Šta je novo?

virtualdub desinhronizacija

b-toske

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2004
Poena
304
Da li neko moze da mi pomogne pri kompresovanju video materijal iz mpeg-2 u divix javlja mi se desinhronizacija, nikako ne mogu da uskladim sliku i ton.ton mi uvek zuri ispred slike.Sta treba da podesim u virtualdub-u da bi mi slika i ton bili uskladjeni? :crash:

UNAPRED HVALA

Nisi rekao da li ti je materijal u mpeg-2 OK, tj. da li je tu sinhronizovan kako treba? U tom slučaju, problem je verovatno u Mp3 kompresiji, i podešenom variable bitrate-u. Dakle, podesi fiksni bitrate (recimo 96 ili 128kbps) i nema da boli glava, a sa parametrima za DivX igraj se kako ti je volja, bitan je Audio da ne bude u VBR.

Poslednja izmena:
violinista je napisao(la):
Nisi rekao da li ti je materijal u mpeg-2 OK, tj. da li je tu sinhronizovan kako treba? U tom slučaju, problem je verovatno u Mp3 kompresiji, i podešenom variable bitrate-u. Dakle, podesi fiksni bitrate (recimo 96 ili 128kbps) i nema da boli glava, a sa parametrima za DivX igraj se kako ti je volja, bitan je Audio da ne bude u VBR.
Bolje je da razdvoji zvuk i sliku, posebno ih kompresuje (audio može i vbr) i posle to spoji pomoću nanduba-a.

Pokusao sam sto ste mi rekli i jedan i drugi ali kod mene to nije dalo nikakve rezultate.Dali moze neko da mi posalje kompletno podesavanje za virtualdub mozda sam ja nesto preskocio pa zato nece da mi radi,ili mozda neko vec zna gde postoji podesavanje za virtualdub.

U Virtualdub-u "video" podesi na direct stream copy, u meniju "streams" otidji na stream list, desni klik na problematicni audio stream i odaberi opciju "interleaving". U "audio skew correction" unesi vrednost kasnjenja ili zurenja izrazeno u milisekundama. Obrati paznju na predznak + ili -. Verovatno ces morati da nekoliko puta probavas kako potrefio pravu vrednost. Ako ne bude tako radilo, probaj da iskljucis opciju offset audio da maintain a/v sync.
Sve ovo vazi samo u slucaju da nije doslo do sazimanja ili rastezanja audio stream-a i da je kasnjenje zvuka u svim delovima filma jednako. Ako jeste, onda jovo nanovo.

'ajde reci nam da li je MPEG sinhronizovan , koji sw, koja TV kartica.

mpeg jeste sinhronizovan i sve super radi dok ga ne prebacim u divix,a kartica mi je radeon 9200 vivo

Nisi napisao koji program koristis,ali probaj neki drugi MPEG (koji nisi ti snimio) da Divx-ujes.
Ako je uredu, a treba da bude , pogledaj u progaramu koji koristis dali ima negde opciju "Master stream",ako ima NEMOJ da je stavis na AUDIO.
Ja sam imao isti problem i na forumu sam svasta citao:WDM driver-i ,IRQ-*i,slab pcocesor, podasavanja VDub-a...Pokusavao sam svasta ali mi je ovo pomoglo.
Javi se sta si uradio.

Poslednja izmena:
Vrh Dno