Šta je novo?

Virus :(

Moschino

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2009
Poena
304
Imam problem sa virusima vec 2 meseca.Ne znam vise sta da radim ?!Podignem system,obrisem sve participacije,naprawim nove,formatiram disk i kao po pravilu pojavljuju se virusi 🙁(
Menjao sam sve sto moze da se promeni od windowsa do drajvera.Koristim avast av i on prilikom podizanja systema svaki put prijavi 2 virusa
Danas sam slikao to sto av izbaci jer vise nemam pojma kako da ih se resim :trust:

Eo vam ss

omgl.jpg

stajeovok.jpg

ako kazes da si odradio format doska i da si menjao razlicite windowse onda je nesto sto instaliras nakon instalacije sistema. Npr. vidim na desktopu da imas folder CS 1.6 + Patch i mozda ti on pravi probleme. Ne kazem da je to ali moze da bude

edit: I za ubuduce da znas ne kaze se participacija vec particija, poz

Poslednja izmena:
Ovo na prvoj slici ne bi trebalo da je virus, a na drugoj da, imao sam i ja takav, relativno je bezopasan, u saradnji sa wmibusn.exe virusom samo pravi probleme sa internet konekcijom

Ovo na prvoj slici ne bi trebalo da je virus, a na drugoj da, imao sam i ja takav, relativno je bezopasan, u saradnji sa wmibusn.exe virusom samo pravi probleme sa internet konekcijom

Ali ja vise ne znam na koji na nacin da uklonim taj virus.Imam wireless net,pa jer moguce nekako da cim se nakacim na net da se taj virus sam skine,i da li je moguce da je sama wireless mreza zarazena ?
Jos da dodam da je moj komp u lanu sa jos 1 kompom.

Ako neko zna kako da se otarasim ovih virusa bio bih mu jako zahvalan !

Probaj sledeće :

1. Namesti Avast da skenira kompjuter pri bootovanju, ako ne izbriše viruse ideš na 2
2. Deinstaliraj Avast, skini Comodo Internet Security, instaliraš ga u safe modu, skeniraće kompjuter, ako nađe viruse, obrisaće ih, samo pazi, ponudiće ti da obrišeš i nešto na šta on sumnja da su virusi, uglavnom ako u opisu stoji da je taj i taj virus, briši, ako stoji Unclasified Malicious Code, proveri šta je to, pa onda briši
Kad Comodo završi posao, po restartu kompa bi trebalo da imaš čist OS
Comodo je malo dosadan, pita te za sve i svašta, pazi šta dozvoljavaš da prođe firewall

Prilikom bootovanja prtisni F8,znaci pre nego sto pocne da ucitava windows a posle onog pocetnog ekrana prilikom paljenja kompa..

Poz

Skenirao sam sa Comodo Internet Security.(ispod ss)
Nasao je 111 virusa,tako mi uvek avast izbacivao posle 2-3 nedelje od dizanja novog sistema.
Combofix nece da mi se instalira uopste,izbacuje neke nedostatke :trust:
Jer zna neko mozda na koji nacin vise da se otarasim ovih virusa za stalno jer ja vise nemam pojma kako ?!:wall:

virus1i.jpg

virus2b.jpg

virus3.jpg

Pa daj uradi kako sam ti napisao u gornjem postu ako zelis da ti ocistim racunar.
Cela procedura ce potrajati veoma kratko. I zakaci mi log koji dobijes.

Obavezno iskljuci antivirus pre nego pokrenes Combofix.

Poslednja izmena:
Pa daj uradi kako sam ti napisao u gornjem postu ako zelis da ti ocistim racunar.
Cela procedura ce potrajati veoma kratko. I zakaci mi log koji dobijes.

Obavezno iskljuci antivirus pre nego pokrenes Combofix.

Windows cannot acces the specifield device,path,or file.You may not have the appropriate permissions to acces the item.
To mi izbaci prilikom instalacije combofix-a!

Ok tako znaci, sacekaj da ti uploadujem CF na rapid, ne dozvoljava ti da skines, odnosno osteti instalaciju.

Dizao sam system juce,promenio sam os i opet se javlja isto :wall::wall::wall:
da li je moguce da virus bude na ram memoriji,biosu ili da je zarazena interent mreza (wireless)
Nista nisam skinuo i avast vec prijavljuje kao sto je radio i prethodnih 2 meseca 🙁

Svaka pomoc jer korsina!

Koji sistem? Koji firewall imaš?
Ako nemaš zakrpljen OS i nemaš nikakav custom firewall, sasvim je moguće da ti se računar zarazi na mreži u roku od par minuta.

Meni ovo smrdi (ili mirise :trust🙂, i na mogucnost "narodskog" instalacionog diska. Da nije neka od onih black, orandz ili sta ti ja znam verzija?

Dizao sam system juce,promenio sam os i opet se javlja isto :wall::wall::wall:
da li je moguce da virus bude na ram memoriji,biosu ili da je zarazena interent mreza (wireless)
Nista nisam skinuo i avast vec prijavljuje kao sto je radio i prethodnih 2 meseca 🙁

Svaka pomoc jer korsina!
Batali taj Avast i predji na pravu zastitu!!!Evo ti link od Avire premium!Evo ti link za licencu i uzivaj!!!https://license.avira.com/en/promotion-8821dtghledngvzkrrqr

Moj predlog je jednostavniji..... plati nekom da ti reinstalira komp, pregleda kucnu mrezu tj. drugi komp sa kojim si povezan .... instalira antivirus program itd ....

Nazad
Vrh Dno