Šta je novo?

Virus?

Probacu i to. Samo jedno pitanje...
Kada raskacim hard(2 komada) i namestim vreme i datum i biosu,jel onda restartujem sa nakacenim hardom ili bez harda?

Poslednja izmena:
ma bez harda .. samo udji u bios i proveri da li i posle restarta menja datum

E ovako:
Kupio sam bateriju(50 dinara!!!), stavio je,otkacio hard diskove, namestio vreme i datum i restartovaio par puta i u biosu je sve bilo ok.
Nakacio sam hardove, usao u bios par puta i sve je opet ok.
Medjutim, kada startujem XP, primetio sam da u samom startu vreme stoji ispravno ali dok se svi sistemi podignu(NOD32 itd) tada se promeni sat. Skontao sam da moram da vidim koji program promeni datum i vreme.
Sumnjam na NOD32 mada ga koristim odavno i licenciran je...

Vrlo je moguće da ti se NOD pobrljavio zbog ove zbrke sa datumom prilikom apdejtovanja. Deinstaliraj pa ponovo instaliraj, nije neki posao a možda reši misteriju.

Pokusao sam i ovako:
preko msconfig-a sam iskljucio sve sto je u Start Up(i NOD32), iskljucio sam i internet(sbb) i restartovao i opet isto.
Jedino kada sam podigao XP u Safe Modu sve je bilo OK.
Sta da radim?
Kako da saznam sta mi stvara problem?

Jedno glupo pitanje ali da li si podesio Time Zone unutar Date and Time centra?

Naravno.
GMT+1

Nervira me što u Safe Modu sve radi što znači da je underground u pravu.
Neki software me zeza. Samo ne znam kako da saznam koji :(

Poslednja izmena:
rekoh ja da je neki programcic .. :p daj mi listing iz add/remove programs .. :)

..... ako imaš vremena reinstaliraj win. Znam da je smor ali to obično pomaže.

Proveri tacno sta ti se sve pokrece na startu i proveri spisak procesa.

Preporuka: batali msconfig i task manager, probaj: Autoruns i Process Explorer.

Poslednja izmena:
Autoruns izgleda bas dobro ali nisam neki expert tako da vidim mnogo stvari tamo a ne znam koji sta rade... :(

Drugar pa zar još muku mučiš :wall:. Meni jedino još smrdi da je neka gamad ili eventualno NOD, znaci deinstaliraj ga (nemoj ga isključivati) sa nekim programom specijalizovanim za to npr. Revo Uninstaller (free i zaista dobar), meni je NOD pravio problem sa datumom zbog apdejta na pograšan datum. Ako ni to ne pomogne udri reinstal sistema, sa ovim se zahebavaš već dva dana a za ovo ti treba dva sata sa sve drajverima i softverom

pozzzz

Poslednja izmena:
Znam sve to.
Najvise mrzim da reinstaliram sistem...
Taman sve namestim kako zelim kad moram opet sve :(

Izgleda da mi reinstalacija OS ne gine... :)

E vidiš, ne moraš uvek da radiš reinstal već fio kad instaliraš OS sve drajvere i sav tebi neophodan softver uradi jedan image sistema (preporučujem sa Acronis True Image) i sledeći put kad budeš imao neku zahebanciju a ti samo uradi restore sistema (mnogo kraće nego reinstal, recimo 15-ak min.) i :banana:.

Toga se nisam setio...
Za vikend sedam na stolicu i prvo da instaliram XP a onda i sedmicu :)

Hvala svima na pomoci

izvini za kasan odgovor, ali screenshotovi mi nisu dali neku ideju ... da sam na tvom mestu, gasio bih servise redom dok ne provalim sta vraca datum ...

Nisam siguran de je sve odradilo kako treba jer prvo sto sam video u log-u je "This program cannot be run in DOS mode"...

Prilozi

• dds.txt
    512.5 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Formatirao sam particiju,instalirao XP i sve sljaka

Hvala svima :)

Vrh Dno