Šta je novo?

Virus ?! ntoskrnl.exe

IGGSy

Čuven
Učlanjen(a)
23.11.2002
Poena
619
Puko je windows, poruka je bila:

Windows could not start becuse the following file is missing or corupt:
<Windows root>\system32\ntoskrnl32.exe
Please re-install a copy of the above file.

To se desavalo pre boota.

Zveknuo sam reinstall, prvi put je prikazao bsod, zatim se zaludeo sa paricijama i od svih napravio jednu, zatim ih nekako ludacki isparicionisao. Pri trecem pokusaju instalacije xpsp2 je instalirao napravio paticije prekopirao fajlove i zatim kada treba da se rebootuje pe prikazao gorepomenutu poruku...

Sada mi nista nije jasno...

Ako je virus gde moze da bude nakon 3 fomata i 3 prckanja po fat tabeli ??!!

Molim te, objasni šta si u stvari hteo da kažeš. Kakve FAT tabele? Šta si u stvari radio?
Mogao si automated system recovery, ili repair.
Promeni signature. Teško da imaš Athlon XP procesor na S939 mainboard...

Pa sta mislish sa kog kompa se kacim na net? To je komp u drugoj sobi.

Covek pazi, upalish racunar on inicijalizuje diskove zagrebe po hardu i izbaci ovu poruku.
Obrisao sam c pariciju iz insalacije xpsp2 i kreirao je ponovo, kao i obicno, imao sam problema, ajd sad da se ne ponavljam ali kada je prekopirao falove nakon formatiranja praticije resetovao se i mesto da nastavi instalaciju on je ponovo izbacio ovu poruku zveknem enter on se resetuje i opet izbaci istu poruku...neznam sta da mu radim ??!! Jednostavno nece da se instalira win. A pre dva sata sam sa istog diska instalirao xpsp2 na treci racunar koji mi je u prolazu kroz kucu. Ajd sad. Pomagajte jer mi ovaj komp treba sutra, trentuno je ona poruka na ekranu instalacija u cd-u cekam pomoc....

Da nemas mozda sata disk sa kojeg dizes masinu pa pri instalaciji XP treba F6 i drajveri sa diskete?

Drugi komp? Misliš na moju opasku o signature? Šališ se, naravno?
Anyway, problem može biti do optic device ili HDD na koji instaliraš OS.

idavik je napisao(la):
Drugi komp? Misliš na moju opasku o signature? Šališ se, naravno?
Anyway, problem može biti do optic device ili HDD na koji instaliraš OS.

Jel me zafrkavash ?! Sta ti nije jasno oko moje konf? Ako ti nije jasno da li 3200 venis moze da legne na 939 proceprkaj malo po netu, nemam nameru da se ovde ubedjujem sa tobom oko toga. Jedino sto mozda moze da te zbunjuje je sto sam ati stavio na sli plocu, ali to je moja stvar zar ne ?!

Da se vratimo na topic, da li slucajno nekom pada napamet zasto se ovo deshava ?!

ma obrisi ovo XP kod naziva procesora u potpisu

Mani sad signature... vazno je da to sto imas radi pa zato resavaj problem.......

Ako imas neke podatke na tom disku uradi back-up,ako je posle tih svih brljotina moguce,pa sve pobrisi,kreiraj iznova particije i uradi full format ( da se i MBR vrati u normalu )

Zameni ata kabel.

Majku mu znate sta je bilo ?! Ventilator od kulera mi je napunio memorijski slot tj nabio je prasinu izmedju memorije i konektora... kada sam ocistio sve radi ok!!!

BTW. Da li je moguce da hdd kada se gasi nakon onog zvuka (kao kada se gasi avion) kada se skoro zaustavi cuje neko (neznam kako da ga opishem) tadan tadan tadan i onda stane, zvuk je onako metalni.... skenirao sam ga sa chkdsk i nema bad sectora...bar za sada...

P.S. E, ono XP je oznaka bash tog athlona sa tog kompa koji me je zezao on je inace Athlon XP 1133 pa sam se prebacio....*** navika je to :)

Saphire se pise Sapphire i Chieftec-u izbaci ono h na kraju.

