Šta je novo?

Viper4Android [ROOT]

Ja mislim da sam ja imao na S3 sa samsungovim fm radiom, sad ne znam kako je na ostalim telefonima.

Mislim da fm radio koristi analogni izlaz, a viper ima uticaja samo na digitalni. Ne radi ni na G2 sa fm-om, dok sa internet radiom radi.

Ja se izvinjavam sto dizem temu iz mrtvih, ali imam par pitanja. Ili mozda jedno...
Instalirao sam poslednju verziju iz N5 teme na xda. Sve lepo namestio, drajveri, compatible, vratio podesavanja. Medjutim, ima aplikacija na kojima uopste ne radi. Recimo, GPM i Shuttle nemaju problem, lepo radi, medjutim na nekim drugim, tipa Gramophone, Youki uopste ne radi kako treba. E sad, to ne bi bilo nista cudno da se nisam raspitao na G+ zajednici za Youki i dobio odgovore da nekima radi sasvim normalno.
Da li moze neko, ko je takodje stock 5.1, da proveri da li i njemu radi V4A sa Youki plejerom (ako treba link do grupe postavicu)? Sta moze da bude u pitanju, zbog cega sa jednim plejerom radi savrseno, sa drugim ne? Jel postoji neko resenje mozda?

Ima taj plejer ugradjen ekvilajzer?
Ako ima, moras da ga iskljucis..

Zaboravio sam i to da kazem, nema ugradjen EQ. Ranije je bio, ali je developer izbacio na moje pitanje o V4A, a ni tada nije radilo.

Znaci ovaj program ne radi ako nije telefon rutivan :( ,dzaba sam ga instaliro.

Nisi video [ROOT] u nazivu teme? [emoji4]

A da odradiš root? [emoji4] kad si već došao dotle

E to ne znam,radi mi telefon Ok i nemam nesto potrebu sad za tim a jos mi je u garanciji.

Samo da znaš da je prisutna opcija unroot i niko te ne smara ako dođe do servisa.

Осим ако има шљамсунг новије генерације, oд Ѕ4 на овамо :)

Je l' probao neko v2.4.0.1?

Ja ne mogu da ga instaliram. Telefonić je Sony Xperia E sa stock ROM-om i 2.3.4.0 na njemu radi savršeno, ali ovaj neće da se primi. Odradi proces apdejta i kaže da uradim reboot, ali kad se digne sistem kaže da mora da instalira drajver ili opet prikazuje 2.3.4.0.

Inače, kombinujem V4A sa Rockboxom (app radi i bez roota), prvenstveno zbog mnogo naprednijeg ekvilajzera, ali i još nekih opcija. Mogućnosti podešavanja u ovoj kombinaciji teže ka beskonačnosti, ali je zabava svoje vrste pronaći pravi zvuk za svoje sluške. Ja sam uspio (ili mi se tako trenutno čini :D), pa sad imam bekapovene različite profile za bubice i full size slušalice.

Samo se treba naoružati strpljenjem i polako ispitivati i kombinovati opcije. Boljitak se itekako čuje.

Uspjelo je, a rješenje je bilo da prvo deinstaliram aplikaciju sa 2.3.4.0 drajverom i osvježim SuperSU na v2.52. Poslije toga je instalacija sa 2.4.0.1 prošla po uobičajenom procesu.

Novost je taj AnalogX koji simulira pure class A amplifier i radi u tri nivoa. Sinoć sam to testirao na bubicama i velikim slušalicama i u oba slučaja samo konstatujem (čujem) da mi se sa njegovim aktiviranjem, čak i najblažom jačinom, samo utanji zvučna slika iako autor kaže da donosi bogatiji i puniji zvuk. Za sada sam to ostavio nečekirano, jer mi stari profili rade perfektno.

Čini mi se da se kroz aplikaciju sada tečnije skroluje, a ranije mi je zapinjala kada dođe do polja sa ekvilajzerom.

Sve u svemu, ne škodi da se pređe na novu verziju.

Kada instaliram viper, odavde iz 1 posta na LL sony z2, i pokrenem ga , izbaci da treba da odradi neki update, ali ne uspe kaže da mi nije root tel a jeste, su je 2.65.
skinuo sam i poslednju verziju vipera, slično izbaci, kaže da nemam odgovarajući busybox, skinem taj busy box (valjda je taj) i opet pokrenam, ali isto neće da se instalira taj update.
Neki predlog?

Poslednja izmena:
Probaj sa SuperSU 2.52, pa onda isprati Busy Boxom koji on sam nađe. Meni je tako uspjelo.

Taj supersu je ok. Treba obratiti pažnju gde je busybox instaliran. Ovako je kod mene uploadfromtaptalk1460469988506.jpg
Inace isto z2 5.1.1. Ne koristim stericson bb jer čim uradi update izgubi mi se recovery. S ovim nemam problema

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ugasi mount namespace separation u supersu.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Instaliran v2.4.0.1, ali svaki put kada pokrenem viper traži da uradim update drajvera, iako sam to uradio bar 5 puta?! Nexus 5x, android 6.0.1, samo root, stock je kernel.

Prilozi

• Screenshot (Sep 4, 2016 09-50-20).png
    Screenshot (Sep 4, 2016 09-50-20).png
    183.6 KB · Pregleda: 97
  • Screenshot (Sep 4, 2016 10-04-25).png
    Screenshot (Sep 4, 2016 10-04-25).png
    151.6 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
ja nisam uspeo (nexus 6p,nougat), imaš skript na xda uz koju radi ali onda ne radi titanium.
(isprobao, zaista ne radi, pa sam vratio)

Obrisi prvo v4a, pa onda ide ovako.

Skini http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2524485 promeni selinux u permissive, prebaci v4a u /system/priv-app/ i podesi dozvole, otidji u /vendor/etc/ i obrisi audio_effects.conf

Reboot.

Trebao bi biti instaliran v4a, a ako nije instaliraj i trebalo bi biti to. Selinux mora biti permissive pre instalacije.

Neće, podesio sve.

Nazad
Vrh Dno