Šta je novo?

Virus na androidu POMOC

Uhh.. stvar je komplikovanija nego što sam očekivao. Virus se ponaša kao Xposed framework. Najbolje rešenje je root, zatim na drugom čistom uređaju napraviti backup sistemske particije iz twrp i onda na tvom telefonu prvo kopiraj backup i opet iz twrp formatirati sistemsku particiju i vratiti onaj backup.

Skinuo sam neki 2.1 gb fabricki rom i nekako sam valjda pregazio stari. Za sad nema virusa, instalirao sam samo anti virus i vise nista :D
Javljam se ako se pojavi opet...

Nece ti antivirus nista pomoci, ne ide to tako na androidu. Bolje ga rutuj i instaliraj adblocker (da ne kliknes na neki od onih retardiranih pop up-ova sto nude aplikacije da se skidaju), jer i ovaj si morao nekako instalirati kroz neku aplikaciju.

Ista stvar se meni desila na tabletu asus memo pad hd7 i evo već mesecima nisam uspeo rešiti problem.Jedino što sam uspeo sa nekim adblockerom da izolujem tj. blokiram 6 virusa koje mi prijavljuje.Da ih obrišem nema šanse iako sam rutovao tablet.

Pa flesuj neki custom rom, ili flesuj fabricki, virus se ocigledno uvuce u sistem i tako prezivi FR..

Ako sam dobro shvatio, taj trojanac se ponasa kao aplikacija kojom rutujemo uredjaj, na taj nacin ubaci trojanca na sistemsku particiju, i tako se zastiti od formata data particije? Za ne bi supersu trebao da upozori na ovako nesto u slucaju da je sistem rootovan?

Ako sistem nije rutovan, ovo cudo ga rutuje i kopira se u sistemsku particiju, ako je rutovan onda samo ovo drugo.
E sad, ako je sistem vec rutovan i imas supersu, onda bi supersu morao da te pita za dozvolu kad ovaj pokusa da se kopira u sistem.
U ovom slucaju covek nije imao root..

Po svemu sudeci, ne root-uje telefon, nego korisi neki exploit da dobije admin dozvole i onda se infiltrira u system...koliko vidim do verzije 4.4 su izlozene ovome, posle lizalica u MM nisu ili mozda na nekom preradjenom ROM-u to moze da se desi...

I meni se isto desilo, pre par dana, na Utok-u q55. Neznam sta da radim!

doggmania je očigledno rešio problem tako što je preko starog flash-ovao novi softver, ako bude našao vremena može da okači tačnu proceduru i koji je fajl koristio pošto definitivno postoji neka ranjivost na svim Utok Q55 telefonima, pa će možda i drugim vlasnicima istih koristiti uputstvo.

UTOQ Q55 - definitivno ima taj problem. Kao što je dogimania opisao i meni se to desavalo, instaliranje igrica babl safari, nekoliko lancera, bilo je toliko zamorno da ja nemam reči. Reklamirao sam ga u servisu i naravno "preventivno" su flešovali softver, vratili ga kao ispravan uredjaj, s tim da posle flešovanja wi-fi nije bio upotrebljiv. Kako sam telefon kupio preko Hendija poslao sam im e-mail, i na moje oduševljenje ljudi iz hendija su se postarali da dobijem nov uredjaj. Novi uredjaj je lepo radio neko vreme dok nisu počele neke sitne app da se instaliraju same od sebe (a to sam video zahvaljujuci AVG-u). to se desavalo vrlo često i čim dodje u dodir sa wi-fi. Čitao sam dosta o ovom problemu preko net-a i postoji mogućnost da je čak i googl e-mail zaražen. Na svu sreću na zvaničnom sajtu UTOKA izašao je update za Q55 te sam ga flešovao ili ti updejtovao.
Posle flešovanja sam se na g-mail prijavio sa sasvim novom e-mail adresom (da se nebi dogodilo da vrati ponovo neželjene fajlove), čekirao sam da se ne instalira iz nepoznatih izvora. Za sada tel. radi dobro pa ćemo videti kako će se ponašati ( već 2 dana he he).
Vrlo dobra tema, svaka čast momci koliko ste se potrudili da pomognete doggimania.
EDIT - softver koji sam flešovao izašao ( verzija 06) 24.03.016 - UTOK-Q55-sw-RO-v06_FS031_CF9_KS619_UTOK_N63197_20160323_HD_G4W18_CTP_211439_OTA

Poslednja izmena:
I meni se desilo isto, samoinstaliranje gomile programa, ponekad po 5 minuta ne mogu nista da uradim dok sljam ne odradi svoje
uputstvima sa ove teme obrisao sam sve osim jednog trojanca koji je spojio sa android mail service fajlom i neda se,
guglanjem ne dobijam mnogo jer ga samo opisuju a niko ne nudi resenje,
u pitanju je trojan.downloader.agent.bh koga otkriva mailvarebytes program
ili sophos koji ga vidi kao andr/generic-s
ako neko zna resenje zahvaljujem unapred

Rešenje je kao što sam gore napisao na zvaničnom sajtu UTOK-a. Skini najnoviji ubdate (traži na ubdate otkucaš koji telefon je u pitanju i imei) skini i imaš dve mogućnosti da flešuješ preko PC-a, ADB drajveri se takodje nalaze tu, ili preko sd kartice, uputstvo je takodje tu i ima ga na rumunskom i engleskom. Na taj način flešuješ ceo softver (nov). Odradi sve po uputstvu i to je to. Ja sam moj flešovao ima 15 dana i sada radi kako zapravo i treba da radi odlično, ne gasi se sam od sebe, viber radi jednom rečju sve, nema instaliranja aplikacija. Mislim da je u startu problem bio u softveru koji je išao sa telefonom. Nadam se da sam pomogao :)

:) ja imam UMI C1 ***a, nisam skontao da je ovo tema samo o utokama

Nazad
Vrh Dno