Šta je novo?

[VIP] ZTE Blade

Instalirao. Prilikom ucitavanja sadrzaja prikaze zelenu strelicu preko njega. Klikom na nju vidi se animacija ali bilo kakav zoom in/out ga zacrni i prikaz ostane takav do reloada stranice.
Mada nalazim i neke animacije se ne gube skrolovanjem/zoomom.
Prilicno lose radi i usporava browser sto je ocekivano

Ovi na nekom forumu odakle sam nasao link bili odusevljeni, kao da je nako otkrovenje u pitanju. Mada vecini je radilo isto sa problemima, doduse neko rece da je uspeo da odigra igricu u flashu.
Ipak ne vredi, izgleda, ARM7 arhitektura procesora je neophodna, kako i Adobe kaze.

Mislim ne znam tacno koliko je dobro/ lose, otvorio sam benchmark.rs i forum cisto da vidim reklamice kako vrti. Nisam dalje testirao, moram naci malo vise vremena :)

Skini FP 10.2 za Amr6. za Galaxy Spice. Sa njim flash radi bez problema.

Imam jedan problem i molim nekoga ko je stručniji od mene za pomoć.

U stvari, nemam ja problem već kolega koji je uzeo Orange San Francisco mesec dana pre mene. Iz Švajcarske.

Pošto ne koristi gmail, otvorio je jedan "generički" nalog da bi mogao da koristi Android Market.
Nije flešovao nikakav custom ROM ali je stavio šifru na telefon. Naravno, kako to i obično biva, "deca su se igrala i pogrešila šifru više puta" i samim tim blokirala telefon.
Pošto se manki ne seća lozinke ne Google-u i naravno nije svestan da je polje za oporavak šifre bitno, sada je u problemu. Doneo je telefon kod mene da mu pomognem, ako mogu.

Uspeo sam da nađem neke procedure za hard reset ali uspevam da dođem samo do FTM-a (Field Test Mod) i dalje ne znam šta da radim.
Moj Orange SF sam flešovao više puta i ubacivao mu svakakve ROM-ove ali sam znao da je GEN1 ili GEN2 i mogao sam iz Filer-a da mu instaliram sve što je neophodno za instalaciju Clockwork Recovery mod-a.

Ako neko ima neku ideju za ovaj problem, bio bih mu zahvalan.

Jel imo ko problema sa rootovanjem ovog telefona.Meni universal androot javi "failed no fu goo".Jel rootovanje inace mora da se odradi ono preko cmd,ili moze samo preko universal androota(ili slicnih programa )?Inace telefon je odlican,sve ono sto ste napisali ,je tacno.

@pixell jesi probao da mu flešneš novi rom preko TPT-a

Ne znam koji ROM mu treba :(
Ne znam da li je uređaj GEN1 ili GEN2 (treba mi market da bih skinuo Ask Mr. Pigfish). Ako mu uflešujem pogrešan ROM brikovaću ga :(

Jedino što možeš je da flešneš ROM koristeći TFT transfer, ali mislim da ćeš to moći samo sa gen1 telefonima, kasniji primerci ne reaguju na power + volume up + menu kombinaciju dugmića pri paljenju koja pokreće TFT proces. Nećeš ništa pokvariti, ali prosto neće moći da odradi TFT.

@everton, morbius
Imate pivo od mene. I od kolege. Znači po dva piva :)

Prošao je TPT. Hvala na pomoći!

Ako neko bude imao sličan problem, koristio sam ovu proceduru:

Moldovan-Mile-High-Mountain-Pie-RLS7-TPT.zip
http://www.mediafire...t8s44mc1tu45c7s
MD5:B53D8F6815677C5377ACC9B33E6269BA

-updates gen1->gen2
-repartitions system (138mb /system, 315mb /data, 2mb /cache, 0,1mb /oem)
-installs Moldovan Mile-High-Mountain-Pie RLS7
-installs ClockWorkMod Recovery 4.0.1.5
-installs classic green android splash screen
-amss.mbn from latest ZTE update 4G4G_GENERIC_P729V1.0.0B25

