Šta je novo?

Virus?

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Koristim XP SP3. Dešava mi se čudna stvar.
Kad upalim komp vreme i datum se pomere na neki april 2016 godine!!!
Podesim ja ručno opet ali skoro svaki put pri podizanju sistema desi se ista stvar :mad:
Skenirao sam sve pomoću NOD32 i nije ništa našao...
Šta da radim?

Pogledaj koji je datum namesten u biosu..

Baterija?

Mozda je riknula baterija na ploci...

msn sam deinstalirao a pogledacu datum u biosu.
Ploca je relativno nova...stara je mozda 6 meseci

U biosu je bio namesten pogresan datum ali svaki put kada ga podesim posle se opet vraca na staro :(

Jel to znaci da je baterija crkla?

Poslednja izmena:
Pa probaj pa nam reci, baterije su jeftine i ima ih kod svakog casovnicara.

hmmm ... nije ploca samo u slucaju da ako raskacis hardove i posle restarta opet putuje u buducnost .. ako i tada menja datum, probaj da update-ujes bios .. :)

U biosu je bio namesten pogresan datum ali svaki put kada ga podesim posle se opet vraca na staro :(

Jel to znaci da je baterija crkla?

ne, to je siguran znak da je aprila 2016 godine smak sveta :D

ljudi pripremite se ,)

imaš dobre baterije u tehnomakretu

ako si vičan, probaj da flesuješ bios - posle promene baterije

Poslednja izmena:
Znaci da je film 2012 totalno pogresan...
Moram kontaktirati holivud :)

Poslednja izmena:
Izvadio sam bateriju i upalio komp i opet je datum bio april 2016!!!
Najvise me mrzi da reinstaliram sistem zato ako neko ima neku ideju neka kaze...

Poslednja izmena:
Nije mi problem da sutra kupim drugu bateriju ali nesto sumnjam da ce mi resiti problem...

a da skines hard i da u biosu rucno namestis datum pa reset .. ? bas me zanima da nije mozda do nekog software-a ...

Poslednja izmena:
Danas je sutra, još malo pa će juče biti sutra. ;) :)

Šta se dešava, ima li te baterije na vidiku?

Danas sam neplanski sljakao do 5 tako da nisam stigao da obidjem radnje koje sam planirao.
Usput mi je bila samo Elektroniki u Dunavskoj na Dorcolu i tamo nisu imali i rekli su mi da ta baterija ima samo na pijaci ili buvljaku?!
Eto mene sutra na paliluskoj pijaci pa cu da vidim :)

Nista nisam koristio. Jednostavno je jedan dan prestao da pokazuje tacno vreme i to je to.
Sada zbog toga imam problem i sa updateom NOD32. Prvo javi da je potreban update zbog netacnog datuma a kada namestim datum nece da uradi update :(

Danas sam neplanski sljakao do 5 tako da nisam stigao da obidjem radnje koje sam planirao.
Usput mi je bila samo Elektroniki u Dunavskoj na Dorcolu i tamo nisu imali i rekli su mi da ta baterija ima samo na pijaci ili buvljaku?!
Eto mene sutra na paliluskoj pijaci pa cu da vidim :)

Imas dobre baterije u tehnomarketu, ja sam pazario pre par meseci za sebe.

Kakva pijaca kakvi bakraci :D

Poslednja izmena:
Ja kad jednom nisam dobro ugurao bateriju pokazivao 1.1.2099 :D Licence za sve su mi istekle (antivirus, bluetooth program itd)... samo je win ostao ziv :wall: Reset kompa, izbacuje CMOS cheksum Bad. Namestim bateriju i sve proradi :D
A imao sam i situaciju kad win nije hteo da butuje zbog pogresnog datuma i vremena. Safe mod, namestanje vremena i vozi mishko :)

Poslednja izmena:
Bio sam u Tehnomarketu i nema baterija koja meni treba(neka 2032).
Moram da pogledam sutra negde drugde...
Neki savet gde da pogledam?

Probaj kod casovnicara

Bio sam u Tehnomarketu i nema baterija koja meni treba(neka 2032).
Moram da pogledam sutra negde drugde...
Neki savet gde da pogledam?

Nije neka nego trazis CR2032. Kod nas ih uvozi Forma Plus d.o.o, Rableova 24. Tako pise na dekleraciji one koju sam ja kupio. Nadam se da ovo nece biti okarakterisano kao reklama.

Ma ja sam je kupio u radnji gde se prodaju baterije za digitalne fotoaparate i slicne gluposti, ono pun izlog baterija, memorijskih kartica, bliceva itd.

brate ima ih u svakoj knjizari .. ali opet, kazem ti da raskacis hard i udjes u bios, namestis datum i ako je opet posle restarta isto kupi prokletu bateriju ... :p
i dalje mislim da je do nekog software-a .. ;)

Nazad
Vrh Dno