Šta je novo?

VIP USB internet problem.

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Drugar ima problem sa ovim VIP-ovim 3g USB modemom.

Problem je sledeći: Kada ubacim USB modem u laptop, i nakon sto ukucam PIN i pritisnem "Povezi se", on se kao uspesno poveze ali zelena lampica na modemu trepće, a da bih dobio internet konekciju ona mora da bude non stop upaljena, znači da ne trepće, a u statusu piše da je konektovan sve OK, ali dzabe interneta nema sve dok ona trepće zeleno. Pokušao sam jedno 20 puta i uspeo sam da se kontektujem samo 2 puta.

Prvo sto sam uradio dok on prvo nije hteo da se poveže je to da sam utišao u adapter settings i iskljucio sam WiFi i nakon toga je uspeo da se poveže tih 2 puta koje sam naveo gore (a kada je ukljucen i wifi nije htelo nijednom). Posle toga sam instalriao Microsoft Security Essentials kao anti virus, posto mu je fresh instaliran windows 7 i nije imao zastitu, i posle toga evo opet nece da se konektuje do kraja. Ne verujem da je to anti virusa, jer modem sve lepo odradi ali na kraju nece da prestane da trepće i da mi da konekciju, iako pise da je sve konektovano ok.

Šta mislite, šta raditi? :mad:

Probaj sa drugim lapotopom na drugoj lokaciji ili sa istim laptopom na drugoj lokaciji, čisto da eliminišeš da nije bazna stanica. Ili probaj da setuješ manuelno UMTS ili EDGE, čisto da vidi da li će da se poveže.

Da ne otvaram novu temu,uzeo sam pre par dana paket 5GB neta i za par sati surfovanja nakon 4 dana pise da mi je otislo 2,8GB od paketa O_O WTF?! Sad primecujem da mi svuce po 50mb samo nakon pritiskanja dugmeta povezivanje,dakle za samu konekciju,predpostavljam da ili je nesto ostalo u windowsu upaljeno sto vuce net ili je moguce da Avira koju imam toliko sa svojim updateima povlaci,jel ima neko ideju?

Neznam dali vuce toliko prilikom konektovanja ali kod Avire iskljucu atomatsko azuriranje pa vidi koliko ostane.

Skini neki program za usage statstic da vidis sta ti vuce toliko. nemoguce je da je alvira povukla 3gb update za 2 dana. Jedno ako ne picis HD youtube klipove pa si pojeo toliki protok.

Ugasio Avira update i nista bolje nije,kakav crni youtube nisam mu ni prisao a evo za konekciju sad ovde da odgovorim pise 108mb skinutih,mislim show....koji program mogu skinuti da utvrdim o cemu se radi?

Windows update možda. On je meni pojeo u par navrata dosta MB

Ma kakvi,to sam prvo ugasio kao i sve moguce servise koje sam nasao,ostaje jos da probam nekim programom da identifikujen potrosnju,odnosno sta to toliko trosi,ne znam da li je bitno reci da koristim Chrome

Da li postoji program koji bi izbacio po programima koji koliko trosi prilikom konektovanja,predpostavljam da bih tako locirao problem

Net limiter.

Pomoc, molim vas!

Ovako kada ubacim Vip usb, on mi normalno ucita 'menu' i izadje mi povezi i to. E problem je u tome sto mi je on do juce, izbacivao da ukucam lozinku i da se povezem. Standardna procedura. A danas usb mi samo svetli crvenom bojom, ne izlazi mi da ukucam pass a samim tim ne mogu ni da se konektuje. Jel moze neko da mi pomogne, ako nije problem?

Ovako kada ubacim Vip usb, on mi normalno ucita 'menu' i izadje mi povezi i to. E problem je u tome sto mi je on do juce, izbacivao da ukucam lozinku i da se povezem. Standardna procedura. A danas usb mi samo svetli crvenom bojom, ne izlazi mi da ukucam pass a samim tim ne mogu ni da se konektuje. Jel moze neko da mi pomogne, ako nije problem?

Vrh Dno