Šta je novo?

Virtual machine

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
S kojim programom da instalisem neku virtuelnu masinu pod win.Vistom a da mi novi OS u virt. masini bude Ubuntu.Hvala unapred.

Poslednja izmena:
VMware workstation 6.5.1 , koristim ga radi extra:)

Osim gore navedenog, mozes i da postojecu masinu ubacis u vmWare.
Za to ti treba vmware converter.

besplatni su i virtual pc i virtual server 2005 kao i vmware server

Mislim da virtual pc ne moze da podigne ubuntu,davno sam pokusavao,pa nisam siguran da li se nesto promenilo.Mislim da sam imao neke probleme sa rezolucijom ili sl..

Poz

^
Pa da,to je to.Samo moje poznavanje linuxa nije bas toliko da sam mogao to tada da resim,davno je bilo a i poznavanje linux-a se nije mnogo popravilo:)U svakom slucaju VMware nije imao takvih problema pa je bio logican izbor a iskreno i mnogo je brzi od virtual pc-a

Poz

Koliki je minimum RAM-a potreban da bi na WinXP mogao da podinem vitualnu masinu kroz VMWare?

Zavisi naravno koji os hoces da dizes u virtuelnoj masini.Minimum za xp je 128mb(recommended) rama ali moze i manje i naravno koliko hoces da podizes masina...
Sto nas dovodi do racunice da ako tvoj XP zauzima oko 250 rama + virtuelni xp 128 = 378
Ako ti tvoj xp zauzima vise onda to znaci i vise u krajnjem zbiru..
Ako hoces vistu a tvoj xp zauzima 250(i pod uslovom da tvoj komp moze da izgura vistu) + 512(recommended)ram onda = 762 i tako dalje..

Poz

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno