Šta je novo?

VIP bez ogranicenja interneta ?

srdjanx

Cenjen
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poena
151
Obzirom da je i u Cacku skoro profukcionisala VIP-ov HSPA 3G wireless internet moja prva iskustva su vise nego zadovoljavajuci jer brzine i upstreamu i downstreamu su jako dobre i kvalitet prijemnog signala je odlican. Medjutim zanima me zasto korisnicima nedajete mogucnost da koriste flat pakete po maksimalnim brzinama bez ogranicenja .Dakle ceo mesec po brzini od 1 ili 2 ili 5 mbps, sa time bi apsolutno po svemu zadovoljili uslove savremene konekcije i pravog broadband-a jer ovako sto dajete na kasicicu pakete od 1gb ili 5 gb je jako nezgodno posebno ako se bavite ...nekim poslom ili se aktivniji na netu to se potrosi odmah (mislim iskreno govoreci sta je 1GB u danasnje vreme ?! ) a brzina od 200kb/s koja dodje nakon toga je pravo maltretiranje i predstavlja svojevrsnu sprdnju u 2011 godini Zato smatram da bi full flat paket bilo pravo resenje a osim toga onda bi slobodno VIP mogao da stane rame uz rame sa ADSL ili kablovskim internetom koji korisnicima nudi takodje velike brzine u full flat mesecnim paketima bez ogranicenja i smanjenja brzine protoka tokom meseca

To je ono "malo" sto devojci srecu kvari.

200 kb na HSPA je za surf sasvim dovoljno.

predpostavljam da i Vas dvojica koristite internet za surf ....ma dajte molim vas u doba HD i digitalnih multimedijalnih sadrzaja blu-ray diskova mi ovde pricamo o tome kako je nekome 1GB sasvim dovoljno za mesec dana . Pa i mojoj zeni koja otvara samo Fejsbuk siguran sam da tih giga ne bi zadovoljilo mesecne potrebe a da ne govorim o nekome iole ozbiljnijem korisniku koji zeli da pogleda ili skine film muziku itd ....

predpostavljam da i Vas dvojica koristite internet za surf ....ma dajte molim vas u doba HD i digitalnih multimedijalnih sadrzaja blu-ray diskova mi ovde pricamo o tome kako je nekome 1GB sasvim dovoljno za mesec dana . Pa i mojoj zeni koja otvara samo Fejsbuk siguran sam da tih giga ne bi zadovoljilo mesecne potrebe a da ne govorim o nekome iole ozbiljnijem korisniku koji zeli da pogleda ili skine film muziku itd ....

Pazi mešaš BABE i ŽABE, ovo ti nije namenjeno iživljavanju koje ti tražiš, već studentima/poslovnim ljudima i ostalim KOJIMA ovo TREBA za ne-razonodu.

Meni jedino što troši protok kada surfujem sa moba je remote desktop i ništa više.

Kao što je neko ovde davno rekao, nama daš prst mi hoćemo sve. Ako ti treba za gledanje HD youtube snimaka i skidanja svega i svačega, ovo nije za tebe, a i niko ovde ne radi za džabe pa pretpostavljam ni ti, i zato razmisli da li bi ti udovoljio ovom tvom zahtevu da si na mesto VIP-a

da ne govorim o nekome iole ozbiljnijem korisniku koji zeli da pogleda ili skine film muziku itd ....

Davno smo se složili da ovo nije ozbiljan korisnik :)

Poslednja izmena:
pa ja ne znam koga smatras ovde ne ozbiljnim sebe ...jel ?
Mislim meni je potpuno van zdrave pameti deliti ISP po toj kategoriji bezicni je za studente ADSL za poslovne ljude a kablovski za decu ????
Pre svega otkud znas da se ja ne bavim poslom .Danas je jako bitno u poslovnom svetu da imas stalno ne ogranicenu i jaku konekciju sto u downloadu i jos mozda bitnije uploadu .Saljes neku poslovnu prezentaciju ili ponudu a jedva ti curi 200 kila to samo ima u Srbiji pri tome zivis u delu grada gde ne mozes da dobijes ADSL zbog zastarelosti infrastrukture ili nemanja porta o ovim moronima iz kablovskih systema to je prica tek u koju i ne treba ulaziti
Sa druge strane kao sto rekoh ISP je ISP - ja sam bio evo bas nedavno u Austriji gde isti Telekom Austria pruza wireless i to HSPA + dakle i do 21 mbps u pravim full paketima nema ogranicenja brzine protoka na kasicicu i nikoga tamo nisam cuo da je rekao ma sta ce im bre to je brzo daj 200 kila za surf to je onako za neozbiljne studente i sta se bre bunis sta bi hteo vise .Takve stvari samo mozes da cujes ovde na brdovitom Balkanu i nigde vise :smash:

