Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
AVP mi je pronasao virus u fajlovima ali ne moze nista da im uradi iako sam mu podesio automatsko brisanje fajla.
Probao sam rucno da izbrisem fajl ali mi nesto nedozvoljava.
U cemu je problem sa AVP-om, i kako da ukonim viruse?
:wave;
Sorry sto malo parazitiram na threadu, ali jel` nako (za)dobio Opasoft sto se pominje kao aktuelna posast?
Ja sam pisao o tome, odno u threadu: Opasoft thread
Elem koga interesuje a zakacio je pomenutog crva treba da ucini tri stvari (prema enciklopediji):
1. obrise scrsvr.exe
2. obrise poziv u win.ini na isti fajl pod "run="
3. disable file & print sharing ili (sto je mnogo verovatnije) promeni lozinku za deljenje mreznih resursa
Pored ovoga, meni ZAP resava posao, mada i dalje na portovima 137 i 139 svakih 15-ak minuta odbija "napad"
aj ovako, ako imas win98 poigledaj na sysinformation dali ima neki sumljiv fajl u autorun-u win-a. a ako imas win2k ili xp onda idi na end task i u procesima pogasi sver sto mislis da nije sistemsko i onda kad pogasis to sve probaj da izbrises taj fajl!\\jel taj vir. sigurno je non-stop aktivan i win nemoze da ga ukloni jer je aktivan \
Posto imam Win2k usao sam u Safe mode Command Prompt i iz DOS-a izbrisao fajlove, drugacije nisam uspeo, ali me i dalje interesuje zasto AVP nece da ih izbrise kada registruje virus?
Hvala svima
Vecina virusa radi na principu: kada se prvi put startuje on udje u registry, startup, i .... i onda je non-stop aktivan kad je win upaljen... i naravno da nemozes da ugasis aplikaciju koja radi (ali zato u xp-u moze (end proces rula))