Šta je novo?

Virtual Dub - pitanje?

ikiM

Slavan
Učlanjen(a)
17.03.2005
Poena
319
Pozdrav!

Interesuje me da li i kako se u VDubu moze vise manjih video fajlova automatski obraditi sa istim setovanjem (pri tom da Vdub sam dodeli imena novim video fajlovima)?

Ovo iz razloga sto nekad za konvertovanje (sa raznim filterima) nekih mpeg2 fajlova mu treba i po 1.30h, a posto ima vise takvih fajlova, mrzi me (a nekad bih i odspavao ili udaljio se od racunara) da mu stalno zadajem istu stvar sa razlicitim fajlovima.

Ako neko zna proceduru, neka je ispise!
:eyebrows:

Ako hoces da konvertujes mpeg2 mada mogu i drugi formati najbolje ti je da koristis AutoGK 1.40 posto u njemu mozes da ucitas vise fajlova a automatski ti i izbaca isto ime koje je ucitano a kada sve odradi moze i da ugasi racunar.

Prilozi

• AutoGK.png
    AutoGK.png
    54 KB · Pregleda: 85
Verovatno može uz pomoć skripti, ali pešačkim pute ne tj. i dalje ćeš morati da manuelno otvaraš fajlove, zadaješ imena i putanje za različite pasove. Btw, nema potrebe da čekaš završetak jednog posla da bi definisao drugi, za te stvari i služi Job lista u Vdubu. Manuelno možeš da definišeš inicijalni profil (tzv. "preset"): otvori prazan Vdub (bez videa), definiši listu filtera + parametre, audio i video kodeke i snimi .vcf profil (File > Save Processing Settings, CTRL+S). Pre rada, loaduj vcf i svi filteri sa željenim podešavanjima će se automatski učitati. Kada ideš na Save As, štikliraj Add to Job Control, posle toga ideš na File > Job Control (F4) i dalje će ti se već samo kaz'ti.

A kako film od 1.4GB podeliti na 2 od po 700MB bez rekompresije?

Hvala, ali imam jos jedno pitanje!

Pozdrav!

Opet ja i VDub!

Pre nekog vremena sam bezuspesno pokusavao da video snimke sa dig. kamere (Canon) koji su u Mjpeg video kodeku i PCM (mono) audio formatu uspem da u VDub iskompresujem na divx/xvid (video) i mp3 (audio) kodek.
Naime, nije mi uspevalo ovo drugo, problem je sto mi VDub ne daje nikakvu opciju da audio zapis prebacim u mp3 (stereo) kodek. Posto mi je to neophodno (kada se ovi video fajlovi puste na dvd plejeru, zvuk pisti), posle nekolikog lutanja, skontao sam da taj posao Power Director odradjuje jednostavno.

Medjutim, vodjen zeljom da kompresiju source video fajlova sto kvalitetnije iskompresujem, preko 2-pass kompresije, ponovo sam se resio da ovo odradim u VDub-u.

I tu sam se opet vratio na prvobitni problem.
Dakle, kako prebaciti PCM format zvuka, u video fajlu, u mp3 format? Da li teba neki dodatak VDubu?

Pa imas sigurno neki audio codec MPEGIII, ako ne probaj lame (dobro, bice raznih preporuka).
Skini sa http://lame.sourceforge.net instaliraj i imaces ga u audio/compression.
Video na direct stream copy, audio na full procesing udji u audio/compression i podesavaj po zelji.

@salerokada
U VD za video i audio stavi Direct stream copy

Poslednja izmena:
Pozdrav!

....
I tu sam se opet vratio na prvobitni problem.
Dakle, kako prebaciti PCM format zvuka, u video fajlu, u mp3 format? Da li teba neki dodatak VDubu?

ne treba, izaberes full processing za audio stream i onda convert pa izaberes da prebaci u stereo i tek onda ides na compress i onda ce ti ponuditi i stereo opcije za mp3.

Nece da moze!

ne treba, izaberes full processing za audio stream i onda convert pa izaberes da prebaci u stereo i tek onda ides na compress i onda ce ti ponuditi i stereo opcije za mp3.

Pozdrav!

Uradio sam kako si rekao, sem sto sam pokretanjem funkcije AUDIO CONVERSION u mogucnosti da promenim audio u stereo, posle kad odem na COMPRESS u mp3 opciji nemam nista ponudjeno. Kada izaberem SHOW ALL FORMATS i izaberem neki nivo kompresije, nakon svega zadanog i posle SAVE AS... izbacuje mi gresku!

