Šta je novo?

virus/malware?

Leon4

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2008
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D 5.2GHz
Matična ploča
ASUS ROG Strix X870-F GAMING
RAM
Kingston Fury Beast RGB 32GB 6400Mhz
GPU
ASUS GeForce RTX 4090 TUF OC 24GB
Storage
SAMSUNG 980 PRO M.2 2TB - Kingston A2000 M.2 1TB
PSU
Corsair RM1000X
Kućište
ASUS ROG Strix Helios GX601
Monitor
Samsung Odyssey G8 34'' OLED 175Hz
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam neki problem vec duze vrijeme, pa da evo pitam ovdje mozda neko zna kako da se rijesi. Kada god upalim PC pokrece se znaci google chrome (moj standardni browser) automatski i otvara neku stranu po imenu "gameharbor.org" koliko sam skontao po prici na netu radi se o nekom spam sajtu, ono sto je interesantno jeste to sto nisam nasao rijesenje kako i sta, konto sam citav OS ponovo instalirati ali me nesto mrzi. Dali ste vi ista slicno imali, ukoliko da, kako ste rijesili prolem?

Instalirao si verovatno neki adware. Adwrcelaner i malwarebytes bi trebalo da ti reše.

Pobao sam malwarebytes i nista :/ kontam da vidim Avira hoce li ista naci jbmu

A ako on ne pomogne probaj i HitmanPro.

Svakako proveri šta ti je sve u startup-u, možda je u pitanju neki prost adw koji se samo ubacio u njega, proveri ekstenzije za crome i slično...

@Dark bas sam evo probao i restartao komp kada ono opet onaj gameharbor pop up :S
Evo sada cu da probam taj HitmanPro @rAMA i startup da vidim ima li ista tu.
@poolmaker gledao sam i to ali nista konkretno nemaju u vezi problema.

@poolmaker gledao sam i to ali nista konkretno nemaju u vezi problema.
gameharbor.org i extendeunlimited.org nisu retki i ima dovoljno uputstava za njihovo uklanjanje.
Ima par pristupa kako, svaki se svodi na identifikovanje startup procesa koji je u tvom slučaju odgovoran za hijack home pagea.
Pročitaj ponovo prvu stranicu sa rezultatima.

@poolmaker u startupu nemam nikakvih procesa koji bi mogli imati nesto sa gameharbor.org, sad sam evo probao i HitmanPro ali nista, ne znam samo gdje je smjesteno ovo gov*o :S

Onda je u registry bazi odgovor.

Zaista treba da pročitaš iskustva drugih koji su imali problem.
Ti kažeš da ovde nema ništa konkretno u vezi tvog problema a ja na toj prvoj stranici medju rezultatima pretrage vidim par bitnih stvari i na sledećoj stranici još nekoliko.

Ako nemaš dovoljno iskustva pa ti nisu od koristi to je u redu.
Ili ako nemaš dovoljnu želju da zasučeš rukave.
U tim slučajevima je najbolje da platiš nekome da ti ukloni problem.

Idi na MyCity Ambulantu ako ne umeš sam. Daće ti tamo direktno kako da rešiš.

Probao sam ja i taj Sophos i sve to sto pise pod raznim tackam, ali izgleda da je u mene malo drugacije jer problem nije sad samo taj gameharbor.org, u regeditu nisam naso nista. Mislim da mi je lakse oboriti i dici sistem da se rijesim ovog, to je 1h posla.

Lakše se to reši. Traje kraće, idi gde sam ti rekao.

Ovaj adwcleaner je extra stvar ....sredio mi malware ....happy :)

Nazad
Vrh Dno