Šta je novo?

Virus gasi racunar?

• Začetnik teme Začetnik teme Matori
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Matori

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2008
Poena
320
Priljateljica mi se iskukala preko telefona kako joj virus gasi racunar. Imao sam iskustvo sa Sasserom pre 5-6 godina i sa nekim novijim virusom pre par meseci. U oba slucaja, dobijes obavestenje da ce racunar biti oboren i pocinje odbrojavanje. Sokirao sam se kad sam video da se racunar momentalno ugasi, kao da je prekinuta struja.

Naravno, posumnjao sam na napajanje. Ali sve su prilike da razlozi nisu hardverski. Obrazlozenje:

Jos pre nego sto sam pojavu video na delu, ja sam joj bio instalirao Windows na E particiju. U windowsu sa C, racunar svaki cas pada na malom zauzecu procesora i temperaturi ~30 stepeni. U windowsu sa E, racunar radi potpuno stabilno. Uspevala je da otera zauzece procesora i na 100%, drndala ga je satima, on je radio kao zmaj, bez i najmanje disfunkcije...

(Neapdejtovani) Kasperski, nije nasao nista. Mene zbunjuje kako racunar moze softverski da se ugasi tako trenutno, bez ikakvog cuvanja settingsa.
Je li iko cuo za nesto slicno?

Možda je na c particiji bad sektor?

Obavezan windows update, jer ti sam Av nece resiti problem.

Viva Xp.

Mene zbunjuje kako racunar moze softverski da se ugasi tako trenutno, bez ikakvog cuvanja settingsa.
Sto ne bi mogao? Ja imam mali programcic, cini mi se da se zove fast shutdown koji gasi masinu za par sekundi.🙂

Kome se desi to za odbrojavanje od mislim 45 sec unazad, samo kucaj ovo dok stoji taj prozor za gasenje(imas 45 sec pa budi brz:type🙂...

Start/Run/cmd/shutdown.exe -a

I vise nece biti problema sa tim...I meni se to desavalo jedno vreme i odem na send error i oni kao kazu da je taj Sesser. Skinem alatke svih zivih za ciscenje i niko nista ne nadje od tog crvica...

Onda nadjem da ukucam ovo od gore i vise nikad nikakvih problema sa tim:wave:

Imali smo slicno iskustvo nedavno u firmi.AV nisu bas puno pomogli,ali jeste Kaspersky Rescue Disk,koji su mi preporucili kolege sa foruma.Odlicna alatka,spasla je oko 80% racunara u firmi (od oko 25).Skini najnoviju verziju,narezi,boot-uj sa njega i vidi sta ce naci...

Start/Run/cmd/shutdown.exe -a
Uuuuu, hvala ti brate! U ovom slucaju nije primenljivo, ali dobro je znati... cheers

Mene zbunjuje kako racunar moze softverski da se ugasi tako trenutno, bez ikakvog cuvanja settingsa.
Sto ne bi mogao? Ja imam mali programcic, cini mi se da se zove fast shutdown koji gasi masinu za par sekundi.🙂
OK, to sam sistemom eliminacije bio prinudjen da zakljucim i sam :crash:. Ali, lose sam formulisao svoje pitanje. Zapravo sam hteo da pitam da li je iko cuo za neki aktuelni virus koji tako nesto radi... (pa da se bolje informisem o tom konkretnom virusu)

nemas ni jedan aktuelni virus koji gasi racunar.

nemas ni jedan aktuelni virus koji gasi racunar.
Huh. Prakticno je sigurno da nije hardver. Prakticno je sigurno da nije virus. Sta je onda? &*^&%$%^ :crash: :crash: :crash:

Sto je najgore, nju UOPSTE ne zanima sta je uzrok problema - zeli samo da se problem otkloni :smackbum:! Par testova sam joj predlozio, da saznamo vise o prirodi problema... Nece da se smara s tim. Posto windows koji sam joj instalirao na E particiji sasvim lepo radi - ocekujem da me, kad sledeci put dodjem, natera da formatiram C i instaliram windows. I tajna ce ostati zauvek pokopana... :wall: :wall: :wall:

Hvala svima sto su mi pravili drustvo u ovom threadu... :rupa:

Nazad
Vrh Dno