Šta je novo?

Virus koji nedozvoljava komjuteru da se ugasi?

• Začetnik teme Začetnik teme raci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Imam problem,nemogu softverski da ugasim windows,jer mi predpostavljam odredjeni virus ne dozvoljava,moguce je da masinu ugasim samo na dugme.
Zanima me da li neko zna koji je to virus,kako se naziva,gde se nalazi,kako da ga rucno obrisem?

Molim vas ne predlazite mi antivirus softver!

Imao sam slicne probleme kao ovaj ti(mada nisam i dalje siguran dal je bio virus).Znaci sve mi se zamrzlo pa sam morao da restartujem.I kad sam to uradio i bios mi se zakocio,i nisam mogao nista da uradim.Lepo ti ja odnesem u servis brat mi reinstalira windows promeni bateriju za mat.ploc.I sve je ok.Nista mu ne fali,sve je ok i komp je testiran 2 dana bez prekida i nije bilo nikakve greske.OK,odnesem ti ja kuci komp,kad se on opet posle 3h windows opet zakoci.I isto reset i bios mi se opet bio zamrzne.Odnesem ti ja opet na servis,i tamo je prelezao skoro 2 nedelje(zbog nove i bozica)I opet je morao sistem da se reinstalira.I tako se testirao par dana bez prekida bez ikakve greske.I dalje se nezna sta bi mogao biti uzrok nedace,Al sva sreca da me od tada nije zezao i da mi je ziv i zdrav do prodaje.:d
E sad neznam dal ima veze sa temom,al se nedaj boze da se vise nikom tako nesto ne desi kao meni uhhh.

Poslednja izmena:
Nema veze to sa virusima ali ima veze mozda sa podesavanjem biosa, odnosno memorije i hard diska.

Ne znam da li ima veze sa podesavanjem biosa,ali komp je radio normalno do pre dva tri dana,nisam dirao bios,sada jednostavno ne mogu da ga ugasim iz windowsa,sem na dugme pa drzi 5 sekundi.

Mozda nije do win-a...meni se tako nesto desilo kad je nastala zbrka sa losim drajverom za modem.Win pocne da se gasi i tako ostane na onom bledo-plavom ekranu....Onda sam modem prebacio u najnizi PCI slot i stavio taj drajver...modem je ovog puta proradio, ali win i dalje nije hteo da se ugasi.Onda sam nabo drugi drajver i sve se vratilo u normalu.

Proklet bio windows i svi njegovi bagovi.

ja bi ga fino formatirao i digao novi sistem...😉

Neki los driver ili service na da windows-u da se ugasi. Probaj da se setis sta si instalirao pre ovog problema.

System restore ?
Mozda ce da pomogne, osim ako nisi od onih koji ga oma po instalaciji ugase?

Nije virus definitifno,posto sam podigao ghost.Medjutim opet isto,nece da se ugasi,nego na dugme.
Zna li neko resenje ovog prokletog problema zbog kojeg ce mi pocrkati pola hardvera,ako je servis koji je ili sta je vec?

Mozda neki driver zeza?

Proklet bio windows i svi njegovi bagovi.

mora da je ovo u pitanju posto ti naravno nista nisi cackao jel da?
a da probas da vidis jel ispravna ploca ili napajanje ili bar da ucitas default bios vrednosti?

To sto nece da se ugasi je do drivera od ploce (chipseta itd...) Znaci reinstaliraj drivere i nema vise problema!

Pozdrav svima!

Evo sta se desilo,izbriso sam kasperskog(kojeg nisam mogao apdejtovat),i skinuo avast home edition, koji mi je skenirao komp i nasao 6 virusa,koliko se secam svi su bili virusi video nesto iako nisu bili video fajlovi.od kada ih je avast obrisao,ponovo mogu da gasim komp softverski,uhhh.
Znaci ipak je bio virus.Poz.

Nazad
Vrh Dno