Šta je novo?

Virtuelna masina

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Kada pravim novu virtuelnu masinu (Virtual box korisitim) potrebno je da instaliram neki od operativnih sistema, npr. preko image-a.

E sad, ako me secanje dobro sluzi, na faksu smo na vezbama samo ubacivali image sa valjda vec instaliranim operativnim sistemom i nije bila potrebna nikakva instalacija...dakle to nije bio image sa instalacijom nego vec instaliranim os-om

da li sam u pravu, i gde naci takve image-e...jer deluje mi besmisleno da svaki put kad pravim VM instaliram OS

Poslednja izmena:
instaliraj jednom i snimi taj image.. posle samo loaduj image i ne moras svaki put instalirati..

hvala!...to mi nije padalo na pamet, niti sam znao da moze...:d

:wave:

Da li neko moze da objasnikako se klonira hard disk u Virtual Box-u? Tako da mogu da napravim dve iste masine i pokrenem ih u isto vreme...

Nisam siguran za VB ali u VMWare-u postoji i Clone VM opcija a mozes i prosto da kopiras ceo image, i pokrenes oba image-a - za jedan ce te pitati da je kopiran ili pomeren (Copied or Moved) - kazi copied, da bi napravio zaseban ID za njega i to je to.

@xphreak

Nisam uspeo sa kopiranjem, ako sam te dobro razumeo. Kad sam iskopirao image koji je dobio ime ''Copy of...'' nisam uspeo ni da ga ubacim u VB, valjda bas zbog istod ID, a ne nudi mi te opcije...al to si objasnio za VMWARE u stvari, ako se ne varam...

@alfaunits

Na ovaj nacin uspem da napravim klon ali kada pokrenem VM sa njim, bude samo crni ekran i nista se ne desava, tj. ne dize se Windows...

E sad imam jos jedno pitanje. Ovo je potpuni klon, a postoji i vezani, koji se ''vezuje'' na originalni disk, tj. koliko sam razumeo na njemu radimo, i na njemu se snimaju sve promene, a u slucaju da dodje do neke greske, uvek mozemo da vratimo ovaj originalni...Zna li neko kako se ovaj klon pravi?

hvala u svakom slucaju

Mislim da si obrnuo nadimke za odgovor ;)

jesam :D

Jel moguce da niko ne barata s ovim...guglam takodje al nista...

Get VMware player, frei je ;)

Izgleda cu morati...deluje da je kod njega ovo dosta jednostavnije reseno...

Ja sa tavana progovaram...

Koliko sam razumio, ono što ste vi koristili na faksu je imidž virtuelnog hard diska sa preinstaliranim operativnim sistemom. Takve slike hard diskova možeš naći za skidanje, ali ja bih ti preporučio da ručno instaliraš OS na virtuelnu da budeš siguran da će raditi onako kao ga ti podesiš.
Pređi na VMware Player, nećeš se pokajati jer za razliku od VBox-a ima dosta bolju kontrolu USB uređaja i ne zakera sa identifikacionim kodom za slike virtuelnih hardova.

da, tako je.

Skinuo sam bas pa cu se pozabavim...

Hvala...poz

Nazad
Vrh Dno