Skoro nigde u svetu nemas flat rate gsm pakete, barem ne po neki normalnim cenama i to sto pise flat rate, sitnim slovima pise da je ograniceno na xxgb. Mobilni internet nije za svakoga i ne bi trebao da bude za svakoga, da ti za 1000 din mesecno imas internet u celoj srbiji( negde samo edge al opet) je sjajna ponuda za poslovne ljude.
Ovo nije stvar koja je namenjena da ti zameni kucni internet, nego da nosis uz laptop i za to je sasvim dovoljno. To ako nemas mogucnosti za adsl ili kablovki net, onda kukaj na druga vrata.

pa ja ne znam koga smatras ovde ne ozbiljnim sebe ...jel ?
Mislim meni je potpuno van zdrave pameti deliti ISP po toj kategoriji bezicni je za studente ADSL za poslovne ljude a kablovski za decu ????
Pre svega otkud znas da se ja ne bavim poslom .Danas je jako bitno u poslovnom svetu da imas stalno ne ogranicenu i jaku konekciju sto u downloadu i jos mozda bitnije uploadu .Saljes neku poslovnu prezentaciju ili ponudu a jedva ti curi 200 kila to samo ima u Srbiji pri tome zivis u delu grada gde ne mozes da dobijes ADSL zbog zastarelosti infrastrukture ili nemanja porta o ovim moronima iz kablovskih systema to je prica tek u koju i ne treba ulaziti
Sa druge strane kao sto rekoh ISP je ISP - ja sam bio evo bas nedavno u Austriji gde isti Telekom Austria pruza wireless i to HSPA + dakle i do 21 mbps u pravim full paketima nema ogranicenja brzine protoka na kasicicu i nikoga tamo nisam cuo da je rekao ma sta ce im bre to je brzo daj 200 kila za surf to je onako za neozbiljne studente i sta se bre bunis sta bi hteo vise .Takve stvari samo mozes da cujes ovde na brdovitom Balkanu i nigde vise

Radi se i o odnosu potražnje i ponude. Ne možeš da porediš Austriju i balkan. Tamo (i ne samo tamo) su ljudi spremni da izdvoje i po 100-150e za mesečni račun za mobilni telefon. Kod nas je situacija "malkice" drugačija, jedva prelazimo 10e. Govorimo o proseku. To ne znači da neko u Srbiji ne troši 1500e, ali to su korisnici koji ne čine ni delić populacije koji je potreban da bi neka usluga mogla da postane profitabilna za provajdera. Ukoliko kroz investiciju ne može da se vrati uloženi novac i da se na njoj zaradi, neće je ni biti.

Gde su spremni za prosek od 150e mesecno za mobilni?? Jeste da MOGU da izdvoje (jer im je veca prosecna plata) ali ne znaci da zele ili da izdvajaju.

Ma hajte molim Vas kakve su ovo price ! Srbija je zemlja koja ima najeftiniju paklicu cigareta u evropi a najskuplji internet na svetu i sad ce jos neko nesto da mi prica.Da nisam bio na zapadu i video pa onda bi i mogli da mi prodaju ovde neke kvazi patriotske price! Pa tamo je internet neuporedivo brzi nego ovde a paketi su duplo jeftiniji a koliko sam primetio to vazi i za mobilnu i fiksnu telefoniju pri tome da ne govorim koliko vece plate i koliko bolji zivotni standard od nas imaju
Na zapadu cak postoji nesto se zove PUBLIC internet besplatni bezicni internet na javnim mestima pa i on nije 200 kila nego je duplo brzi .
Mislim gledanje uopste stvari na ovakav nacin je pogresno.Ja sam siguran da kompanija VIP moze i vise i bolje od ovoga sto nudi i to na obostrano zadovoljstvo i njih i korisnika.Valjda je poslovna politika svake ozbiljne kompanije da radi na poboljsanju svojih usluga a sve u opstem interesu korisnika ! pri tom da ne govorim sto bi im takav vid doneo i povecanje prodaje jer bi automatski postali konkurentniji prema ADSL ili kablovskim mrezama i to posebno u delovima grada gde ne postoji kabal ili portovi za ADSL

