Šta je novo?

Virus/Malware problem: folderi na USB i SD sa LNK ekstenzijama?

xSeptimus

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
07.05.2002
Poena
1,045
Da li se neko sreo sa sledecim problemom i kako ga je resio: (Avast ne pomaze, naknadno instaliran)

USB stick je zarazen u kopirnici i na njemu su svi root folderi postali sa .lnk extenzijom. Takodje i memorijska kartica u telefonu tako da telefon uopste ne vidi podatke na kartici.

Anyone?

Malwarebytes ne pronalazi nista.
MCShield pronalazi djubre na USB flashu i uklanja ga. Medjutim odmah se vrati na staro.
Hitman isto nista.

Pretpostavljam da se uvalio na laptop, jer se usb flash ponovo zarazi cim ga MCShield ocisti.

Javljam da ga je Microsoft Security Essentials detektovao i uklonio.
U pitanju je: Worm:VBS/Jenxcus i nalazio se na dva mesta: AppData\Local\Temp\WinUsbDriver.vbs i na USB drajvu: H:\WinUsbDriver.vbs

Opis:
Alert level: Severe
Detected by definition: 1.159.2225.0 and higher
First detected on: Oct 15, 2013

Uopste nije jasno kako ga Avira nije pronasla, na MS sajtu stoji sledece:
This threat is also detected as:
W32/Trojan.NFSH-6582 (Command)
Email-Worm.VBS.Agent.aa (Kaspersky)
legacyascii/AutoRun.CCSS (Norman)
Worm/Jenxcus.A.25 (Avira)
Gen:Heur.MSIL.Krypt.85 (BitDefender)
VBS.DownLoader.78 (Dr.Web)
VBS/Agent.NDJ (ESET)
VBS/Agent.NGB!tr (Fortinet)
VBS/Autorun-CAI (Sophos)

Poslednja izmena:
Javljam da ga je Microsoft Security Essentials detektovao i uklonio.
U pitanju je: Worm:VBS/Jenxcus i nalazio se na dva mesta: AppData\Local\Temp\WinUsbDriver.vbs i na USB drajvu: H:\WinUsbDriver.vbs

Opis:

Uopste nije jasno kako ga Avira nije pronasla, na MS sajtu stoji sledece:

To je to, uvalio se u komp bio.
Bitno da je sredjeno.

A kopirnice su često legla najrazličitijih beštija..
Imao sam iskustvo slično i od tada fleš i ne ubacivam u računar kada dodjem iz kopirnice.
To jest ubacim, ali dok je butovan Puppy linux sa cd-a pa ga iz linuxa formatiram.
Ko se opeče jednom posle i u jogurt duva :) :)

Drži McShield aktivan na kompjuteru, meni komšija stalno donosi USB memoriju iz škole i skoro nikada nije prošlo da ga McShild nije očistio od nekog đubreta i nikada se ništa nije prenelo na moj kompjuter mada je tu i Avast pa je tu dupla prepreka. Škole su verovatno isto tako leglo malwera, više puta mi neki klinci donosili memorije iz škola za neku pomoć i uvek neko sr?? na njima, štali oni tamo rade sa tako zaraženim kompjuterima ? Kako i kopirnicama i školama uopšte nešto radi sa toliko malwera ? Isključivanje "Auto-run"a pod obavezno.

Nazad
Vrh Dno