Šta je novo?

Visa, Mastercard - svejedno

Učlanjen(a)
01.12.2005
Poena
349
Zanima me jel postoji [i gde - ako postoji] kod nas kartica za poslovanje preko net-a [uplate-isplate], koja vazi za ceo svet.:wall:
Sorry ako vec ima negde postavljeno pitanje - ja nisam nasao nista slicno tome.

Hvala na odgovoru, ali - mislim da na pomenutoj kartici nije moguce primiti uplate iz inostranstva.
Znaci - treba mi kartica - racun - kako za uplate, tako i za isplate - a da je pritom za fizicka lica [ne za firme, reduzeca ...].

E mnogo ti trazish. Ne postoji kartica na koju se iz inostranstva moze uplatiti...

Crash Owerride je napisao(la):
Hvala na odgovoru, ali - mislim da na pomenutoj kartici nije moguce primiti uplate iz inostranstva.
Znaci - treba mi kartica - racun - kako za uplate, tako i za isplate - a da je pritom za fizicka lica [ne za firme, reduzeca ...].

moguce je, ali to zavisi od same firme koja uplacuje ... ja bez problema primam uplatu od par kladionica :d

Novac ti se, eventualno, može uplatiti na račun (konto), ali na karticu nikako.
Uplate iz inostranstva jesu moguće, ali su pod nekakvom kontrolom NBS (jure neprijavljene prihode tj. utaju poreza & pranje novca).
Do skora su poslovne banke bile u obavezi da prijavljuju jednokratne transakcije iznad EUR 10k, sada je verovatno prag snižen.

Naše kartice se, ponekad, i dalje primaju sa podozrenjem (posebno Grčka - dobro su zapamtili '91. - niko im nije na vreme javio da je A. Marković proglasio staru deviznu štednju - naši su tamo neselektivno otimali robu, plaćali karticama - znajući da to nikada neće doči na naplatu).

Slično je i online - na mnogo mesta ti neće primiti ni VISA Virtuon.

Malo su se vremena promenila 😉

Letos u Grchkoj u nekoliko najmanjih primorskih gradova sam placao chak i Deltinom Maestro koju ne primaju ni u Beogradu u pola radnji. Sa njom se i kesh moze podici na ulichnom automatu. Shto se tiche Virtuona, on sigurno radi na svakom ozbiljnijem sajtu, a svakako se ne treba zezati van toga, i uplacivati na male i nepoznate sajtove...

Crash Owerride je napisao(la):

Nisam siguran da ti je neko ovde precizno odgovorio.
Po novom zakonu to je prekrsaj. Doskora su neke banke sve knjizile pod sifrom 781 bez svrhe uplate. Znaci tebi neko uplacuje oni stave 781, svrha uplate - nista.
Sada, posle nekoliko astronomskih kazni banke vise nece to da rade. Sada je potrebno:
1. ili da drugi transaktor bude rod (brat, sestra....) i ovo je potrebno dokazati na zahtev banke. U svrhu uplate ide na primer 'finansijska pomoc' i sl.
2. da postoji potpisan ugovor sa nekim pravnim licem u ino. Znaci, nema vise tralalalalala - konsalting usluge. Sad je to bitno poostreno.

Da, to stoji, primali su i moje, ali uz obavezno pokazivanje pasoša!

Mada, biće da to nije do kartice...Hm... Donosilac? 😉

Poslednja izmena:
Moze imam MASTER card od SOCIETE GENERALE.Ali se ne kacim na net,a uplate moze.

Nazad
Vrh Dno