Takve stvari samo mozes da cujes ovde na brdovitom Balkanu i nigde vise :smash:

untitled.png

Ma hajte molim Vas kakve su ovo price ! Srbija je zemlja koja ima najeftiniju paklicu cigareta u evropi a najskuplji internet na svetu i sad ce jos neko nesto da mi prica.Da nisam bio na zapadu i video pa onda bi i mogli da mi prodaju ovde neke kvazi patriotske price! Pa tamo je internet neuporedivo brzi nego ovde a paketi su duplo jeftiniji a koliko sam primetio to vazi i za mobilnu i fiksnu telefoniju pri tome da ne govorim koliko vece plate i koliko bolji zivotni standard od nas imaju
Na zapadu cak postoji nesto se zove PUBLIC internet besplatni bezicni internet na javnim mestima pa i on nije 200 kila nego je duplo brzi .
Mislim gledanje uopste stvari na ovakav nacin je pogresno.Ja sam siguran da kompanija VIP moze i vise i bolje od ovoga sto nudi i to na obostrano zadovoljstvo i njih i korisnika.Valjda je poslovna politika svake ozbiljne kompanije da radi na poboljsanju svojih usluga a sve u opstem interesu korisnika ! pri tom da ne govorim sto bi im takav vid doneo i povecanje prodaje jer bi automatski postali konkurentniji prema ADSL ili kablovskim mrezama i to posebno u delovima grada gde ne postoji kabal ili portovi za ADSL
Pricas napamet,i za paklicu cigareta i za internet...Gotovo NIGDE ne postoji full flat,to je cinjenica.
Ovde nema public internet,ti ces nam objasniti sta je to,ovde ne postoji nijedan hot spot vec godinama,nista,jel tako?
Mislim,svoje frustracije sto nemas mogucnosti za kabl ili adsl ne moras da istresas ovde,ljudi su ti pokazali i dokazali da nije tako kako kazes.Pogledaj samo reklamu sto je Telep postavio i ne pricaj napamet.
Naravno,nije ovde sjajno ali nije neuporedivo sa razvijenijim drzavama.
Mislim da je najbolje da pises Vip-u i da njima objasnis poslovnu politiku.

Ovde (Koreja) net kosta 20E najvise (full-duplex Gbit), pa mobilna telefonija u svakom pogledu kosta vise nego u Srbiji (ja i dalje koristim MT:S broj u romingu jer mi se vise isplati nego bilo koji plan ovde). Kada sam gledao cene u Nemackoj i UK nisam mogao da nadjem nista jeftinije nego u Srbiji osim jednog mini-plana (pod uslovom da se prica za 5e mesecno najvise).
Da ne pominjemo da je potpuno pogresan forum za ovo zaljenje :D

Aj daj jedan primer gde je neki provider sa spektrom <2100 MHz iole konkurencija zicanim. Svi imaju neki cap posle koga ukidaju ili smanjuju protok.
Kad si pomenuo poslovne ljude - drugar koji cesto putuje, a vodi firmicu cija delatnost nije vezana za internet je u istoj iskljucio ADSL jer je probao i shvatio da mu je za sve dovoljan paket sa 600MB uz tether preko telefona.

ma da bre u Srbiji je sve super i fantasticno a sad bi mogli svi da odete do VIP-a da vam daju honorar za ovaj posao koji radite za njih.Mozda bi cak bilo dobro uvesti neku agenciju za zastitu firmi od korisnika koji jos imaju toliko smelosti da traze nesto ili pitaju E Srbi Srbi nije ni cudo sto smo bili 500 godina pod Turcima kad ste takvi.Siguran sam 100% kad bi Vama davali internet na kascicu ili smanjili brzinu ovako drasticno svakog meseca da bi cvrcali i skicali ovuda samo tako ali najlakse je prodavati naknadnu pamet kad imas i mozes ;)

P.S koliko vidim na slidzi je 4G mreza ?

