mx je napisao(la):
Odlucio sam da napravim ove kutije ,zvucnike i skretnice sam narucio,a zanima me da li je neko imao prilike da ih cuje ili neki drugi visatonov model u tom cenovnom rangu (~350dem)npr alto I ili sl.

Za te pare zvuce sasvim dobro, a jos ces da ih cujes i 'bolje' kada znas da si ih sam pravio :)

Salim se,... ali generalno - imao sam prilike da cujem Alto I, II i III na obicnom Technics konfekcijskom pojacalu i mogu reci da u proseku zvuce isto ili bolje od slicnih gotovih konfekcijskih zvucnika koje mozes da pazaris u nekim od 'mjuzik shopova', a cena je ista ili nesto manja.

Znam i neke ljude koji su pravili Alto I sistem i sasvim su zadovoljni odnosom ulozenih sredstava i kvalitetom zvuka.

Hvala.Visokotonci su stigli jos cekam basove i skretnice.
And question.Gde da nabavim furnir i onaj materijal za punjenje kutija?

Evo i planiranog izgleda (verovatno ce da bude furnir svetlije boje),radjeno u 3ds 3.0

Mx je napisao(la):

Probaj Tihos (na zrenjaninskom putu) oni mogu da ti iseku po dimenzijama furnir. A za punjenje - ne znam.

Mx je napisao(la):

Savet. Ako se nisi do sada, min. 2 godine bavio stolarskim poslovima, nemoj sam da furniras, 99% nece ispasti kako treba. Neka ti neki stolar uradi furniranje i lakiranje. Najbolji materijal za dampiranje kutija je prirodna nechesljana vuna. Samo treba da uhvatih neku ovcu. :D

Mx je napisao(la):
Evo i planiranog izgleda (verovatno ce da bude furnir svetlije boje),radjeno u 3ds 3.0

Lepo je nacrtano, ali nece to bas tako izgledati, iz prostog razloga sto W 170 S, bas koji se koristi u Alto II, ne izgleda bas tako. Vesanje je crno, od gume, a na slici izgleda kao da je penasto, i membrana i dust cup (kalota u sredini basa) su crni, a na slici su crno i sivo. Vesanje je uze, nego na slici.

Mx je napisao(la):

Jao, kako je to lepo nacrtano, lepse izgledaju nego pravi. :)

Danas su mi stigli w170s i razlikuju se malo ali ja to nisam mogao da vidim sa tehnickih(ako i tako mogu da se nazovu ) crteza i slike.Ma slika nije ni bitna samo sam se malo igrao u 3d max-u.Furnir sam vec stavljao na kutije i ispalo je sasvim ok,samo sada vise ne postoji ta firma pa sam vas pitao gde da uzmem.
Jel taj tihos tamo odmah kada se predje pancevacki most ?
A taj materijal za dampovanje kutija postoji koliko ja znam na vestackoj bazi.Najbolje bi bilo kada bih izbegao mineralnu vunu a da jurim ovce po livadi me nesto mrzi:p .Ionako to nisu bog zna kakvi hi fi zvucnici pa da se brinem oko detalja sto se tice vune.

Mx je napisao(la):
Danas su mi stigli w170s i razlikuju se malo ali ja to nisam mogao da vidim sa tehnickih(ako i tako mogu da se nazovu ) crteza i slike.Ma slika nije ni bitna samo sam se malo igrao u 3d max-u.Furnir sam vec stavljao na kutije i ispalo je sasvim ok,samo sada vise ne postoji ta firma pa sam vas pitao gde da uzmem.
Jel taj tihos tamo odmah kada se predje pancevacki most ?
A taj materijal za dampovanje kutija postoji koliko ja znam na vestackoj bazi.Najbolje bi bilo kada bih izbegao mineralnu vunu a da jurim ovce po livadi me nesto mrzi:p .Ionako to nisu bog zna kakvi hi fi zvucnici pa da se brinem oko detalja sto se tice vune.

To za vunu se grdno varas. Chuje se, ali ne bi verovao koliko, zavisno od kojeg je materijala, kako je rasporedjena i u kolikoj kolicini. Skoro da nema pravila. Mora da dampingom mnooogo da se experimentise.

Sto setate coveka, do Panceva kad ima to isto u Cvjicevoj. Pozdarv.

