Šta je novo?

virus ili ?

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
?!??! pogledajte ... pre toga mi se pojavila slichna poruka

Ovo mi lici na neku obicnu pop-up reklamu, malo zamaskiranu kao upozorenje...

Isključi Messenger! Start>Run ukucaš msconfig, kartica Startup, isključiš Messenger.

Otvori Messenger, nadji Tools->Options->Preferences i odcekiraj opciju "Run this program when windows starts"...Ako ga samo izbacis iz Start up-a preko msconfig-a opet ce se "ugnezditi svaki put kada ga pokrenes, ili ukljucis Outlook...Pozdrav...

Windows Messenger, kao i npr. MSN explorer, su pod winXP+SP1 vidljivi u Add/Remove programs>Add/Remove Windows Components, pa se mogu i klasicno deinstalirati.

Ako se ne varam, nije rec o tom messenger-u o kojem govorite. Postoji Windows Messenger ( aplikacija ) i postoji Messenger ( servis ). Koliko mi se cini po slici ovde je rec o ovom drugom i on se iskljucuje u Administrative Tools/Component Sevices/Services (Local)/Messenger na Disabled.

drapin je napisao(la):
Ako se ne varam, nije rec o tom messenger-u o kojem govorite. Postoji Windows Messenger ( aplikacija ) i postoji Messenger ( servis ). Koliko mi se cini po slici ovde je rec o ovom drugom i on se iskljucuje u Administrative Tools/Component Sevices/Services (Local)/Messenger na Disabled.

Potpuno tacno.....mada, pravo je pitanje na koji nacin mu je neko poslao datagram na servis koji koristi NetBIOS interfejs, na internet konekciji?!

Ok, u pitanju je otvoren port UDP-138, a sigurno je da je na adapteru otvoren kao NetBT klijent....prema tome: na kartici wins (u tcp/ip properties) postavi NetBIOS over TCP/IP na disabled

I naravno: firewall

(D)

---

potpuno si u pravu drapin ... nema ovo veze sa windows messengerom :)
a inace firewall onaj u XP-u mi je iskljuchen ... da li on uopste nechemu koristi ?

Zanimljivo je to sto kazete - ne secam se da sam menjao nesto u wins pa mi se cini da je NetBIOS over TCP/IP po defaultu disabled.

Btw, ja kod sebe ne vidim servis messenger u Component Services/Services (local) - a deinstalirao sam aplikacije.
Mozda on ide uz neki dodatnu mreznu komponentu (ja koristim samo dialup).

Vrh Dno