Šta je novo?

Virtual memory & 2k

• Začetnik teme Začetnik teme Swiper
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Swiper

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
765
Interesuje me koliko bi trebalo da imam slobodnog prostora minimum na particiji gde mi je instaliran 2k ?? U zadnje vreme su pocele chudne stvari da mi se desavaju ... Nekako se podesi da mi je stalno samo 300-60 mega free i kada kopiram nesto sa partcije na particiju to tako ide sporo i sve zivo se koci ... Inache imam celeron@900, 256 rama i fujitsy 10 giga hdd ...

Fixiraj swap file na 256x2.5=640Mb i ne bi trebalo da imas tih problema.

Imrenjace malo si preterao sa mnoyiocem!Jeste x2.5 ali ne u slucaju 256MB. Mislim da vise od 384MB (256x1.5) nije potrebno!!!

ma sa 256 rama je i 256 mb swap-a dovoljno ( s'obzirom da nema mesta) ali ako uspes da iscupas vise mesta stavi 384Mb nije na odmet

pa ja sa 512rama drzim 1536mb swap, nikada ne znam kada ce da zatreba 🙂

Vocko je napisao(la):

pa toliki swap.......verovatno nikad, ali ko bi ga znao, windows je cudna bolest😀 , ja sa 256 rama drzim 384 swap-a na Xp-u i radi odlicno

Uf bre al ste ga preterali sa swap -om. Mislim da je mnozilac 1.5x ostao jos iz vremena kada smo imali malo rama, kada je 64MB bilo nesto nedostizno.
Ja drzim 160 MB swap dok imam 256MB ram -a na Win2000 i radi mi odlicno. Ipak ne radim video editing na masini.

Vocko je napisao(la):

gde bas nadje 1536 ...
ljudi, stavljajte swap koliko vam stvarno zatreba, odn za sta koristite svoj komp...posmatrajte malo Task_menager i kako se krece koriscenje memorije, pa iz toga sami definisite koliko vam treba...generalno je dosta 1.5xRAM ali ne uvek, to samo saami mozete dovoljno dobro da ocenite...

vocko, chim uzmem veci HDD ima da fixiram swap na 3 Gb, chisto avanturizma radi 😛

Ji 4Tze je napisao(la):
gde bas nadje 1536 ...

pa toliko win stavi tj win stavi da se seta od 768-1536, a ja ga lepo fixiram na 1536 i uvek ima viska 🙂 Nikada se ne zna kada ce da zatreba

Nazad
Vrh Dno