Misko je napisao(la):
Sto setate coveka, do Panceva kad ima to isto u Cvjicevoj. Pozdarv.

I ja sam se to pitao, ali rek'o, chovek mozda mora da svrati i na pancevacki buvljak. :D

Ajde prezivecu bez buvljaka u pancevu:p
Gde i ko u cvijicevoj,telefon,adresa,bla,bla..?
Ajde notax gde da kupim te materijale za punjenje zv. u bg.?Staklene vune,mineralne vune i dzemperi u kutijama me nesto ne privlace makar i zvucalo bolje ali ako bas nema nista drugo (mada cisto sumnjam) uzecu i to.Jos i pesak da stavim u kutije :p

Mx je napisao(la):
Ajde prezivecu bez buvljaka u pancevu:p
Gde i ko u cvijicevoj,telefon,adresa,bla,bla..?
Ajde notax gde da kupim te materijale za punjenje zv. u bg.?Staklene vune,mineralne vune i dzemperi u kutijama me nesto ne privlace makar i zvucalo bolje ali ako bas nema nista drugo (mada cisto sumnjam) uzecu i to.Jos i pesak da stavim u kutije :p

OK. Kada si zapeo, mogu ja da ti prodam prirodne vune.
Sveze ostrizene ovchice sa brda kod Prijepolja. :D

064-16-83-771

Hvala notax.Ali ipak bih da stavim kofil.Gde njega da nadjem?
Kupio sam i medijapan danas u tosinom bunaru.Stvarno imaju dobre frezere,iseceno tacno u milimetar.
Ajde jos kada bi mi rekli tacnu adresu tj. broj tihosa u cvijicevoj da pogledam za furnir.

Mx je napisao(la):
Hvala notax.Ali ipak bih da stavim kofil.Gde njega da nadjem?
Kupio sam i medijapan danas u tosinom bunaru.Stvarno imaju dobre frezere,iseceno tacno u milimetar.
Ajde jos kada bi mi rekli tacnu adresu tj. broj tihosa u cvijicevoj da pogledam za furnir.

A odakle si ti narucivao te komponente, ako nije iz Dayens-a (Sabac)??
Kod njih se kupi ceo kit, sto podrazumeva SVE ovim drveta, ukljucujuci i damping.

TIHOS : 759-900, 759-300, 759-309 Cvijiceva 119

E,hvala.Ma uzimao sam u itc-u u beogradu,a oni nemaju kofil.Al,ajde sigurno znas neku firmicu u bg gde mogu da ga uzmemboom

Mx je napisao(la):
E,hvala.Ma uzimao sam u itc-u u beogradu,a oni nemaju kofil.Al,ajde sigurno znas neku firmicu u bg gde mogu da ga uzmemboom

Ne. Nisam se mnogo zanimao, jer sam imao malo sintetike od ranije, sto odgovara za niske frekvencije, medjutim, za srednje ces sve da upropastis, ako stavis jeftinu sintetiku. Skupa moze da bude dobra, a za manje pare, prirodna vuna.

Evo ti mama link pa se snadji. :wave;

Hvala za mamu:wave;
Jos mi recite gde da nadjem kofil i gotov sam za nedelju dana:D

Poz. GRUPI !

Imas u YBC kod pokojne Kineske ambasade, ista strana centra, u prizemlju radnju sa stofovima za namestaj i normalno lio-vatu koju trazis.

Aca je napisao(la):
Jaki su im linkovi. :p :D Nisu ovom Stivu Ekbladu ni do malog prsta na nozi. :D

Je li ti ides nekada na odmor??
Pa, se lepo ti odmoris, a bogami se i mi odmorimo.

notax je napisao(la):
Je li ti ides nekada na odmor??
Pa, se lepo ti odmoris, a bogami se i mi odmorimo.

Sto ti ja pa smetam, pa nisi imao kontakata sa mnom 3-4 meseca. Samo primecujem da je bezveze dati 50-60 linkova posle onih par hiljada gde se i ti nalaze. ;)

Odlicno,taman mi je u susedstvu.Pogledacu u ponedeljak.
Ej manijaci:wave; ,pogledajte te manger zv. ,jako zanimljiva konstrukcija,full-range ,al do 30000 hz!

Vrh Dno