Šta je novo?

viplay i filteri/kodeci

gorang

Čuven
Učlanjen(a)
12.02.2002
Poena
630
viplay ima mogucnost da u sopstvenom folderu /filters drzi datoteke za divx/xvid/ac3 kodeke ili bilo koje druge... mene interesuje koje fajlove treba da iskopiram u /filters da bi viplay pustao divx-ove bez potrebe da je u samom windowsu instaliran kodek?

interesantno mi zvuci za autoplay diskove, posto je i sam player mali, moglo bi (teoretski) da se napravi autoplay resenje koje ne bi zavisilo od samog windowsa... da li bi to moglo da radi na svim windowsima isto tj. da li su kodeci za win98 i winxp u istom fajlu/biblioteci ili su razliciti...?

Koliko je meni poznato u Filters direktorijum se ne stavljaju kodeci nego dodatni filteri za zvuk i sliku, tj. PostProcessing filteri...

Da ne bi otvarao novi topik!

Kako otvoriti MOV fajlove u Viplayu?

cheers

Crni je napisao(la):
Koliko je meni poznato u Filters direktorijum se ne stavljaju kodeci nego dodatni filteri za zvuk i sliku, tj. PostProcessing filteri...

probaj ovako, ubaci u filters:
divxdec.ax
xvid.ax
iviaudio.ax (iz ac3 kodeka)
mpgaudio.ax (iz ac3 kodeka)

i pokreni viplay (kod mene 2.07), i moci ces da gledas gotovo sve filmove iako nema kodeka na sistemu, znaci sa playerom negde oko 1.5mb... ukoliko su .ax fajlovi isti za sve windowse od 98 do 2003, to bi bilo super (mozda neko moze da testira)... ja kome god snimim/dam film nema xvid ni ac3 kodek :)

Vrh Dno