Šta je novo?

Virus *.Zlob.* i iskustva sa av programima

PretendeP

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2004
Poena
619
zapatio sam bio ovaj virus i jedino je kaspersky uspeo da uradi sta treba. evo sta sam pokusavao:

- AVG Free - bio mi je na sistemu , updateovao sam ga , skenirao exe file i prijavio da je sve u redu (pored toga sam i dalje sumnjao na virus). instaliram ga (isao sam na svesni rizik; inace mi nije ukljucen resident av monitor). Nisam uspeo sa njim da uklonim virus win32.downloader.zlob.v...
- Norton Antivirus 2005 - updateovana baza, scan i nasao je ali nije uspeo sve da otkloni(posto dati exe file instalira nekoliko razlicitih virusa/spyware-a a i same varijacije zlob virusa to rade)
-Nod32 - update baze,scan i ne uspeva da uradi sta treba...

vazno je da napomenen da su nod32 i nav bili rezidenti ali je i dalje bio aktivan virus/deo virusa u systray-u. nisu ga sprecavali a ni detektovali.

- Kav 5.xx personal - update baze, scan i nalazi ono sto je ostalo. nakon restarta rezidenti kav sprecava dati spyware/virus (u systray-u) da se startuje , sve lepo prijavljuje i dezinfikuje. s tim sto sam morao sam da obrisem pozive i klasu za dati dll iz registry-a.

rekoh korisno iskustvo pa da podelim sa ljudima a i ako neko ima da doda neko iskustvo bas u vezi ovog virusa mogao bi 🙂 u principu svi av programi su odlicni dok ne nalete na neki ovakav virus , sto kaze narod "na muci se poznaju junaci " 🙂 zato sam namerno probao i ove druge av-e da vidim kako ce da se ponasaju (posto mi se jako retko desava da se zarazim sa nekim virusom, pa da je jos takav "smarac" kao ova zlob varijanta)

poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno