Šta je novo?

Virus "jdbgmgr.exe" u X:/Windows/System ?

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Ovo sam primio na mail....... sta mislite za*ebancija ili zaista neotkirveni crv? Ja mislim da je pre zaje*....
Inace, ja bih dodao da je ovaj "fajl" kod mene 28 KB i lociran je u C:/Windows/System . Ajd nek neko vidi koliko KB zauzima kod njega... i da li ga uopste ima... a kod mene se prijavljuje kao Microsoft® Debugger Registrar for Java a AVP 4.0 ga ne otkriva. Zato i milsim da se neko sali.......

P.S. ko su famozni Tamara i Filip? hrkk

Ne mogu da ga otkriju ni Norton ni McAfee antivirusni programi, a prenosi se mejlom sa kompjutera koji je zarazen na sve adrese koje se nalaze u addressbooku, bez razlike da li ste slali mail ili ne. Virus ostaje 14 dana neaktivan, a posle toga razvaljuje sistem. Virus se zove jdbgmgr.exe i ima ikonu malog medveda i nalazi se na disku C:
LEK:
1.. na menu, start, find napisite jdbgmgr.exe i pretrazite disk C:
2.. Ako ste ga nasli bacite ga u kantu za djubre
3.. ispraznite kantu za djubre
4.. Ako ste nasli taj virus kod sebe posaljite ovu poruku svima iz Vaseg addressbooka jer su ga sigurno dobili

Ma daj, isto je bilo i za "siroti" sulfbnk.exe. Sta mislite koliko ce proci vremena dok tako ne krene da stize "vazan" mail da se izbrise nesto stvarno neophodno za sistem?

e sad da je ovaj jdbgmgr.exe "vazan" za OS i nije bas.........
sljaka i bez njega sve, (licno sam ga izbrisao na WinME dok ga na WinXP uopste ni nema?!)
cheers

Kao sto cesto volim da kazem, kad bi ljudi samo malo koristili Google bilo bi mnogo manje ovakvih thread-ova koji ne sluze nicemu...:( tj. bilo bi dobro da se na forum postavljaju svsishodna pitanja ili informacije ili teme, a ne ono sto moze za 2 minuta da se resi iz Google-a (ukucaj "jdbgmgr.exe" u doticni, pa ces da vidis sta ces da dobijes...)

No, nema veze, jdbgmgr.exe je Microsoft Debugger Registrar for Java i sad posto si ga obrisao mozda bi mogao/trebao da imas problema sa Javom. Na XP ga nema naravno posto XP nema Javu (ako je nisi dodatno instalirao...).

Samo nadji medju stotinamam rezultata koje ces dobiti u Google-u informaciju, tj. proceduru kako da povratis fajl, vrlo je jednostavno.

drapin je napisao(la):
Kao sto cesto volim da kazem, kad bi ljudi samo malo koristili Google bilo bi mnogo manje ovakvih thread-ova koji ne sluze nicemu...:( tj. bilo bi dobro da se na forum postavljaju svsishodna pitanja ili informacije ili teme, a ne ono sto moze za 2 minuta da se resi iz Google-a (ukucaj "jdbgmgr.exe" u doticni, pa ces da vidis sta ces da dobijes...)

No, nema veze, jdbgmgr.exe je Microsoft Debugger Registrar for Java i sad posto si ga obrisao mozda bi mogao/trebao da imas problema sa Javom. Na XP ga nema naravno posto XP nema Javu (ako je nisi dodatno instalirao...).

Samo nadji medju stotinamam rezultata koje ces dobiti u Google-u informaciju, tj. proceduru kako da povratis fajl, vrlo je jednostavno.

Pa mozda neko ima ista problem pa ce videti vec postavljeni thread pa nece morati da ide da luta. Ne znam zasto je ovaj tred "koji sluzi nicemu" al ajd sad.
I koji je motiv tog "lammera" koji zeli da svako od nas izbrise doticni registRar (BTW, zar nije REGISTAR?) ?
Na XP imam instaliran JVM i opet nema jdbgmgr.exe.
A sto se tice vracanja, moze se odraditi sys restore ili da se prosto prekopira izbrisani fajl.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Pa mozda neko ima ista problem pa ce videti vec postavljeni thread pa nece morati da ide da luta. Ne znam zasto je ovaj tred "koji sluzi nicemu" al ajd sad.
Izvinjavam se ako je zvucalo grubo, ali nemoj licno da primas, primedba je bila upucena svima u celini i posledica je mog generalnog stava da forum ne bi trebalo opterecivati stvarima koje mogu da se rese na drugi nacin i jednostavniji nacin, sto je konkretno ovde bio slucaj.

Ja npr. koristim Google kao home page tako da mi je uvek pri ruci i postavljam mu sva moguca zamisliva i nezamisliva pitanja, i u 99,99% slucajeva dobijam odgovarajuci odgovor, vrlo brzo i efikasno. I kad bi vecina ljudi tako radila, onda bi, suprotno od tvoje konstatacije, trazenje po forumu bilo "lutanje"...
Uostalom evo forum trenutno ima 1587 clanova (od toga mozda polovina stvarno stalno aktivnih), 10.160 thread-ova i 72.179 postova, a Google 2.073.418.204 indexiranih stranica. Sta mislis gde je svrsishodnije postaviti upit, odnosno gde je veca verovatnoca da dobijes pravu informaciju o opstim pitanjima ???

Naravno forum je nezamenljiv za sva specificna i vrlo konkretna pitanja, za savete, za pomoc u resavanju "nevidjenih" problema, za diskusiju, za prepucavanje, za svadju :) itd itd
I koji je motiv tog "lammera" koji zeli da svako od nas izbrise doticni...
Nista neuobicajeno, ovo je vec n-ti slican slucaj hoax-a, prethodni koji se odnosio na normalne komponente Windows-a je konkretno bio sa fajlom sulfbnk.exe, negde prosle godine, a ovaj sa jdbgmgr.exe je poceo da cirkulise u aprilu 2002.
I bice ih jos, svakako, a zasto to ljudi rade...to je van mog poimanja, moglo bi se generalno postaviti pitanje i zasto ljudi prave viruse...it's the dark side... :(

drapin je napisao(la):
I bice ih jos, svakako, a zasto to ljudi rade...to je van mog poimanja, moglo bi se generalno postaviti pitanje i zasto ljudi prave viruse...it's the dark side... :(

I agree!
cheers

][V][ATRIX™ je napisao(la):
I agree!
cheers
Kad smo vec kod hoax-a, ima i onaj cuveni "albanski" virus (mada ima vise "nacionalnih" varijanti...(jeste mator, al mozda ga neko ne zna...):
Dear friend,

Your computer has just been infected with an Albanian virus. Since we have no knowledge in programming, the virus works on a voluntary basis.

Please follow these steps exactly:

1. send this message to all people in your address book.
2. delete all files from your hard disk. (if you are skilled enough, you can also format the disk.)
3. reboot

Thank you for your kind cooperation.

Vrh Dno