Poslednja izmena:
Mislim da ovu temu treba zatvoriti,sve je receno,zacetnik teme bi trebalo da se zali Vip-u sto ne moze da skine internet preko njihove mreze.

ma da bre u Srbiji je sve super i fantasticno a sad bi mogli svi da odete do VIP-a da vam daju honorar za ovaj posao koji radite za njih.Mozda bi cak bilo dobro uvesti neku agenciju za zastitu firmi od korisnika koji jos imaju toliko smelosti da traze nesto ili pitaju E Srbi Srbi nije ni cudo sto smo bili 500 godina pod Turcima kad ste takvi.Siguran sam 100% kad bi Vama davali internet na kascicu ili smanjili brzinu ovako drasticno svakog meseca da bi cvrcali i skicali ovuda samo tako ali najlakse je prodavati naknadnu pamet kad imas i mozes ;)

Nerealan si. Kad bi neko (bilo ko) ponudio HSPA flat, mreža bi se raspala.

Pa i mojoj zeni koja otvara samo Fejsbuk siguran sam da tih giga ne bi zadovoljilo mesecne potrebe a da ne govorim o nekome iole ozbiljnijem korisniku koji zeli da pogleda ili skine film muziku itd ....

menjaj zenu, svalera se preko neta xD (ili skida neke cudne sadrzaje)

;D
salu na stranu, ako pricamo o netu preko mobilnog, ja sam primer da je 1GB previshe, jer sam na telenoru imao prenesi 1GB plus sa iPhonom i kasnije sa android OS-om i zaista sam svaki dan koristio net, gledao youtube-ove, (tad sam cak imao i facebook), pratio sam twitter, i razne gluposti, i UVEK mi je ostajalo 200-300MB...znaci, jedino ako skidas igricu od 100mb preko mreze, pa sad.... (za to imam wifi kucni)

jednostavno, nemoguce je potrositi 1GB ako ga koristis za osnovno azuriranje mail account-ova, za surfovanje, gledanje youtube klipova (koji pri tom nisu 720p jer ni nema poente) i tako....
znaci, da rezimiriam, bio sam manijak na internetu preko telefona i opet sam jedan mesec maksimalno 850mb potrosio. a znam ove u vip-u sa paketom 325, da im je cak 325 mb dovoljno, sto prihvatam kao istinu

realno,najlepse (ako vec ne mogu FLAT) bi bilo da daju 5GB, pa udri. i mislim da se u tom slucaju 99% ljudi ne bi bunilo. al kako god da bude, i da daju FLAT, i da daju 20mbit/s i sta god, UVEK CE BITI LJUDI KOJIMA CE NESTO SMETATI, pa prema tome, ovakve teme> STA BI BILO KAD BI BILO su trla baba lan....

ja pricam o POSTPAID paketima za telefone,a ne o USB internetu.

za kucnu varijantu gde skidas filmove i otvaras stranice sa full flash sadrzajem i surfujes 3X brze nego na malom telefonskom ekranu, naravno da je malo 5GB (ako si advance user)

edit: i da, posle tih 5GB je slabo prihvatljiva brzina... nije nesto posebno

btw: ja sam mislio da lik koji je otvorio temu se zali na megabajte iz postpaid paketa (sad sam video da se zali na VIP internet...ima malo istine u njegovoj zalbi,al paketi nisu toliko losi da treba da psuje i ocrni vip kao da je najlosiji...za nase balkansko podneblje, za tu cenu je cak i odlican paket)

Poslednja izmena:
Pa ja ne vidim da je ovaj korisnik rekao ovde bilo sta nerazumno ili da je kao sto neko rece ocrnio VIP on je samo izneo sugestiju o malo vecem povecanju brzine .E sad da li bi se ta mreza raspala od flat varijante cisto sumanjam jer trenutno isti provajder daje korisnicima flat pakete.Drugo kad vec to pominjem realno je pitanje da li se ovo uistinu moze i nazvati flatom jer ako vi nekome smanjujete protok to automatski postaje diskutabilno da li je flat ?.Trece tvrditi kako je 200kb/s sasvim dovoljno je prosto komicno (mozda je to bilo OK pre 5 godina ali danas ? )pa ni Youtube pri toj brzini ne moze da radi kako treba i oni preporucuju da konekcija bude minimum oko 512 kbps ako ne zelite da imate ona odvratna seckanja a onda se realno postavlja i pitanje pa kakvi su to Surf paketi ako flash animacija ne moze da obavi osnovnu funkciju dakle nije ni za surf.Cetvrto stavite se malo u polozaj ovog korisnika.Zamislite da potpisete ugovor jer okruzenje u kojem zivite Vam ne daje ni ADSL ni kablovsku i jedina mogucnost vam je VIP a onda dobijete 1 ili 5 gig i sta da radite sa tim da skinete jedan DVD film ili jedan Divx -ako ste na paketu od giga , mislim prosto je smesno koliko je to malo . Ne secam se tacno ali mislim da je meni nekada trebalo dok sam imao 256kbps oko 10 sati da skinem film od 700 mb pa sad ako mi neko kaze da je to OK svaka mu cast