TPT instructions:
-Unpack Moldovan-Mile-High-Mountain-Pie-RLS7-TPT.zip to your phones sdcard, so that you have 'image' folder on the root of your sdcard (inside this folder there are many .mbn and .img files).
-Install AFV (Android File Verifier) from market
-Use AFV to check that MD5 matches. Use 'verify nandroid backup' option to check /sdcard/image/nandroid.md5.
-Power off, pull battery out, put battery back in
-Press and hold VOLUME UP and MENU keys while you power on
-You should see green text on your screen. Installation is in progress and you can let go of the keys
-It takes about a minute after which your phone will boot into Moldovan Mile-High-Mountain-Pie RLS7 (first boot can take several minutes)

After completed installation, delete/move/rename 'image' folder so that you don't restart TPT by accident.

Sa ovog linka.

Srećna Nova godina svima! Sve najbolje u 2012!

Instaliro CyanogenMod 7 V7.1.0 (android 2.3.7) i mogu reci da ovaj telefon radi odlicno.Jedina mana mu je kamera,sve drugo je na nivou duplo mu skupljih kolega ,poznatijih brendova.Preporuke,nema sta !

@pixell drago mi je da smo pomogli, odnosno da se resio problem.Hehe hvala za :beer:

@zuke telefon je bombona,imam ga tacno godinu dana i mogu ti reci da nikad pametnije nisam potrosio 80evra koliko me je izasao kad sam ga uzeo u cirihu za NG.(Ovaj put kinez ga je napravio svaku mu cast)

Kako rade igrice na njemu, ali iskreno... telefon bi kupio detetu treba i realno da bude dovoljno dobar da bio se igrale igre na njemu, pa jeli ovaj takav?

Kako rade igrice na njemu, ali iskreno... telefon bi kupio detetu treba i realno da bude dovoljno dobar da bio se igrale igre na njemu, pa jeli ovaj takav?

Probao jedino Angry birds,i ta igrica radi odlicno,mada ima sigurno zahtevnijih igara od nje.U svakom slucaju ,da bi uzeo neki osetno bolji telefon(pa i za igre) morao bi da platis duplo vise nego sto bi platio Blade.Tako da ako imas para (za bacanje) uzmi neki od novijih HTC ili Samsung modela,ako ne moja preporuka ide njemu.
Da ,Kinez u ovom slucaju nije omanuo,mada kolko znam zemlja su sa najvecim privrednim razvojem,tako da nas tek ceka poplava kvalitetnih njihovih stvari,tj. njihovih brendova.Dosta su radili za drugoga.

Blade generalno nije telefon za igranje, ima nekih solidnih igara koje rade na njemu, ali nije to to. Ako nisi spreman da daš bar 100 evra više zbog igranja, onda će i Blade morati da posluži.

Kako se moze podesiti da prilikom instalacije programa i igrica mozemo birati sd karticu kao destinaciju .Za sad prebacujem posle instalacije ono sto zelim.Znaci manage app i onda move to sd(ako je to uopste to ili samo prebacuje cashe na karticu).Jel to to i jel utice sta na brzinu (na rad igre ili programa)ako neku igricu prebacimo na karticu .
I jel rade vama slucalice na onaj ulaz gde ide i punjac(usb port),meni ne.Slusalice koje su dosle sa njim su bas sa tim ulazom.Inace kad probam druge na 3,5',onda radi .

Inace da dodam da je i na dnevnoj svetlosti ekran odlican,dovoljno je staviti auto brightness i sam ce se podesavati (probao i u sobi i napolju i menja se sekundarno).Kameru sam pomenuo da je losa,ali popravlja utisak kad slikas napolju na dnevnoj svetlosti,ja sam pre bio probo samo kuci(dosta lose).

Poslednja izmena:
I ja imam samo reči hvale za njega.
Meni je stigao letos (a čekao sam ga od nove godine :-() i za ovih pola godine sam mu promenio brdo rom-ova, root-ovao ga i sve i svasta instalirao na njega. I nikako da mi dosadi!

Sada furam divx na njemu preko kućnog wi-fi sa kućnog NASA-a :) Igram se sa nekim tweek-ovima.

Jedina mana mu je kamera koja je, za danasnje standarde, očajnog kvaliteta i možda baterija koja kod mene izgura ceo dan, neki put i dan i po, ali pošto je to slučaj sa gotovo svim novim smart telefonima sa velikim ekranom, možemo zanemariti.

