Šta je novo?

[VIP] Mobilni internet

Internet im radi... pa blago očajno. Evo celo veče ne prelazi 3Mb/s, a ping ide do 300ms.
Na to sam se već navikao, ali kad sam pokušao da pogledam film on-line, video sam koliki su pilićari (sličica je u prilogu).
Naravno, ne postoji virus i sl. i samo kad probam preko vip-a dobijam tu poruku.

Prilozi

• vip.jpg
    vip.jpg
    135.3 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
DA LI STE ISKLJUCILI PROXY! :)

Obojici? :D Jos bolje ako je ovo stvarno resenje :D

U Vip komandnom centru ne vidim (ili ne uspevam da nađem) proxy podešavanja.
Evo sada radi mnogo bolje, valjda manje zauzeće mreže. Uveče je loše, tako varira otkad imam njihov modem.
A onaj sajt za gledanje filmova naravno ne radi, zbog jelte "internetne zaščite". Pilićarenje...

Mozda nije to u pitanju, jel rade slicni streaming sajtovi?
Meni torenti lete na 9Mbita.

Torenti rade dobro. Sad druge sajtove ne mogu da probam, videću sutra/preksutra.
Nervozan sam jer na istom sajtu mogu da gledam filmove preko adsl-a, kablovskog neta i telenora. Samo na vipu imam "zaštitu".
Doduše sajt jeste sa piratskim filmovima, pa možda zato imaju tu blokadu a napišu generički da je virus u pitanju.

Uzmi i posalji Septimusu taj sajt na pm, pa nek ti on proveri. Sta se cimas vise? Znaces onda jel zabranjen ili vec nesto drugo nije u redu.

U pravu si. Nego rekoh da ne smaram coveka... Poslao sam sada.

Kod mene otvara bez problema.
Mada, obzirom da tebi otvara "si.internetna zascita", to ima neke veze sa VIPom. Mozda si nesto instalirao sa usb sticka?

p.s. ako ti, kao sto kazes, ne radi sad ni na desktopu ni na laptopu onda nemam pojma sta je :)

Poslednja izmena:
Hvala za odgovor.
Ne znam, možda na desktopu i jesam nešto instalirao, ali na laptopu mislim da nisam ništa. Otići ću ovih dana do njih pa da vidim o čemu se radi.

Hvala.

Vrlo moguce da si se pretplatio na tu uslugu. Pogledaj Vip internet zastita i Uslovi koriscenja.

Deaktiviraj.

Raskid

Licenca za korišćenje softvera, odnosno Usluge važi do njenog otkazivanja. Licencu/ Uslugu možete otkazati u svako doba, isključenjem usluge pozivom Vip korisničkog servisa ili u Vip prodajnim mestima. U slučaju otkaza korišćenja usluge, Pretplatnik će biti dužan da plati mesečnu pretplatu u celosti za mesec u kojem je došlo do deaktivacije usluge iako će usluga biti obustavljena nakon prijema zahteva Pretplatnika. Korišćenje Usluge može Vam biti uskraćeno ukoliko se ne budete pridržavali ovih Uslova. Pretplatnik se saglašava da pružanje usluge otpočne pre isteka vremena u kome je dozvoljen jednostrani raskid ugovora čime Pretplatnik gubi pravo na jednostrani raskid, a u skladu sa članom 39 Zakona o zaštiti potrošača.

Poslednja izmena:
Proveriću kod njih. Na računu ne piše ništa o tome (samo standardna pretplata).

Инсталација, хардвер и остало су у реду. Проблем је до њих, то је као када продаш више карата за аутобус него што има места - настаје загушење. Контактирао сам подршку па чекам. Ево данас је брзина још мања:

Pogledajte prilog 123492

Ево доказа да је проблем до њих. Сада је недеља ујутро, нешто пре 9, а брзина чак прелази 11:
2983534534.png
Иначе такозвана подршка ме никада није контактирала.

Poslednja izmena:
Vip internet, izmene i prosirenje ponude dodataka ("sveznalica, "mini-dzoker", "nocna ptica"):

L I N K

vip1.png

vip2.png

L I N K

Poslednja izmena:
Ovako izgleda novi Vip NET Centar sa tarifnim dodacima i kontrolom Vip interneta:

vip.png

Poslednja izmena:
Bas me zanima koji protok daju za Skype :d

Sumirano: Ode VIP Night u PM skroz :( U stvari nema ga vise, zamenjen "Nocnom pticom" limitiranom na 20GB prenosa.
Vracen YT (Istrazivac) dodatak.
Omoguceni malo jeftiniji pozivi i SMS poruke! (3.5RSD/min ka svim mrezama ispada)
Trude se, barem po mom misljenju, da naprave koristan mobilni net, a da ne ljudi to ipak ne zloupotrebe za torente nocu i slicno :)
Ako neko ima VIP Night, javite da li vam ostaje aktivan sledeceg meseca!

Ako je neko propustio, ponuda zlata vredna i 25% popusta vaze i za VIP internet pakete. Interesatno je da VIP 3GB net ispada 10RSD skuplji od MTS 3GB mobilnog neta, ali nema usporen net posle potrosenog?

- Internet dodaci (dakle, i Skype) rade na protoku identicnom protoku izabaranog paketa. (3GB na 3Mbit, 9GB na 6Mbit i 15GB na 9Mbit)

- Nocnom Pticom su izbacili torrent zloupotrebe, a ipak (po meni) ostavili jeftinih 20GB i za takve stvari. Takodje, bili su korektni i stavili:
Dodatak Noćna ptica ima manji prioritet potrošnje u odnosu na dodatke Društvenjak, Istraživač, Četer i Sveznalica.
- Vip internet nema usporen net posle potrosenog, ali i tada rade svi aktivirani dodaci i to neograniceno po kolicini(osim YT) i po deklarisanoj brzini.

Saglasan sam sa Alfom, mislim da se u VIPu trude da naprave drugaciju ponudu od konkurencije i pri tom dajuci korisniku lepezu opcija.

Poslednja izmena:
Provera stanja ne radi vec 3-4 dana. Ni preko aplikacije niti preko 1260.

Jel to samo za ove internet pakete? Meni radi

umemygan.jpg

Novost u Vipu:

Telefoni na 12 rata uz Vip Online tarife

Predstavljamo ti ponudu telefona koji su osim u Smart, Standard i Sigurica tarifama sada dostupni i uz Vip Online tarife kroz otplatu naknade za aktivaciju na 12 mesečnih rata putem računa.
Više o plaćanju na 12 mesečnih rata kroz račun saznaj ovde.

L I N K

Poslednja izmena:
Nije viponline, zato sam pitao jel to samo za internet, jer meni normalno radi ovaj GSM kako da ga vec nazovem :)

Pa u temi smo Vip mobilni internet :). Za postpaid radi, za internet jok - cak ni ne vraca povratni SMS 1260.

Od pre 2 dana radi provera stanja. (preko Net centra)

Kod mene je pisalo recimo za Drustvenjak aktivan.

Pohvala za VIP:

U ponoc je presek stanja i upravo trosim poslednji gigabajt preko torenta, a provera stanja reaguje odlicno! - na minut se menja stanje.
Ovo vazi za proveru preko Netcentra. Provera preko SMSa i 1260 kasni.

Izgleda da VIP koristi Prepaid real-time sistem preko Netcentra. Rafiki je je vec pisao na MTS temi i objasnio sustinske razlike u bilingu.

Poslednja izmena:
Vrh Dno