Imam instalisan mp3 Lame codec, vec sam i pre radio video(divx/xvid) i audio(mp3) kompresiju sa grebovanim video fajlovima, ali sa ovim koje snima Canon kamera, audio nece da kompresuje u mp3.:smash:

Karakteristike audio stream-a:

Sampling rate: 11024Hz
Channels: 1 (mono)
Sample precision: 8-bit
Compresion: PCM

Skini MPEG Layer-3 Codec v1.263 Fraunhofer, instaliraj ga i pojavice ti se u okviru VDub-a i to bez SHOW ALL FORMATS sigurno ti nece prijavjivati nikakve greske.

Moze li link?

Skini MPEG Layer-3 Codec v1.263 Fraunhofer, instaliraj ga i pojavice ti se u okviru VDub-a i to bez SHOW ALL FORMATS sigurno ti nece prijavjivati nikakve greske.

... ka mestu odakle se sa neta moze skinuti taj codec?

I bilo bi lepo ako je neko probao da iskompresuje PCM mono format u mp3 stereo u VDubu, da se javne, pa da kaze: PROVERENO RADI!

Pozdrav!

....
Karakteristike audio stream-a:

Sampling rate: 11024Hz
Channels: 1 (mono)
Sample precision: 8-bit
Compresion: PCM

problem je izgleda u 11khz i to sto je 8bitni(po secanju znam da mu nesto od toga smeta). probaj to da konvertujes na isti nacin kao i ono ostalo na 22.5khz i 16bitno. nisam siguran da ce moci.... mozes eventualno da probas vec ugradjen mp3 codec koji ide uz xp , mozda on podrzava te male vrednosti , max mu je do 56 kbps kvalitet kompresije.

...
I bilo bi lepo ako je neko probao da iskompresuje PCM mono format u mp3 stereo u VDubu, da se javne, pa da kaze: PROVERENO RADI!

ja stalno to radim. grabujem uvek u mono pcm da bi mi manje prostora zauzeo audio deo u odnosu na stereo pa ga prebacim u stereo i onda kompresujem u mp3. znaci radi sve :)

Sa Cool Edit-om mozes da prebacis taj faj u koji hoces format i naravno moze iz mono u stereo pa ga oda ucitas pomocu VDub-a stim sto mora da bude u Wav formatu. Znaci ucitas video fajl pomocu VDub-a pa ides na save wav, po zavrsetku procesa ucitas taj fajl pomocu Cool Edit-a i zadas mu parametre koji ti odgovaraju i snimis ga kao wav pa ponovo ucitas sa VDub-om taj isti video faj i povuces doticni wav koji si dobio, naravno stavis video na direct stream copy a audio na full procesing i postavis zaeljenu kompresiju i to je to.
Umesto Cool Edit-a mozes da koristis i Sound Forge, nacices u opcijama batch file convert..
kao na slici, nije komplokovano.

Prilozi

• Cool Edit.jpg
    Cool Edit.jpg
    45.2 KB · Pregleda: 74
Kako se u Virtual Dub spajaju video fajlovi istih karakteristika ?
Hvala !

Append AVI segment

problem je izgleda u 11khz i to sto je 8bitni(po secanju znam da mu nesto od toga smeta). probaj to da konvertujes na isti nacin kao i ono ostalo na 22.5khz i 16bitno. nisam siguran da ce moci.... mozes eventualno da probas vec ugradjen mp3 codec koji ide uz xp , mozda on podrzava te male vrednosti , max mu je do 56 kbps kvalitet kompresije.

ja stalno to radim. grabujem uvek u mono pcm da bi mi manje prostora zauzeo audio deo u odnosu na stereo pa ga prebacim u stereo i onda kompresujem u mp3. znaci radi sve :)

Nece da hoce!

Ne znam u cemu se razlikuje PCM format prilikom grebovanja ali ovi klipovi sa Canon aparata - preko VDuba nece da mi prerade audio format!

Ako budes u prilici, probaj jednom!

Inace, ovo se ne desava kada je audio stereo (Canon S1is, S2is i S3is) - to sam proverio, znaci nije do Canon-a.

Nazad
Vrh Dno