Šta je novo?

[VIP] Pokrivenost

cozmo

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
650
Ok, supruga hoce da predje na Mix 1000 Telekom ili Postpaid 325 kod VIP-a.

Interesuje me samo jedno - koliko je Srbije pokriveno VIP mrezom?

Dakle pravci Zrenjanin-NS-Pazova-BGD-Nis-Leskovac? Da li ima signala na tim mestima svugde i kakav je zvuk?

Cuo sam da se mnogi zale na kvalitet zvuka VIP mreze.

Verovatno ce uzeti jedan od telefona iz te ponude (Nokia 5130 Xpress Music kod VIP-a, njoj nije bitno sta ima, samo dok ima FM i MP3 i sluske, kamera je ne zanima).

P.S. Nek neko ispravi naziv teme u PoKrivenost :D

Poslednja izmena od urednika:
Hm, Vip korisnici jos uvek mogu da koriste MTS mrezu (trebalo bi), tako da je pokrivenost Vipa za sad >= od MTS. Ovde na forumu sam procitao da dosta korisnika drzi telefone zakljucane na mts mrezu, zbog kvaliteta signala, ali to je informacija iz druge ruke.
Ako bira izmedju ta dva paketa, ja bih ipak izabrao MTS, jer je tarifa malo povoljnija za sad (povoljniji interval tarifiranja i jeftinija uspostava veze; takodje pozivi ka/roming u CG/RS). Mana je sto je MTS trenutno u totalnom haosu, pa i to treba uzeti u obzir...

A prenesi?

Tu barem nemaš problema sa pokrivenošću (kao sa VIP-om), nemaš problema sa billing sistemom (kao sa MT:S-om), a šta ne potrošiš - prenosi ti se na sledeća tri meseca ...

Telenor ima najpovoljniji postpaid i super mrezu, ali nazalost jako skupe telefone.
E sad zavisi kako ko voli, neko plati na mostu, a neko na cupriji :)

Bezi od telekoma... 9 godina sam njihov korisnik i samo zbog broja sam tamo. Cim uvedu MNP, odlazim i ja, kao i mnogi oko mene sto su to uradili...

Spruga je vec na Telekomu, telefon joj je star dosta (oko 3,5 god)... Telenor ima bezveze telefone za 990 din dok VIP ima boljih za 1 din. Telekom isto ima bezveze ponudu... da se ne vezuje bezveze za Telekom, mislili smo da ide na VIP... posto njoj na telefonu je jedino bitno dobar ekran i zvuk (kod Telekoma su bulja Samsunzi za dinar, krs ekran, dok je Nokia 5130 kod VIP-a sasvim solidna za dinar).

Ti pravci koje si naveo su uglavnom pokriveni VIP signalom. Ako ti je telefon prioritet onda izaberi VIP a ako nije onda su Telenorovi Prenesi paketi trenutno najbolji a o spektru usluga da ne govorimo.
MTS izbegavati u širokom luku na postpaidu.

Ok, supruga hoce da predje na Mix 1000 Telekom ili Postpaid 325 kod VIP-a.

Interesuje me samo jedno - koliko je Srbije pokriveno VIP mrezom?

Dakle pravci Zrenjanin-NS-Pazova-BGD-Nis-Leskovac? Da li ima signala na tim mestima svugde i kakav je zvuk?

Cuo sam da se mnogi zale na kvalitet zvuka VIP mreze.

Verovatno ce uzeti jedan od telefona iz te ponude (Nokia 5130 Xpress Music kod VIP-a, njoj nije bitno sta ima, samo dok ima FM i MP3 i sluske, kamera je ne zanima).

P.S. Nek neko ispravi naziv teme u PoKrivenost :D
Vise ne postoji kod Vip-a paket 325,sada je to 350...Novi paket omogucava 350 minuta i 350 poruka,a kada se to istrosi onda se dobije 350 minuta,350 poruka i 350 MB podata u okviru Vip mreze besplatno.Druga stvar,ja sam korisnik Vip-a od kada se pojavio kod nas i zadovoljan sam.Kao sto je vec receno,kada se je los signal Vip mreze,odmah se prebacije na MTS...Ne znam koliko ce jos to trajati,s obzirom da Vip i MTS imaju potpisan ugovora na 2 godine,a to je jos par meseci...Sto se tice zakljycavanja telefona na MTS mrezu nije pozeljno jer onda zna da brljavi mreza i i da vam sve funkcionise lose(lose se cuje tokom razgovora-krci,mikrofonija,nece da salje i prima poruke itd...)

Tih 990 RSD razlike koje pominješ u ceni će ti se istopiti u tri mesečna računa, obzirom na VIP-ovo tarifiranje od 60+30 (u odnosu na 60+1 kod Telenora) i nemogućnost prenošenja minuta. Da ne pričamo o pouzdanosti.

Da li je moguće da je telefon za 1 RSD najbitnija stavka pri izboru provajdera? Kapiram ja sve, i kriza i sve to, ali malo mi se čini da se neke stvari gube iz fokusa, drastično!

Na pokrivenost Vip-a gledaj kao na pokrivenost MTS-a. Znaci svuda. Nisam siguran do kada :)

Presla je na MIX 1000 uz telefon SE F305. Ipak je na Vip-u tupavo tarifiranje a na Telenoru daju neke krs telefone za ovu kintu.