Ovaj net jednostavno nije zamena za ADSL ili kablovski, više dođe kao dodatak. Realno nigde na svetu taj net preko mobilnih operatera nije pravi flat jer svima piše posle koje granice počinje obaranje brzine.

Poslednja izmena:
Ovaj net jednostavno nije zamena za ADSL ili kablovski, više dođe kao dodatak. Realno nigde na svetu taj net preko mobilnih operatera nije pravi flat jer svima piše posle koje granice počinje obaranje brzine.

Sve je to ok, samo sto velikim slovima pise NET BEZ LIMITA i reklame na sva zvona...Doduse, oni to i daju, ali brzina je mucenje...

Svima tako piše, koliko se sećam na CG tmobile je pisalo uz iPhone unlimited net, a dole u uglu samo 2GB full brzina posle ide obaranje brzine. Pa postavio sam sliku Tmobila iz USA gde piše truly unlimited debelim velikim slovima ali to nije istina.

Ja mislim da VIP treba da podignu protok barem na 512 kbps to ne bi ni sa cim ugrozilo njihovu mrezu a sa druge strane bi omogucilo korisnicima da otvaraju nesmetano streaming sadrzaje kao Youtube Spotify itd ...Makar da i ta flash streaming varijanta bude zadovoljena jer ipak pola megabita je koliko - toliko uljudniji protok

Ja mislim da VIP treba da podignu protok barem na 512 kbps to ne bi ni sa cim ugrozilo njihovu mrezu a sa druge strane bi omogucilo korisnicima da otvaraju nesmetano streaming sadrzaje kao Youtube Spotify itd ...Makar da i ta flash streaming varijanta bude zadovoljena jer ipak pola megabita je koliko - toliko uljudniji protok
Moje mišljenje je da treba kao u HR i u mnogim drugim zemljama da prodaju striktno određenu količinu podataka, a da sve posle toga naplaćuju, jer ovo nema smisla, mislim šta konkurencija nudi. Da vam još uz paket uplate 6 meseci na filehostingu po želji i 1TB hard za pirateriju.

Poslednja izmena:
Ma nema šanse da im se isplati da dižu brzinu. Čak i ovako onaj ko stavi recimo DL da ide 24/7 može da skine 50-ak GB za mesec dana.
Ovo je super stvar zato što ti garantuje da nećeš napraviti neki užasan račun ako se zaneseš i prebaciš kvotu, a opet imaš mogućnost da proveriš mail i neke osnovne stvari.

Ljudi ja ovde kao da pricam nekim japanskim jezikom ja ne bi bezao da platim i vise i duplo vise (jer nemam druge alternative sem VIP-a) ali da mi recimo daju pravi flat paket sa brzinom od recimo 1mb/s tokom celog meseca da mogu pristojno ko covek da koristim net a ne da se cimam za svaki megabajt .Da upravu je ovaj lik sto je rekao gore ja sam pokusao film da skinem treba oko 10 sati za 700MB sa ovom brzinom 200kb/s i tacno je ovo za Youtube nema sanse na svake tri cetiri sekunde baferuje i snimak staje pravo je mucenje odgledati nesto sto traje 10-tak minuta . Ovaj Spoti nisam ni probao a neko mi rece to je kao za onlajn slusanje muzike ...ma ti multimedijalni sadrzaji na 200 kila nemaju pojma ovo je jedino dobro za slanje i primanje mailova.Mozda ta ideja od 512 nije losa onda bi i makar multimedijalni sadrzaji bili sigurno dostupni - valjda ?

Poslednja izmena:
Ne znam da li ti shvataš da ovo nije net za skidanje filmova i muzike, jednostavno nije. Najžalosnije u celoj priči je to što je tebi VIP internet jedini izbor(u ovako maloj zemlji).

Poslednja izmena:
Vrh Dno