Šta je novo?

Virtual memory

• Začetnik teme Začetnik teme Marac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Pošto imam 1gb rama i Win XP da li mogu isključiti virtualnu memoriju, a da sve radi u redu.Komp koristim večinom za igre i filmove.

mozes. nista lose ne moze da se desi a ako bude trebalo win ce svopovati i obavestitite o tome. ja sam gasio swap kad sam imao 1GB...

Sta se dobija time? Od juce i ja imam 1gb? Da li bi mozda trebalo da promenim vrednost swap-a?

Ja imam 512 MB fizicke memorije i 512 na swapu, i nemam nikakvih problema, sto ce reci: gasi 🙂

Ste ce reci nemoj niposto da gasis virtualnu memoriju,pa makar imao i 1 GB memorije!

Ja bih bas voleo da cujem objasnjenje zasto moze zivo me interesuje....

Marac je napisao(la):
Pošto imam 1gb rama i Win XP da li mogu isključiti virtualnu memoriju, a da sve radi u redu.Komp koristim večinom za igre i filmove.
XP radi na tom principu da koliko god imas rama - ne iskljucuj page file !
Preporuka je konstantna vrednost i to ram+pf=2GB :smoke:

Ma jeeeste, do juce se vozilo 64 MB RAM-a i saka jada na hardu, a sad mu treba 2 giga, ko da opsluzuje 20 ljudi...

@underground

je u pravu,to je preporucena vrednost...

Virtual Memory NE TREBA GASITI.

moze da gasi onaj koji ima po 2-3-4gm rama.

Probajte sledece:

Ugasite virtual memory.
Upalite photoshop i poterajte ga samo malo jace (new> 3000x2000pix> napravte koji layer) i videcete da bez greske svaki put puca cim napuni ram.
Samo nestane sa ekrana. Pise negde i u nekom helpu. Ni oni ne preporucuju to. ... ili probajte da podignete nesto zahtevnije...neku igru recimo.

3DSmax takodje puca bez virtalne memorije.

Sto se preporucenih vrednosti tice mislim da to nema blage veze sa kolicinom rama. Microsoft preporucuje vrednosti jer procenjuje po kolicini rama da li je masina za profi, graficku , igracku primenu itd. Meni je ponekad bilo neophodno da povecem virtuelnu memoriju na 3-4gm (zbog 3Dstudia MAX).

Inace redovno skinem virtualnu memoriju kad hocu da dobro defragmentisem disk a da mi pritom pagefile.sys ne smeta pa vratim.

Postoje neki tweak-ovi da systemske dll-ove otera u fizicki ram da ih ne pise na disk sto bi trebalo da dovede do brzeg rada i malo manje rasplozive memorije ali ja nisam primetio nista spektakularno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno