Šta je novo?

VirtualDub v1.5.10 i jedan mali problem.

toksotis

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2004
Poena
601
Radi se o kompresiji u divx formatu. Problem se javlja prilikom podesavanja kompresije zvuka.
Izaberem MPEG Layer-3 i program mi ne nudi 44100 Hz vec samo 22050 Hz. Kada cekiram opciju ''Show all formats'' dobijam dodatno i 24000 Hz i ako probam da nastavim sa kompresijom, program se blokira. Dakle 24000 ne prolazi dok 22050 prolazi, ali je kvalitet zvuka jasno degradiran.
Inace, materijal je snimljen pomocu Pinnacle TV (na 44100Hz stereo), a zvucna je Audigy. Probao sam i na drugom racunaru sa SB16 i problem ostaje. Izgleda nije do zvucne... Da li VirtualDub NE daje 44100 Hz i kod vas? Cini mi se da sam ranije imao tu opciju. :wall:

Daje. Problem je sto imas samo "advanced" verziju Fraunhoferovog audio kodeka koja se dobija dzabe uz Windows i omogucava do 56kbps kompresiju. Zato trk na www.doom9.org u download sekciju i skini Radium MP3 kodek. Posle instalacije, u VirtualDubu (i svim drugim programima koji se bave zvukom) na listi ces imati Fraunhofer professional, koji omogucava kompresiju do 320kbps i sempl rejt do 48000 Hz.

Ili, jos bolje skini Lame codec i u cijoj arhivi postoji i fajl "Lame ACM.inf". Desni klik na pomenuti fajl, Install. Posle ces u okviru kompresije imati ponudjen i Lame mp3 enkoder...

Ma Lame je krsh za te stvari, em baguje em je automatski ukljucen average bitrate, a meni se od toga dizhe kosa jer stvara probleme prilikom editovanja kompresovanog filma...

Probao sam da nadjem Radium MP3 kod doom9, ali ga nisam nasao. Preko Google sam nasao drugi site gde pise ''Due to licensing issues, this codec is no longer available on our website. As an alternative we offer LAME ACM Codec, a freeware and superior product.''
Tako da sam na kraju skinuo Lame i ''problem'' je resen. Hvala veliko za info. Ako nekoga zanima, evo i adrese:
http://download.softpedia.com:8080/MULTIMEDIA/AUDIO/LAME3.96_acm.rar

Nazad
Vrh Dno