Dosad nismo imali problem sa Telekomom, zbog listinga koji stalno primamo (mozda) uz racun, ali je iskrsao sad ovaj telefon koji je sasvim solidan za 1499 din.

Inace, Telenor smo izbegli jer je zena bila na njihovom Postpaidu (90 bese ne secam se, pre par godina jer nije bilo MTS bazne stanice ovde kod nas do 2006 pa je signal bio los) i krali su samo tako (recimo da smo sa mobilnog zvali fiksni 6 puta po 60 sekundi u ISTO vreme - a nismo bili kuci da se javimo na nas fiksni :D) I tako par puta...

Poslednja izmena:
Evo se zbog HTC HD2 razmišljam o prelasku na VIP (paket Postpaid 350), pa ako ima neka "dobra duša" da mi kaže kakva je situacija što se tiče signala, interneta, roaminga i sl. Unaprijed zahvaljujem.

takođe, ista situacija kao i kod usera BlackNeo. Zanima me, ako koristim MTS-ovaj taj nacionalni roaming na VIP-u, kako ide onda tarifiranje ovih GPRS/EDGE megabajta, da li ih onda plaćam po MTS-ovoj ceni, ili mi se i dalje troši od onih 350, 900 ili koliko već uključenih u paket

nemas ti veze sa mtsom... ti koristis telefon najnormalnije i bas te briga da li si u nacionalnom romingu ili ne... ;)

Jedino ne znam da li vip korisnici imaju i 3g roming u mtsu? :-/

E sad zavisi kako ko voli, neko plati na mostu, a neko na cupriji

to je otprilike to ...

telefon Nokia 2700 uz paket od 500din+porezi kod VIPa košta 999, kod Lelekoma 1999 a kod Telenora 3999 . . . . ali posle ....

za vas koji koristite VIP,setings,network,manual, YUG03 (mts),pun signal,uvek i svugde ;)

Pa ne znam bre ljudi, eto mnogi se žale na mrežu na Vip-u, ali ja nešto ne primećujem da ima problema u poslednje vreme, od leta na ovamo sigurno. Prvo sam imao neki Vip Prepaid i na njemu dosta problema, dešavalo mi se da sam nedostupan, da se mreža gubi, dešavalo se da poruke kasne, ali se to popravilo. Onda sam uzeo postpaid, za secundarni br. i imao par puta problem sa mrežom, ali eto kažem od leta na ovamo sigurno baš ni jednom, ni jedan. Telefon je podešen da automatski bira mrežu.

E sad imam onaj neki sirotinjski paket na kome nema interneta, i slabo koristim GPRS/3G, pa tu ne mogu da pomognem.

Poslednja izmena:
Ne znam gde da pitam...
Evo i ja se razmisljam da predjem na vip zbog hd2. Ako je neko uzeo neka podeli utiske sa nama kako radi na vip-ovoj mrezi.

Realno mislim da necete imati neke velike probleme sa mrezom, ali problem vipa je sto ima zaokruzivanje na minut (svaki, ne samo prvi) i sto nema prenosenje minuta, tako da je koriscenje njihove mreze dosta skuplje, a to ovde niko ne pominje...

Poslednja izmena:
To stoji, al npr mene je MTS klepao sa megabajtima za GPRS pa bih tu uštedeo

Ko koristi mnogo internet, a nema neki wifi da vecinu prebaci na njega, moze da mu se isplati, treba proceniti.

Sta znam meni se svidja npr onih 25% popusta (na pretplatu) uz ugovor na 24meseci.

Neko je vec napisao da moze da se menja paket u toku trajanja ugovora, sto je fina vest.

Zvacu ih ovih dana za detalje koliko ce sve to da me kosta.

Mada ako neko zna, koliko bi me kostala pretplata na paketu 350 sa svim popustima i porezima?

moja racunica ide npr ovako 1000-25%=750din +18%PDV +10%porez na mobilne e sad kad bi mi neko objasnio dali moze da se racuna 750din+28% ili se drugacije racuna taj 10% dodatne globe?

750+28%=960din

Poslednja izmena:
ja sam na mts mreazi (vip) vec jace od 2 god

Realno mislim da necete imati neke velike probleme sa mrezom, ali problem vipa je sto ima zaokruzivanje na minut (svaki, ne samo prvi) i sto nema prenosenje minuta, tako da je koriscenje njihove mreze dosta skuplje, a to ovde niko ne pominje...

Zar nije zaokruzivanje na 30 sekundi, posle prvog minuta?

Moja greska, znam da su to povecali letos, a zaboravio sam koliko :)

Moguce da si pomesao sa prepaidom. Ne moze covek sve korekcije cena da po'vata :)

Zavisi kada uzmes karticu, meni posto je uzeta pre 2 god i nisam ucestvovao u akcijama i dalje ide 60+1 ili mozda i bolje :D

Zavisi kada uzmes karticu, meni posto je uzeta pre 2 god i nisam ucestvovao u akcijama i dalje ide 60+1 ili mozda i bolje :D

Nije bilo nikad bolje na vipu (od 60+1). A nazovi korisnicki centar i pitaj kako ti tarifiraju, ranije su prebacivali na promocije ako uplatis 200din, sto verujem da si bar jednom ucinio.
Ako ti nije tesko, molim te, pozovi i napisi ovde, mnoge to interesuje.

Poslednja izmena:
Vrh Dno