>

Aocdrnicg to a rsecareh at Cmbagrdie Uinervtisy,
it denos't mtater waht oredr the ltteers in a wrod
are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and
lsat ltteer be at the rghit pclae.The rset can be a
total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm.
Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey
lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.
Fkcnuig amzanig, huh?

>

IGGSy je napisao(la):
Majku mu znate sta je bilo ?! Ventilator od kulera mi je napunio memorijski slot tj nabio je prasinu izmedju memorije i konektora... kada sam ocistio sve radi ok!!!

BTW. Da li je moguce da hdd kada se gasi nakon onog zvuka (kao kada se gasi avion) kada se skoro zaustavi cuje neko (neznam kako da ga opishem) tadan tadan tadan i onda stane, zvuk je onako metalni.... skenirao sam ga sa chkdsk i nema bad sectora...bar za sada...

P.S. E, ono XP je oznaka bash tog athlona sa tog kompa koji me je zezao on je inace Athlon XP 1133 pa sam se prebacio....*** navika je to :)

Nemoj mi reći da se baviš servisiranjem kompjutera.
Ili te samo ja ne pratim, ili pišeš konfuznije od moje pokojne bake...

Kog cooler-a? Od CPU? Kako je nabio prašinu u DIMM u kojem je RAM? Molim te, objasni.

VGagi je napisao(la):
>

Aocdrnicg to a rsecareh at Cmbagrdie Uinervtisy,
it denos't mtater waht oredr the ltteers in a wrod
are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and
lsat ltteer be at the rghit pclae.The rset can be a
total mses and you can sitll raed it wouthit porbelm.
Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey
lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.
Fkcnuig amzanig, huh?

>

WTF?

>

To je bilo za one kojima je vazno da li u reci ima jedno ili dva p.
Dokle god razumemo sta je pisac hteo da kaze ...

Izvinjavam se IGGSy-ju na oftopic-u.

>

IGGSy je napisao(la):
Puko je windows, poruka je bila:

Windows could not start becuse the following file is missing or corupt:
<Windows root>\system32\ntoskrnl32.exe
Please re-install a copy of the above file.

To se desavalo pre boota.

Zveknuo sam reinstall, prvi put je prikazao bsod, zatim se zaludeo sa paricijama i od svih napravio jednu, zatim ih nekako ludacki isparicionisao. Pri trecem pokusaju instalacije xpsp2 je instalirao napravio paticije prekopirao fajlove i zatim kada treba da se rebootuje pe prikazao gorepomenutu poruku...

Sada mi nista nije jasno...

Ako je virus gde moze da bude nakon 3 fomata i 3 prckanja po fat tabeli ??!!

Mislim da si prvo trebao da probas ovo:

Missing or corrupt ntoskrnl.exe file

If the ntoskrnl.exe file is corrupt or missing this can also generate the error. To restore this file follow the below steps.

1. Insert the Microsoft Windows XP CD. Note: If you have a recovery CD or a restore CD and not a Microsoft Windows XP CD it is likely the below steps will not resolve your issue.
2. Reboot the computer, as the computer is starting you should see a message to press any key to boot from the CD. When you see this message press any key.
3. In the Microsoft Windows XP setup menu press the R key to enter the recovery console.
4. Select the operating system you wish to fix, and then enter the administrator password.
5. Type expand d:\i386\ntoskrnl.ex_ c:\windows\system32
6. You will then be prompted if you wish to overwrite the file type Y and press enter to overwrite the file.
7. Type exit to reboot the computer.

IGGSy je napisao(la):
@EM 2000, Eto mi nije palo napamet....

@idavik, Da ventilator je nabio prasinu u memorijski slot bash izmedju nozica konktrora i kontakata same memorijske stangle...neznam sta tu nije jasno.

idavik je napisao(la):
Mogao si automated system recovery, ili repair.

Zar ti još gore nisam naveo da si mogao da uradiš isprva repair? Nije ti palo na pamet? :trust:

Sorry, ali nabiti prašinu u DIMM slot, i situacija koju navodiš su različite. I, povrh svega, nisu u pitanju kontakti. Kontakti idu u sam DIMM slot. U pitanju su fiksatori.

Promeni signature, konačno. Mihailo ti je naveo greške. Inače, imaš Athlon64, i vrlo verovatno, Pioneer DVD-RW DVR-110D.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno