Na starom Huawei ruteru sam mogao ga ga zaključam na pojedinu baznu stanicu od kojih imam jednu na 1KM i jednu na 500M pa gde je bila manja zauzetost, Tada je bilo manje padova protoka. Nažalost crkao mi je već drugi put a ugovor pod kojim sam ga dobio je istekao sa njim i garancija. Na ZTE toga nema pa samo po jačini signala mogu da vidim kako me "šetaju" po raznim baznim stanicama. Tada sam viđao da ponekad konektuje na Rakovicu (oko 5KM), Košutnjak nešto dalje pa čak i na M Mokri lug koji je bar 10KM i "preko brda" ali taj reteko samo kada nijedan od ova dva ovde nije radio, nestank struje na njima ili u kvaru. To su obično popravljili za koji sat.
Po svemu ovome imam utisak da šetaju po baznim stanicama da nekom drugom gde ima više pretplatnika omogiće bolji protok na štetu nas na dalekoj periferiji. Jednostavno su prebukirani da svima omoguće dobar bandwith.
Hajde da malo padne u piku ali od 20Mbps noću i u rano jutro do 2-3- ili 5 predveče kada mi naj više treba, to je malo previše.