Šta je novo?

visa internet - voban ?

gorang

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
630
ima li je neko, kakva su iskustva sa pazarom na internetu?

meni uslovi za dobijanje izgledaju povoljno ukoliko nisam nesto prevideo:
http://www.voban.co.yu/sr/visainternet.htm

btw, kada se nesto naruci i treba da se plati carina, kako ide procedura: oni se tebi jave da treba da im uplatis toliko i toliko, ili paket stigne sa uputnicom pa bude kao otkupnina (carina)?

Virtuon Visa

Moja iskustva su vezana za Visa Virtuon karticu koju izdaje Raiffeisen BANK:

- kartica moze da se koristi SAMO na internetu i to kao VISA kartica (a ne VISA Electron)
- moze da je izvadi svako i potrebno je poloziti 20EVRA kao depozit (stalno ostaje na kartici dok god je imas)
- mesecno odrzavanja kartice je (~50din), ali se placa na godisnjem nivou unapred znaci oko 600din. po dobijanju kartice
- preporuceno je da novac koji planiras da potrosis uplatis dan ranije, a ne da ti on stoji na kartici duze vreme
- banka te ne snosi nikakvu odgovornost ako dodje do zloupotrebe tvoje kartice (tipa da ti neko skine pare sa racuna)

to je sto se tehnikalija tice...

- kupovao sam preko amazon.co.uk, amazon.de i preko nekoliko americkih sajtova. Narucivao sam iskljucivo knjige. Carinu nisam placao, do sada. Mana cele price je sto amazon.com (USA) nece da salje kod nas, a knjige (verovatno i CD, DVD i ostala roba) je skuplja kod evropskog AMAZON lanca (narocito .co.uk). Cene postarine (brod) su okvirne i ja sam ih ovako placao u evrima: USA-6, UK-8, GER-13 (.co.de ima visoku cenu postarine ali su mu artikli znatno jeftiniji). Sve stvari su stizale za najvise 20 dana, a u nekim slucajevima i za 5 dana!

Sto se placanje carine tice, nemam iskustva, ali bih i ja voleo da cujem nekoga ko ima...

ja sam razmisljao da uzmem tu Visa Virtuon, bas zato sto je jeftina, ali je onda neko pre par meseci rekao da se nije bas proslavio, odnosno da je skoro niko ne prima. Znaci ti imas dobra iskustva :happy:

Ne znam sta je problem u toj Visa Virtuon kartici, ja sam snjim bas nedavno uplatio za Easynews, a drug mi je snjim uplatio, mislim za CyberAge (ispravi me Baskk ako gresim). :)

Znachi prednost Vojvodjanske nad Raiffeisen bankom je shto je u startu 200din godishnje a ne 600.

i nema 1%

Znachi prednost Vojvodjanske nad Raiffeisen bankom je shto je u startu 200din godishnje a ne 600.
Raiffeisen od skoro naplacuje 30 din mesecno a ne 50 ali je zato uvela extra "doprinos" u iznosu od 1% na svaku transakciju ...
A da radi ... radi ko bog :) pored vec pomenutih amazon-a narucivao sam sa www.warhammer.com

... ono sto sam ja video kao prednost vojvodjanske je sto mozes da ogranicis limit, znaci kazes ne moze vise od 10e dnevno ili kazes sutra cu platiti nesto 150e... ja sam ovo ranije pitao i delta i continental banku ali svi su me gledali u belo i odgovor je tipa 'kartica se ne preporucuje za internet'... malo ko zna ista da ti kaze oko zastite 'fraud-a', refunda, chargeback-a, najlakse im je onako da odgovore, a svaki sigurnosni propust je o glavu korisnika...

... a i prednost je sto imam banku u mom gradu... jedina mana je sto kada sam otisao da pitam licno rekose mi da je tip koji to radi na godisnjem i da dodjem za nedelju dana ?! - srpska posla, vec sam se ohladio..

gorang je napisao(la):
... ono sto sam ja video kao prednost vojvodjanske je sto mozes da ogranicis limit, znaci kazes ne moze vise od 10e dnevno ili kazes sutra cu platiti nesto 150e... ja sam ovo ranije pitao i delta i continental banku ali svi su me gledali u belo i odgovor je tipa 'kartica se ne preporucuje za internet'... malo ko zna ista da ti kaze oko zastite 'fraud-a', refunda, chargeback-a, najlakse im je onako da odgovore, a svaki sigurnosni propust je o glavu korisnika...
.

A mozes li ti da nam objasnis osnovne stvari vezane u vezi tih fraudova, chargebackova itd., ili daj neki link gde da se informisemo?

Vrh Dno