Što reče everton, nikada lepše, slađe, korisnije nisam utrošio, u mom slučaju, 90 ojra...

Sada furam divx na njemu preko kućnog wi-fi sa kućnog NASA-a :) Igram se sa nekim tweek-ovima.

Jel mi mozes ovo malo pojasnit :) .Jel mozes nekako da pristupis kompu preko Wll-a i da pustas divx filmove na telefon?Ili ti je taj kucni NASA neki eksterni HDD wireless :D pa sa njega pustas.I koji inace koristis program za gledanje filmova,ja koristim MX video player,koji je takodje odlican,al eto ako ima neki bolji,mogao bih i njega probat.

Poslednja izmena:
Kako se moze podesiti da prilikom instalacije programa i igrica mozemo birati sd karticu kao destinaciju .Za sad prebacujem posle instalacije ono sto zelim.Znaci manage app i onda move to sd(ako je to uopste to ili samo prebacuje cashe na karticu).Jel to to i jel utice sta na brzinu (na rad igre ili programa)ako neku igricu prebacimo na karticu .
I jel rade vama slucalice na onaj ulaz gde ide i punjac(usb port),meni ne.Slusalice koje su dosle sa njim su bas sa tim ulazom.Inace kad probam druge na 3,5',onda radi .

Inace da dodam da je i na dnevnoj svetlosti ekran odlican,dovoljno je staviti auto brightness i sam ce se podesavati (probao i u sobi i napolju i menja se sekundarno).Kameru sam pomenuo da je losa,ali popravlja utisak kad slikas napolju na dnevnoj svetlosti,ja sam pre bio probo samo kuci(dosta lose).

Moraš instalirati aplikaciju na memoriju telefona, pa je tek naknadno možeš pomeriti na SD karticu ukoliko aplikacija to dozvoljava. Kartice su nešto sporije od ugrađene memorije.

Ja nikad nisam video ni jedne slušalice koje koriste bilo šta sem 3,5 mm džeka na bilo kom Android telefonu.

Instaliraj sa marketa programče LG Camera, ima dosta setovanja i može poprilično da izvuče iz loše kamere na Blade-u.

Jel mi mozes ovo malo pojasnit :) .Jel mozes nekako da pristupis kompu preko Wll-a i da pustas divx filmove na telefon?Ili ti je taj kucni NASA neki eksterni HDD wireless :D pa sa njega pustas.I koji inace koristis program za gledanje filmova,ja koristim MX video player,koji je takodje odlican,al eto ako ima neki bolji,mogao bih i njega probat.

NAS mi je nakačen na mrežu (gle čuda :p) i na njemu su podeljeni razni folderi sa raznim pravilima pristupa. Telefonom se vezujem na tu istu mrežu uz pomoć WiFi rutera.
Na telefonu koristim CifsManager kojim sam mount-ovao jedan od deljenih foldera (DivX) i samim tim dobio još jedan izvor odakle file manager (recimo ASTRO) može da "povuče" film.

Za video reporodukciju trenutno koristim BSPlayer Lite sa ARMv6 VFP podrškom.

Imam jedno pitanje za one koji su instalirali CM 2.3.7. Naime koristim prenesi i surfuj tarifu ,znaci telenor net na mobilnom(sto nije mnogo ni bitno).Radi internet ali dosta sporije .Ranije ,kad sam imao instaliranu stariju verziju androida 2.2 ,imao sam u opcijama (network mode ili type ,cini mi se) da stavim WCDMA only,i tada bi mi internet radio daleko bolje.To kolko znam ima veze sa 3g mrezom.Sada u opcijama uopste ne mogu da nadjem tu opciju.Imal neko resenje ?

imam ponudu da zamenim wildfire za blade, uz moju doplatu od 20 evra. da li je to pametan potez ?

Kako vas Blade sluzi posle vise od pola godine?
Jeste li stavili veci SD nego sto sleduje (2GB)?

Ovo mi je prvi Android mob, imam ga vrlo kratko. Radi pod CM 7.1, Android 2.3.7 i nema lega, blokiranja, reseta.

Nazad
Vrh Dno