Šta je novo?

Virusi i antivirus software

Jeco

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
604
Da li iko zna za neki virus koji je sposoban da u potpunosti ukloni antivirusni software iz sistema (uključujući i registry). Znači, da ne ostavi nikakav trag da je Antivirus software postojao. Ili da li iko zna za slučaj "nestanka" Antivirusnog software-a bez učešća usera (i potencijalni razlog za to)

Hvala unapred

Jedini slican virus koji mi pada na pamet je moj mladji burazer, ali on ostavlja tragove za sobom :mrgreen:

Crni je napisao(la):
Jedini slican virus koji mi pada na pamet je moj mladji burazer, ali on ostavlja tragove za sobom :mrgreen:
jede burek dok to radi pa ostavlja tragove po tastaturi :)

mislim da je to nemoguce uraditi, valjda nisu ni tvorci antivirus programa glupi pa da dozvole tako lako ceprkanje po registryu od strane nekih programa

Re

Ne verujem da tako nesto postoji.Sigurno je ostao neki trag...
:boom: :boom: :boom:

Malo ste zaboravili.Secate li se pre dve godine se pojavio virus koji je redovno unistavao "cuvenog" Kasperskog.Ne mogu da mu se setim imena, jer nikada nisam ni na jednom racunaru gurao Kasperskog.

Re

Je li Jeco jesi li imao Karpeskog?

Kaspersky je u pitanju. On se nalazio na mašini.
U suštini svi mislite (uključujući i mene) da nema virusa koji bi toliko dobro uklonio AV software, tj. da je ljudski faktor u pitanju. Najgore od svega je što ja nisam pregledao računar tako da je moja tvrdnja da nema tragova od starog Kasperskog samo hipotetička.
Ipak hvala svima
pozdrav

Mozda i nema tragova ali samo na PRVI pogled.... nemoguce da je bash sve nestalo....ako je virus

septimus je napisao(la):
Mozda i nema tragova ali samo na PRVI pogled.... nemoguce da je bash sve nestalo....ako je virus

To sam i ja rekao.

Nazad
Vrh Dno